حمید دانشآموز فرماندار شهرستان پیشوا در این مراسم که شامگاه پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت برگزار شد، با اشاره به عنوان کتاب «سنگرهای عزیز» گفت: این عنوان برگرفته از حضور مؤثر این شخصیت در سنگرهای مختلف انقلاب اسلامی از مبارزات پیش از انقلاب و قیام ۱۵ خرداد گرفته تا دفاع مقدس و فعالیتهای علمی و فرهنگی پس از آن است.
وی با اشاره به شعار سال مبنی بر «سرمایهگذاری برای تولید» بیان کرد: امروز مهمترین سنگر ما، خدمت به مردم و کمک به حل مشکلات اقتصادی و معیشتی است. البته این امر بدون اعتلای فرهنگ و اندیشه ممکن نیست و ما در کنار رشد اقتصادی، نیازمند رشد فرهنگی نیز هستیم.
او افزود: برخی آثار نویسندگان شهرستان پیشوا در تراز ملی قابل طرح هستند و انتظار داریم که از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و نهادهای فرهنگی، از این ظرفیتها حمایتهای لازم انجام شود.
حسین قرائی رئیس روابط عمومی سازمان صداوسیما نیز در این مراسم گفت: ما باید تکریم معلمان را در زمان حیاتشان نهادینه کنیم. معمول شده است که بزرگان را پس از درگذشتشان تکریم میکنیم، درحالیکه جعفر کچویی با نگارش این کتاب، الگویی ارزشمند از تجلیل بهموقع از معلمان فراهم کرده است.
وی با بیان اینکه دشت ورامین، پیشوا، قرچک و پاکدشت، سرزمین فرهنگیان نامدار است، ادامه داد: استاد عزیزالله جنیدی از جمله چهرههایی است که با دانش عمیق، منش معتدل و اخلاق حرفهای خود، شاگردان بسیاری را در حوزه تعلیم و تربیت پرورش داده و امروز این تجربهها در قالب کتابی ارزشمند ثبت شده است.
او با اشاره به ویژگیهای اخلاقی و آموزشی جنیدی اظهار کرد: شیوه معلمی او مبتنی بر گفتوگو، اقناع، حوصله و دغدغهمندی بود، معلمی که فقط به درس و کتاب محدود نمیشد، بلکه زندگی شاگردانش را متحول میکرد و برای تربیت نسل متعهد، دل میسوزاند.
رئیس روابط عمومی صداوسیما با بیان اینکه کتاب «سنگرهای عزیز» ظرفیت تبدیل شدن به مستند پژوهشی را دارد، گفت: این اثر میتواند بهعنوان سندی تصویری، الگویی عینی از تعلیم توأم با تعهد، اندیشه و معنویت باشد.
وی با یادآوری نقش دیگر معلمان دشت ورامین مانند محمد امینی، جعفر کچویی، حسین جنیدی، عربسالاری، محسن فارسی و سیدمصطفی طباطبایی، افزود: ظرفیت فرهنگی منطقه جنوب شرق تهران بسیار غنی است و لازم است آثار مستند، مکتوب و رسانهای بیشتری درباره این چهرهها تولید شود.
حمیدرضا صارمی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در آیین رونمایی از کتاب «سنگرهای عزیز» با بیان خاطراتی از دوران دفاع مقدس، بر لزوم زنده نگه داشتن یاد مهندسان جنگ و شهیدان گمنام تأکید کرد.
وی در این مراسم که با حضور جمعی از فرهنگیان، روحانیون و خانوادههای شهدا برگزار شد، با اشاره به نقش کلیدی مهندسی جنگ در جبههها، گفت: دوران دفاع مقدس، دورهای بود که مهندسی جنگ بهعنوان یکی از ارکان پشتیبانی از رزمندگان شکل گرفت. نخستین هستههای مهندسی جنگ در استانهایی مانند کرمان و تهران، بهویژه در اداره راه کرمان و سپس در ورامین راهاندازی شد. جایی که بسیاری از نیروهای جهاد، با اخلاص و بینام و نشان در مسیر ساخت سنگرها، جادهها و امکانات دفاعی فعالیت میکردند.
وی توضیح داد: من هم در لشکر ۵۷ ابوالفضل حضور داشته باشم و هم در بخش مهندسی جهاد استان تهران، در ورامین مرکزی برای آموزش نیروهای مهندسی جنگ راهاندازی شد که افراد بزرگی در آن شهید شدند، مرحومان حاج کرمی، حاج ابدی و دیگر عزیزانی که بیادعا، اما با بصیرت وارد میدان شدند، امروز در خاطرات نسل ما زندهاند.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با اشاره به جایگاه علم و معارف قرآنی در جبههها از استاد فقید خود، دکتر عزیزالله جنیدی یاد کرد و گفت: ایشان استاد فرزانهای بود که در کنار دکتر مطهری، معارف دینی و ادبیات فاخر را به ما آموخت.
صارمی با بیان اینکه باید خاطرات آن دوران و فرهنگ ایثار و جهاد به نسلهای بعد منتقل شود، اضافه کرد: ما در حوزه معماری و شهرسازی نیز باید این فرهنگ را پاس بداریم. مهندسی جنگ و جانفشانی رزمندگان الگویی برای طراحی شهری متعهد به مردم، ایمان و هویت ملی است.
در پایان این مراسم، از کتاب «سنگرهای عزیز» نوشته جعفر کچویی با روایت زندگی علمی و جهادی عزیزالله جنیدی رونمایی شد. این کتاب به معرفی یکی از چهرههای موثر در عرصه فرهنگ و جهاد علمی شهرستان پیشوا میپردازد.
انتهای پیام
نظرات