در نشست دومین دوره آموزشی و همکاریهای تحقیقاتی بین پژوهشگاه بیوتکنولوژی و محققان ونزوئلا که شنبه ۱۳ اردیبهشت با حضور سفیر ونزوئلا و هیات همراه برگزار شد، غلامرضا گلمحمدی، معاون وزیر جهاد کشاورزی، ضمن خوشآمدگویی به هیأت ونزولا گفت: حضور محققان ونزولا در ایران، فرصت استثنائی برای تقویت روابط دوستانه و علمی بین دو کشور است. امیدواریم این سفر نهتنها از نظر عملی پربار باشد، بلکه تعاملات دوستانهای در تاریخ دو کشور در جهت گسترش همکاریهای بیشتر به جا بگذارد.
وی اضافه کرد: سازمان «تات» در پنجاهمین سال فعالیت خود از ظرفیت انسانی منحصربه فرد، زیرساختهای تحقیقاتی و ۲۰ موسسه تحقیقاتی در حوزههای مختلف کشاورزی، دام، شیلات و فنی و مهندسی زمینههای مختلفی را برای همکاری مشترک فراهم کرده است که پژوهشگاه بیوتکنولوژی و موسسه رازی دو نوع از این موسسات تحقیقاتی هستند.
گل محمدی در ادامه بیان کرد: همواره بر لزوم همکاری با کشورهایی که چالشهای مشترکی با ایران در بخش خود اتکایی در کشاورزی و تحریمها دارند، تأکید کرده و از این همکاریها استقبال میکنیم.
وی افزود: جمهوری ونزوئلا با برخورداری از ظرفیتهای طبیعی و انسانی، شریک استراتژیک و ایده آلی برای توسعه فناوریها و همکاریهای مختلف در زمینه تحقیقات و ترویج کشاورزی است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: آماده عقد همکاریهای مشترک در حوزه کشاورزی هوشمند و مبارزه با تغییرات اقلیمی بین دو کشور هستیم. همچنین آموزش اعضای هیات علمی ونزولا در ایران نهتنها زمینه شناسایی ظرفیتهای علمی طرفین را مشخص میکند، بلکه موجب ایجاد پایههای محکم برای گسترش روابط علنی دو کشور خواهد بود.
وی ادامه داد: این رویکرد باعث تقویت شبکههای دانش و تخصص بین محققان دو کشور خواهد شد و اعتقاد داریم که همکاری نزدیک بین دو کشور میتواند مسیر موفقی را برای دو کشور در جهت تحقق استقلال اقتصادی ایجاد کند.
محمد علی ابراهیمی، سرپرست پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، در ادامه این نشست ضمن خیر مقدم به پژوهشگران و محققان ونزوئلا گفت: حضور شما در ایران و این پژوهشگاه برای ادامه فعالیت علمی شش نفر از محققان ونزوئلایی نشاندهنده عزم و اراده دو کشور در تقویت همکاریها و دیپلماسیهای علمی است.
وی افزود: امیدوارم این سفر از نظر علمی برای همه محققان ونزوئلایی مفید بوده و مانند دوره قبل با دستاوردهای علمی و خاطره خوش ایران را ترک کنند.
ابراهیمی خطاب به وزیر علوم ونزوئلا گفت: از شما درخواست میشود در این دوره صرفاَ به آموزش اکتفا نکنید و این دوره شروعی برای توسعه حوزه کشاورزی بین دو کشور باشد.
سرپرست پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ادامه داد: در این دوره بناست که شش نفر از محققان ونزوئلایی در حوزه چهار موضوع مهم طراحی پروبیوتیکها از علم تا کاربرد، کاربرد نانو بیوسنسورها و روشهای مولکولی برای تشخیص بیماریهای حیوانی، کشت جنینهای آزمایشگاهی و کاربرد محصولات بیوفیزیکی برای کشاورزی آموزش ببینند.
