مرتضی جمشیدی عینی دکتری علوم صنایع غذایی و مدرس دورههای سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو در همایش ملی «محیط زیست، کشاورزی هوشمند و امنیت غذایی» در روز ۲۸ آبان که در سالن جلسات دانشکده کشاورزی ورامین برگزار شد، با بیان اینکه «ایمنی مواد غذایی و امنیت غذایی دو مفهوم متفاوت اما مکمل هستند»، توضیح داد: ایمنی مواد غذایی یعنی تضمین میکند که غذای سالم و بدون آلودگی به دست مصرفکننده برسد و امنیت غذایی یعنی تضمین میکند که مردم از نظر اقتصادی، اجتماعی و فیزیکی بتوانند به غذای کافی و سالم دسترسی پیدا کنند.
وی افزود: اگر بهترین صنایع غذایی را هم داشته باشیم ولی خاک بیمار، آب آلوده و کشاورزی سنتی داشته باشیم، نمیتوانیم امنیت غذایی پایدار ایجاد کنیم و کشور ناچار به واردات مواد غذایی خواهد شد.
جمشیدی با اشاره به پیشبینیهای جهانی گفت طبق تحقیقات تا سال ۲۰۵۰ جمعیت جهان به بیش از ۹ میلیارد نفر میرسد و نیاز به مواد غذایی بین ۵۰ تا ۷۰ درصد افزایش پیدا میکند. همچنین نیاز آبی برای کشاورزی تا ۴۰ درصد افزایش پیدا میکند و اگر از الان برنامهریزی نکنیم، بحران جدی ایجاد خواهد شد.
جمشیدی با تأکید بر اهمیت محیط زیست گفت: کاهش حتی یک درصدی مواد مغذی خاک، میزان پروتئین گندم را کاهش میدهد و فقر غذایی ایجاد میکند.
مدرس دورههای سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو افزود: آبیاری با آب آلوده، ورود فلزات سنگین و خشک شدن تالابها همگی امنیت غذایی را تهدید میکنند.
وی کشاورزی هوشمند را شامل کوددهی دقیق، آبیاری بهینه، ژنتیکگذاری محصولات، کاهش مصرف سموم و افزایش بهرهوری دانست و توضیح داد بدون کشاورزی هوشمند، امنیت غذایی هوشمند و پایدار تحقق پیدا نمیکند و همچنین تأکید کرد: مردم امروز به دنبال غذای سالم و دارای فواید سلامتیبخش میگردند و تنها پر کردن شکم برای آنها کافی نیست.
جمشیدی مسئولیت متخصصان صنعت غذا را در طراحی فرآوردههای نوین، کاهش ضایعات و آموزش جامعه یادآوری کرد و گفت: مسئولیت ما حفاظت از سلامت مردم، ارائه غذای پایدار و سالم و ارتقای سطح علمی جامعه در حوزه صنعت غذایی را بر عهده ما قرار داده است.
مدرس دورههای سازمان ملی استاندارد و سازمان غذا و دارو در پایان افزود: کشور ما کمبود نیروی متخصص ندارد، بلکه نیازمند همافزایی و تعامل میان متخصصان است تا امنیت غذایی پایدار تحقق پیدا کند.
انتهای پیام


نظرات