صالح محمدی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه توزیع تخم نوغان در استان گیلان از ۶ اردیبهشت آغاز شده است، اظهار کرد: توزیع تخم نوغان با توجه به شرایط آب و هوایی انجام می شود.
وی مراکز توزیع تخم نوغان را در شعب مرکز توسعه نوغانداری استان در هشت شهرستان لنگرود، شفت، لاهیجان، فومن، صومعه سرا، رشت، آستانه اشرفیه و بندرانزلی دانست و افزود: توزیع تخم نوغان از ۷:۳۰ صبح الی ۱۷ عصر هر روز(حتی ایام تعطیل) در شعب یاد شده انجام میشود. در شهرستان های رودبار، آستارا، تالش، رضوانشهر، ماسال، سیاهکل، رودسر و املش نیز در مدیریت های جهاد کشاورزی در ساعات اداری توزیع تخم نوغان انجام خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان قیمت هر جعبه تخم نوغان را براساس مصوبه شورای قیمتگذاری وزارت جهاد کشاورزی ۴۰ هزار تومان دانست و تصریح کرد: با توجه به طرح های متفاوت صندوق بیمه محصولات کشاورزی، نوغانداران می توانند نسبت به بیمه کردن تخم نوغان های خود اقدام کنند.
محمدی عامل توزیع تخم نوغان در استان گیلان را اتحادیه تعاون روستایی دانست که با همکاری مدیریت های جهاد کشاورزی شهرستان ها انجام خواهد شد و گفت: پیش بینی می شود در استان گیلان حدود ۱۴ هزر و ۵۰۰ جعبه تخم نوعان توزیع و حدود ۵۱۰ تن پیله تر ابریشم تولید شود.
وی با بیان اینکه توزیع تخم نوغان تا ۳۱ اردیبهشت ادامه دارد، خاطرنشان کرد: بالغ بر ۹۰۰۰ خانوار نوغاندار در گیلان فعالیت می کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان همچنین از توزیع ۴۵ هزار جعبه تخم نوغان هیبرید در سطح کشور خبر داد و عنوان کرد: ۱۴ هزار و ۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت توت در کشور داریم که سهم گیلان ۶۰۰۰ هکتار است.
وی میانگین تولید پیله به ازای هر جعبه را ۳۲ تا ۳۴ کیلوگرم دانست و بیان کرد: حدود ۱۷۰۰ تن پیله و قریب به ۲۷۰ تن نخ ابریشم در کشور تولید می شود.
محمدی نوغانداری را یک فعالیت کاملا سازگار با محیط زیست دانست و اظهار کرد: محصول پیله در صورت عدم استفاده از کودهای شیمیایی، ارگانیک محسوب می شود.
وی نوغانداری را در ایران دارای ریشه ای فرهنگی و تاریخی دانست و بیان کرد: نوغانداری به دلیل ایجاد اشتغال پایدار در میان بانوان و اقشار کمتر برخوردار روستایی دارای اهمیت است؛ همچنین با افزایش تولید داخلی در بخش نخ ابریشم، کاهش واردات و صرفه جویی ارزی را موجب می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به کارایی بالای درخت توت در مصرف آب و دیمکاری آن، تصریح کرد: توتستان ها نقش مهمی در مدیریت مصرف آب دارند.
وی با بیان اینکه ایران رتبه هشتم تولید پیله را در دنیا دارد، اضافه کرد: چین، هند و ازبکستان با ۴۵ و ۴۰ و ۱۰ درصد تولید پیله جهان در جایگاه های اول تا سوم هستند و ۹۰ درصد نخ ابریشم را به خود اختصاص داده اند.
محمدی از افزایش توزیع تخم نوغان از ۲۵ هزار جعبه به ۴۵ هزار جعبه خبر داد و بیان کرد: ۲۵ هزار خانوار روستایی در کشور به نوغانداری اشتغال دارند؛ توزیع تخم نوغان داخلی در کشور طی سه سال گذشته از ۴۰۰۰ جعبه به ۱۰ هزار جعبه افزایش یافته است.
انتهای پیام
نظرات