علی محمدی، روز شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به کاهش شدید بارندگی در استان بوشهر گفت: مجموع بارندگی در سال آبی جاری یعنی از اول مهر سال قبل تا ۱۵ فروردین امسال معادل ۱۱۳ میلیمتر ثبت شده، این رقم نسبت به سال آبی گذشته که معادل ۱۳۰ میلیمتر بوده ۱۳ درصد کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه این رقم در مقایسه با میانگین بلندمدت بارندگی ۲۳۵ میلیمتر کاهش ۵۲ درصدی ثبت کرده است، ادامه داد: روزهای بارانی استان بوشهر عمدتاً در ۲ ماه بهمن و اسفند رقم میخورد و مابقی ماههای سال به جز آبان و آذر بارندگی کمتر از ۵ میلیمتر یا صفر است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان بوشهر از کاهش چشمگیر ذخیره آب سد رئیسعلی دلواری خبر داد و اعلام کرد: کاهش شدید بارندگی در استان باعث شده حجم ذخیره این سد که بزرگترین سازه آبی بوشهر محسوب میشود، نسبت به سال گذشته ۳۷ درصد کاهش یابد و هم اکنون تنها ۳۶ درصد از ظرفیت مخزن سد رئیسعلی دلواری پر باشد.
وی با اشاره به شرایط خاص اقلیمی استان بوشهر خاطرنشان کرد: میانگین بلندمدت بارندگی بوشهر که ۲۵۴ میلیمتر است نشاندهنده وضعیت خشک این منطقه میباشد. نکته نگرانکننده این است که در ۶۰ درصد از دوره ۱۵ ساله اخیر، حتی همین میزان حداقلی بارش هم محقق نشده است.
محمدی آثار و تبعات کاهش بارندگی را برشمرد و تصریح کرد: کاهش بارندگیها در مرحله نخست باعث افت کمی و کیفی منابع آب سطحی مثل رودخانهها مسیلها، سدها، چاهها، چشمهها و قناتها و در مرحله بعد این کاهش بارندگی موجب خشکسالی در بخش کشاورزی و تاثیرگذاری مستقیم بر حجم و کیفیت محصولات زراعی و باغی میشود.
وی با اشاره به پیامدهای این وضعیت هشدار داد و گفت: کاهش بارندگی ابتدا بر منابع آب سطحی و زیرزمینی تأثیر میگذارد و سپس منجر به خشکسالی کشاورزی و کاهش کیفیت محصولات میشود. در مرحله بعد، شاهد تأثیرات منفی بر اشتغال و افزایش مهاجرت از روستاها خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان بوشهر آثار بیکاری ناشی از کاهش باران را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: کاهش بارش که نقش مهمی در اشتغالزایی در کشاورزی و صنایع وابسته آن دارد آثار بیکاری و افزایش مهاجرت از روستاهای مولد کشاورزی به حاشیه شهرها موجب منازعات اجتماعی و ناآرامیهای محلی و منطقهای میشود.
محمدی بر لزوم مدیریت هوشمندانه منابع آب تأکید کرد و از شهروندان خواست در مصرف آب صرفهجویی کنند، این درحالی است که بررسی راهکارهای فوری برای مقابله با این بحران در حال اجراست.
انتهای پیام
نظرات