حجتالاسلام والمسلمین عباس اسکندری در حاشیه مراسم «تکریم امامزادگان» که با حضور مسئولان استانی، خانواده معظم شهدا، طلاب، زائران و علاقهمندان به اهل بیت (ع)، شنبه ۱۳ اردیبهشت در آستان مقدس امامزاده احمد بن قاسم (ع) قم برگزار شد، با اشاره به ظرفیت بالای بقاع متبرکه در زمینه فرهنگی و اجتماعی، از بهرهبرداری شبستان جدید امام صادق (ع) در این بقعه خبر داد.
وی اظهار کرد: این شبستان که با مساحت ۵۰۰ متر مربع و با رویکردی متناسب با شأن و منزلت زائران طراحی و احداث شده، در طول سه سال گذشته با صرف اعتباری بالغ بر هفت میلیارد تومان ساخته شده و تمام هزینههای آن از محل نذورات و کمکهای مردمی تأمین شده است.
اسکندری با بیان اینکه در طراحی این فضا تلاش شده تا تلفیقی از اصالت معماری ایرانی - اسلامی و تجهیزات مدرن در حوزه رفاه زائران لحاظ شود، افزود: در این بنا از سامانههای پیشرفته گرمایشی و سرمایشی استفاده شده و فضای داخلی آن بهگونهای طراحی شده که ضمن پاسخگویی به نیازهای عبادتی، ظرفیت مناسبی برای برگزاری برنامههای فرهنگی و آموزشی نیز دارد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه قم با تأکید بر نقش مردم در عمران و آبادانی بقاع متبرکه اظهار کرد: اداره این اماکن مقدس مبتنی بر مشارکت مردمی است و خوشبختانه مردم مؤمن استان قم همواره با اهدای نذورات و کمکهای نقدی و غیرنقدی، نقش فعالی در توسعه این مکانهای معنوی ایفا کردهاند.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به سیاستهای اقتصادی اداره کل اوقاف در زمینه خودکفایی مالی بقاع متبرکه گفت: در راستای کاهش وابستگی این اماکن به بودجههای دولتی، بخشی از نذورات و درآمدهای مردمی در قالب طرحهای مطمئن سرمایهگذاری بهکار گرفته میشود و این سرمایهگذاریها اغلب در بخشهایی صورت میگیرد که با وجود ظرفیت بازدهی مناسب، بخش خصوصی تمایلی به ورود به آنها ندارد.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امورخیریه استان قم، اسکندری افزود: بقاع متبرکه بعنوان نهادهای اجتماعی ریشهدار، باید با پشتوانههای مالی پایدار اداره شوند تا بتوانند علاوه بر انجام وظایف فرهنگی، خدمات اجتماعی و حمایتی خود را نیز گسترش دهند و طرحهای اقتصادی اجراشده در این زمینه، علاوه بر ایجاد درآمد پایدار، فرصتهایی را برای اشتغالزایی و رونق اقتصادی در مناطق اطراف فراهم کرده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه قم در ادامه با انتقاد از وضعیت فعلی محوطه بقعه امامزاده احمد بن قاسم (ع) اظهار کرد: بخشی از اراضی این بقعه در جریان توسعه معابر شهری، بدون پرداخت معوض به خیابان و کاربری عمومی تبدیل شده که این موضوع از جمله گلایههای جدی ما و متولیان شرعی و حقوقی بقعه است.
وی در پایان ضمن قدردانی از همه نهادهای همکار و خیرینی که در اجرای پروژههای عمرانی، فرهنگی و خدماتی در بقاع متبرکه مشارکت داشتهاند، ابراز امیدواری کرد با تقویت تعامل میان دستگاههای اجرایی، شهرداری، شورای شهر و نهادهای مذهبی، شاهد شکوفایی هرچه بیشتر بقاع متبرکه استان و افزایش رضایتمندی زائران باشیم.
انتهای پیام
نظرات