به گزارش ایسنا، طهماسب نجفی، امروز(۱۴ اردیبهشت) در نشست سازگاری با کمآبی استان کرمانشاه، با بیان اینکه در تمام کشور با تنش آبی جدی مواجهیم و استان کرمانشاه نیز با توجه به آمار بارشها، ذخیره سدها، منابع آب زیرزمینی و... از تنش آبی مستثنی نیست، گفت: شهرستانهای شرقی استان با توجه به کمبود بارشی که داشتند، وضعیت خوبی از نظر شرایط آبی ندارند.
وی عامل دیگری که میتواند به تشدید تنش آبی در استان دامن بزند را گرمای هوا اعلام کرد و افزود: پیشبینی این است که تا خرداد امسال دمای هوای استان بیش از دمای نرمال باشد که این امر هم میتواند بر وضعیت منابع آبی اثرگذار باشد و هم مصرف آب را افزایش دهد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه از سهم حدود ۸۰ درصدی بخش کشاورزی از مصرف آب یاد کرد و با بیان اینکه این امر اهمیت صرفهجویی در مصرف آب در این بخش را دو چندان میکند، اظهار کرد: باید از روشهای آبیاری گذشته مانند روشهای غرقابی فاصله بگیریم.
وی با تاکید بر عدم کشت برنج در استان، گفت: کشت برنج که از محصولات با نیاز آبی زیاد است به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست و لازم است شهرستانهای استان نیز به موضوع جلوگیری از کشت برنج ورود جدی داشته باشند.
وی همچنین بر لزوم مدیریت حضور کشاورزان مهاجر در استان و بار مضاعفی که به منابع آبی تحمیل میکنند، تاکید کرد.
نجفی یکی دیگر از مهمترین مواردی که باید در اولویت قرار گیرد را مقابله با اضافه برداشت از چاههای مجاز و نصب کنتور هوشمند بر روی این چاهها اعلام کرد و ادامه داد: برخورد با چاههای غیرمجاز و جلوگیری از حفر چاههای غیرمجاز جدید نیز باید با جدیت دنبال و در این خصوص از ظرفیت نیروهای مردمی، دهیاران و ... استفاده شود.
وی با تاکید بر اینکه براساس برنامه هفتم توسعه مقرر شده کسری ۱۵ میلیارد مترمکعبی مخازن آب زیرزمینی کشور جبران شود که کرمانشاه نیز در این زمینه سهمی دارد، خاطرنشان کرد: اگر میخواهیم این برنامه محقق شود، باید همه موارد فوق به صورت جدی با همکاری همه بخشها دنبال شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه عدم برنامهریزی درست خصوصا برای فصل گرمای پیش رو میتواند تنش آبی جدی در استان رقم بزند، افزود: بخش عمده منابع آبی ما در شهرستانها از چاهها، چشمهها و قناتها تامین میشود که پایدار نبوده و ممکن است با شدت گرفتن گرما، افت دبی را در این منابع آبی شاهد باشیم.
نجفی افزود: مدیریت منابع آبی و جلوگیری از تنش آبی، نیازمند برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت است.
انتهای پیام
نظرات