پروین محبی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: مراقبت از سلامت جنین باید از هفتههای اول بارداری آغاز شود و در این راستا ماما میتواند با انجام مراقبتهای بارداری، غربالگریها، آموزشهایی که در حوزه سلامت دارد و حمایتهای روانی، به مادر باردار برای داشتن یک بارداری ایمن کمک کند.
وی ادامه داد: نقش بیبدیل ماما در هنگام زایمان، نه تنها ایمنی مادر و نوزاد را تضمین میکند بلکه ماما با تجربه و مهارتهایش میتواند لحظه زایمان را به یک تجربهی مثبت برای مادر تبدیل کرده، حتی بعد از تولد هم در کنار مادر میماند و از تغذیه با شیر مادر تا مشاوره در مراقبت از نوزاد، پیشگیری از افسردگی پس از زایمان و پیگیری رشد کودک، میتواند به مادر کمک کند و هر کدام از این خدمات میتواند تاثیر ماندگاری در سلامت فردی و اجتماعی مادر داشته باشد.
به گفته محبی، هر قدمی که برای سلامت مادر و نوزاد برداشته شود، نوعی سرمایهگذای برای داشتن جامعهای سالم، توانمند و پویا است و نوزادی که با مراقبتهای دقیق ماما به دنیا میآید، آیندهای روشن دارد و مادری که از حمایتهای حرفهای مامایی برخوردار میشود، آرامش و توان بیشتری برای تربیت فرزندانش خواهد داشت. بنابراین ماماها در شکلگیری بنیان خانوادههای سالم و جامعهای امیدوار، نقش اساسی دارند.
وی با بیان اینکه رشته مامایی در دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی زنجان در سال ۱۳۶۶، با پذیرش ۷ دانشجو در مقطع کاردانی تاسیس شد، اظهار کرد: این رشته طی سالیان متمادی با پذیرش در مقاطع مختلف از جمله کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی پیوسته و کارشناسی ارشد مشاوره در مامایی، ادامه پیدا کرده و هماکنون با گذشت ۳۸ سال، بیش از یکهزار و ۵۰ فارغالتحصیل در مقاطع مختلف تحویل جامعه درمان داده است.
مدیر گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: در حال حاضر حدود ۸۰ دانشجو در مقطع کارشناسی پیوسته و ارشد مشاوره در مامایی، درحال تحصیل هستند و در دپارتمان مامایی دانشکده نیز ۱۵ هیئت علمی با رتبههای مختلف علمی از جمله دانشیار، استادیار و مربی مشغول آموزش دانشجویان هستند و پروسه اخذ مجوز تاسیس رشته دکترای مامایی و پذیرش دانشجو در این مقطع توسط دانشکده درحال پیگیری است.
انتهای پیام
نظرات