• یکشنبه / ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۹:۵۸
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404021409497
  • خبرنگار : 50416

رئیس حفاظت محیط زیست شهرستان خبرداد

ممنوعیت ورود به مناطق حفاظت شده ملایر و ممانعت از برداشت لاله‌های واژگون منطقه

ممنوعیت ورود به مناطق حفاظت شده ملایر و ممانعت از برداشت لاله‌های واژگون منطقه

ایسنا/همدان رئیس حفاظت محیط زیست شهرستان ملایر به ممنوعیت حضور کوهنوردان و گردشگران در مناطق حفاظت شده و شکارممنوع و پایش مناطق از ۱۶ اردیبهشت تا پایان خرداد اشاره کرد و گفت: این اقدامات با هدف ارتقای امنیت و آرامش گونه‌های جانوری در فصل زادآوری و ممانعت از برداشت گونه‌های گیاهی خاص از جمله لاله واژگون انجام می‌شود.

عباس نجاری در گفت‌وگو با ایسنا در این باره، اظهار کرد: با توجه به حساسیت فصل زادآوری وحوش و تخمگذاری و لانه سازی پرندگان، ورود کوهنوردان و طبیعت گردان به مناطق حفاظت شده ممنوع اعلام شد.

وی با تاکید بر اینکه ورود به این مناطق، سبب سلب آرامش وحوش و ایجاد استرس برای آنان می‌شود و بر زادآوری آنان تاثیر سو می‌گذارد، افزود: این اطلاعیه به فرمانداری، اداره ورزش و جوانان و هیئتهای کوهنوردی اعلام شده است.

نجاری با اشاره به اقدامات پایشی محیط‌بانان در مناطق حفاظت شده و شکارممنوع از جمله گشت‌زنی و پایش میدانی طی این مدت، بیان کرد: این اقدامات با هدف ارتقاء امنیت و آرامش گونه‌های جانوری و ممانعت از برداشت گونه‌های گیاهی خاص از جمله لاله واژگون انجام می‌شود.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملایر، تاکید کرد: بدیهی است که پس از سپری شدن این دوره، طبیعت گردان و کوهنوردان می‌توانند با ارائه درخواست کتبی به اداره محیط زیست شهرستان، مجوز ورود به منطقه را اخذ و با هماهنگی پاسگاه‌های محیط بانی وارد منطقه شده و به فعالیت خود بپردازند.

وی به دو منطقه حفاظت شده شهرستان ملایر شامل منطقه حفاظت شده لشگردر و گلپرآباد اشاره و تصریح کرد: منطقه حفاظت شده لشگردر با وسعت حدود ۱۶ هزار هکتار، از سال ۱۳۶۹ به عنوان منطقه حفاظت شده اعلام رسمی شد که شامل گونه‌های جانوری شاخص از جمله قوچ، میش، کل و بز است.

نجاری ادامه داد: ۱۸ گونه پستاندار از ۱۱ خانواده و پنج راسته و پستاندارانی از جمله گرگ، شغال، روباه، تشی، گورکن و کفتار، ۷۵ گونه پرنده از جمله کبک، تیهو، باقرقره، عقاب طلایی، قرقی، فاخته، دلیجه، کمرکولی و چیچک و خزنگدان شامل انواع مارها در این منطقه حفاظت شده زندگی می کنند.

وی با بیان اینکه بالاترین ارتفاع منطقه حفاظت شده لشگردر،  قله کوه سرده با ارتفاع ۲۹۲۸ متر است، افزود: این منطقه شامل دو بخش کوه سرده با ساختار صخره‌ای و بخش آهنگران بصورت تپه ماهوری است که زیستگاه گونه قوچ و میش است.

نجاری به منطقه حفاظت شده گلپرآباد با وسعت ۸۵۰۰ هکتار که از سال ۱۳۸۶ بعنوان منطقه حفاظت شده اعلام رسمی شد، اشاره و خاطرنشان کرد: منطقه حفاظت شده گلپرآباد نیز از نظر گونه‌های جانوری و گیاهی مانند منطقه حفاظت شده لشگردر است.

وی از وجود دو پاسگاه محیط بانی در منطقه حفاظت شده لشگردر و یک پاسگاه محیط بانی در منطقه حفاظت شده گلپرآباد خبر داد و گفت: گونه‌های گیاهی این دو منطقه شامل بادام کوهی، زالزالک، آلبالوی وحشی، کنگر، گون، شکر تیغال، آویشن، چای کوهی و بومادران است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملایر به سه منطقه شکارممنوع زند، علوی و تالاب آق گل اشاره و اظهار کرد: منطقه شکارممنوع زند با وسعت ۱۷ هزار و ۸۰۰ هکتار شامل ۱۵ گونه پستاندار از جمله قوچ، میش ارمنی، روباه، شغال، گرگ، خرگوش، تشی، راسو و رودک و گونه های گیاهی گون، بومادران، کاکوتی، باریجه، چای کوهی و گونه جارو است.

نجاری با بیان اینکه مناطق شکار ممنوع به مدت سه تا پنج سال تحت نظر سازمان محیط زیست و کارشناسان آن قرار می‌گیرند، افزود: در این مدت رشد جمعیتی گونه های جانوری این مناطق رصد و تعارضات احصا و پوشش گیاهی و وضعیت زیستگاهی آن برای ارتقاء به منطقه حفاظت شده، مورد بررسی قرار می گیرد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملایر خاطرنشان کرد: سرشماری وحوش بهاره و زمستانه پرندگان، خزندگان و پستانداران مناطق حفاظت شده برآورد و نتایج و آمار آن در کمیته‌های تخصصی بررسی و نتیجه گیری می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha