محسن قمصری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: جمعیت بهعنوان یکی از مؤلفههای کلیدی قدرت ملی کشورها محسوب میشود و طرح آمایش امید با رویکردی جامع و مبتنیبر مشارکت همگانی بهمنظور افزایش نرخ باروری و ارتقای شاخصهای جمعیتی در مناطق مختلف کشور طراحی شده است.
وی افزود: هدف کلی این طرح، افزایش نرخ باروری کل(TFR) به رقم۲/۵ کاهش آمار سزارین و پیشگیری از سقط جنین تا پایان ۱۴۰۷ است که موفقیت در اجرای آن نیازمند برنامهریزی دقیق و نظارت مستمر بر نیازها و چالشهای خاص هر منطقه است.
معاون بهداشت شبکه بهداشت آرانوبیدگل بیان کرد: کاهش فاصله ازدواج تا فرزندآوری، افزایش تعداد موالید و شناسایی زوجهای نابارور، بهبود شاخصهای جمعیتی، تأمین سلامت مادران، نوزادان و کودکان از دیگر هدفهایی است که در اجرای این طرح پیگیری میشود.
قمصری افزود: شبکههای بهداشت، مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاههای سلامت و خانههای بهداشت، بازوهای اجرایی این برنامه بهشمار میروند و نقش مهمی در دستیابی به اهداف تعیینشده ایفا خواهند کرد.
وی گفت: تحلیل دقیق شاخصها، نقشه راه عملیاتی برای دستیابی به نرخ باروری مطلوب در کشور را فراهم میکند تا ضمن دسترسی خانوادهها به خدمات بهداشتی و مراقبتی، فرایند فرزندآوری در چارچوب حفظ سلامت مادر و کودک دنبال شود.
انتهای پیام
نظرات