ابراهیمی افزود: به اشتراک گذاشتن دانش یکی از وظایف مهم محققان در دنیاست. به شما قول میدهیم که متخصصین ما در پژوهشگاه بیوتکنولوژی با تمام توان این انتقال دانش را به خوبی انجام دهند.
وی در پایان سخنانش گفت: از حسن نظر وزیر و سفیر ونزوئلا برای تقویت روابط علمی ایران و ونزوئلا تشکر ویژه داریم.
در ادامه این نشست آلبرتو کینترو (Alberto Quintero) معاون وزیر علوم ونزوئلا، ضمن تشکر از پذیرش محققین ونزوئلایی اظهار کرد: حدود سه سال پیش در بازدید از ایران ظرفیتهای بسیار بالایی در پژوهشگاه بیوتکنولوژی دیدیم و به این نتیجه رسیدیم که یک سند همکاری با این پژوهشگاه و سازمان تات منعقد کنیم که در این سند در کمیسیون مشترک دو کشور امضا شد.
وی ادامه داد: در راستای اولین همکاری که بین دو کشور صورت گرفت، سال گذشته در حوزه آموزش هشت نفر را به ایران اعزام کردیم که در حال حاضر این پژوهشگران در حال اجرای طرحهایی هستند که با همکاری مشترک با محققان ایرانی به دست آمده است.
معاون وزیر علوم ونزوئلا افزود: خاطره خوبی که از این تعامل و همکاری داریم، این است که در سال قبل مطالب علمی زیادی را آموختند و در کنار آن دوستی و محبت مجموعه را تجربه کردند که این امر به توسعه روابط علمی بین دو کشور کمک خواهد کرد.
وی با بیان اینکه یک محصول پروبیوتیک در ونزوئلا حاصل همکاری با این مؤسسه بوده و در حال توسعه و تولید است، ادامه داد: هدف ما از این تعاملات تولید محصول و عرضه آن در بازار است. طی ماههای آینده افتتاح دو آزمایشگاه ژنیتیک حیوانی و غذای دامی در دست اجرا داریم که حاصل اولین جلسات همکاریهای علمی بین ایران و ونزوئلا بوده است.
وی افزود: زیرساخت و آموزش را در کنار یکدیگر قرارداده و این باعث شده در حوزه کشاورزی و دامپروری پیشرفت کنیم.
معاون وزیر علوم ونزوئلا گفت: آنچه که تمایل دارم در این دوره محقق شود، تعامل بین محققان دو کشور است و میخواهیم که این تعاملات به میزبانی کشور ونزوئلا هم ادامه پیدا کند تا دستاوردهای خاص و ملموسی را برای دو کشور داشته باشیم.
وی ادامه داد: شش موافقت نامه در حوزه علمی فناوری امضا شد، که یکی از آنها موافقت نامه همکاری در تبادلات علمی بود که خود باب ورود به حوزههای تحقیقاتی و علمی دیگر بین دو کشور شده است.
در این شست همکاریهای علمی خوزه رافائل سیلوا (Jose Silva) سفیر ونزوئلا نیز گفت: بعنوان سفارت برای تسهیل این تعاملات بین دو کشور همواره در صحنه خواهیم بود. سال گذشته محققین دوره آموزشی خود را در ایران به اتمام رساندند و در حال حاضر با شش محقق جدید دوره جدیدی از تعاملات علمی را آغاز میکنیم.
وی با اشاره به حضور بانوان ایرانی و ونزوئلایی درعرصه پژوهشی و علمی دو کشور، افزود: درحال حاضر در ترکیب گروه امروز هم حضور بانوان قابل تحسین است و این نشان میدهد که نقش بانوان در عرصههای علمی و تحقیقاتی بسیار مهم و پررنگ است.
سیلوا ادامه داد: از همکاریهای علمی و کمک ایران استقبال کرده و برای هیات ونزوئلا آرزوی موفقیت میکنم. امیدواریم شاهد رشد و تکثیر محققان ونزولایی در عرصههای علمی و فناوری باشیم.
انتهای پیام
نظرات