• یکشنبه / ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۱۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404021409587
  • خبرنگار : 71402

/به‌روزرسانی شد/

پوتین: غرب تلاش کرد روسیه را به ۴ بخش تقسیم کند

پوتین: غرب تلاش کرد روسیه را به ۴ بخش تقسیم کند

رئیس‌جمهور روسیه امروز (یکشنبه) تاکید کرد که کشورش در جریان جنگ با کی‌یف نیازی به استفاده از تسلیحات اتمی نداشت و منابعی برای تکمیل این عملیات در اختیار دارد. او همچنین آشتی با کی‌یف را حتمی دانست و گفت فقط مساله زمان وجود دارد. او همچنین به تحرکات غرب علیه روسیه تاخت.

به گزارش ایسنا، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه با اشاره به عملیات نظامی کشورش در اوکراین که بیش از سه سال از آغاز آن می‌گذرد، گفت: روسیه نیازی به استفاده از سلاح‌های هسته‌ای در اوکراین نداشت و امید است که این امر ضروری نشود.

پوتین همچنین گفت: حتی بدون سلاح‌های هسته‌ای، روسیه نیرو و منابع کافی برای تکمیل عملیات ویژه را در اختیار دارد.

«برای تکمیل کار، نیازی به تسلیحات هسته‌ای نیست»

رئیس جمهور روسیه در مصاحبه‌ای با پاول زاروبین، روزنامه‌نگار روس گفته است که روسیه در جریان عملیات نظامی خود در اوکراین نیازی به استفاده از سلاح‌های هسته‌ای نداشته و افزود که امیدوار است چنین نیازی در آینده پیش نیاید.

پوتین گفت: «نیازی به استفاده از سلاح‌هایی که شما به آنها اشاره کردید [سلاح‌های هسته‌ای] نبود. و امیدوارم که نیازی به آن نباشد.»

رئیس‌جمهور روسیه افزود که روسیه در جریان عملیات نظامی آرام می‌ماند زیرا تلاش‌هایی برای تحریک مسکو به اشتباه وجود داشت.

پوتین گفت: «ما نیروها و منابع کافی داریم تا آنچه را که در سال ۲۰۲۲ آغاز کردیم به نتیجه منطقی خود با نتیجه‌ای که روسیه به آن نیاز دارد، برسانیم.»

«آشتی اجتناب‌ناپذیر است»

رئیس‌جمهور روسیه همچنین اشاره کرد که آشتی و سازش روسیه با اوکراین «اجتناب‌ناپذیر» است و فقط مسئله زمان مطرح است.

پوتین در پیش‌نمایش مصاحبه‌ای با پاول زاروبین که امروز منتشر شد، گفت: «من معتقدم که این آشتی اجتناب‌ناپذیر است، با وجود فاجعه‌ای که اکنون با آن روبرو هستیم... این مسئله زمان است.»

این پیش‌نمایش توسط کانال تلگرامی وستی منتشر شده است.

ولادیمیر پوتین همچنین گفت احساس نمی‌کند سیاستمداری باشد که سرنوشت کشورش را رقم می‌زند و افزود که همچنان «همان هوایی را تنفس می‌کند که میلیون‌ها شهروند روسی تنفس می‌کنند.»

او در این مستند که قرار است تحت عنوان «روسیه. کرملین. پوتین. ۲۵ سال» منتشر شود، گفت: «۲۵ سال از زمانی که من هم رئیس‌جمهور و هم نخست‌وزیر بوده‌ام، می‌گذرد. ​​حتی نمی‌دانم که آیا باید این را بگویم یا نه، اما از طرف دیگر، مهم است. احساس نمی‌کنم سیاستمداری باشم که می‌نشیند و سرنوشت کشورش را رقم می‌زند یا کاری حتی بزرگتر انجام می‌دهد. این از خانواده‌ام، از محیطی که در آن بزرگ شدم، می‌آید. من همچنان همان هوایی را تنفس می‌کنم که میلیون‌ها شهروند روس تنفس می‌کنند. به خواست خدا، بسیار مهم است که این تا حد امکان ادامه یابد یا حتی بهتر از آن، به هیچ وجه از بین نرود.»

«مجبور شدیم برای حفاظت از مردم وارد عمل شویم»

به گفته پوتین، روسیه باید به موقع تصمیم بگیرد و با دقت برای هر گام جدی آماده شود و به‌ویژه اکنون موقعیت حساسی است. او می‌گوید که مسکو تا سال ۲۰۲۲ با اعتماد محتاطانه با توافق‌ها با شرکای غربی رفتار کرد.

پوتین می‌گوید روسیه از سال ۲۰۱۴ به لطف تحریم‌های غرب بر سر کریمه جهش بزرگی داشته است. او در ادامه اشاره می‌کند که روسیه در سال ۲۰۱۴ مجبور شد تصمیم بگیرد که از مردم کریمه حمایت کند و هر رفتار دیگری به معنای تحویل آنها برای «تکه‌تکه شدن» بود.

«مسکو فریب توافق‌های مینسک را خورد»

رهبر کرملین تاکید دارد که روسیه توافق‌نامه‌های مینسک را امضا کرد با این انتظار که آنها رعایت شوند، اما مسکو به سادگی فریب خورد. به گفته پوتین، غرب از وقفه پیش آمده به بهانه نیاز به رعایت توافق‌نامه‌های مینسک، برای مسلح کردن مجدد اوکراین و آماده شدن برای جنگ با روسیه سوءاستفاده کرد.

در عین حال، رئیس‌جمهور روسیه خاطرنشان کرد که آغاز عملیات نظامی در سال ۲۰۱۴ غیرواقعی بود. پوتین گفت: «در سال ۲۰۱۴، این تقریباً غیرواقعی بود. کشور برای چنین رویارویی مستقیمی با کل غرب آماده نبود.»
 

«در ابتدا خواستار حل صلح‌آمیز مشکل دونباس بودیم»

به گفته پوتین، اگر روسیه به ارزش‌های سنتی خود تکیه نکند، به سادگی وجود نخواهد داشت و هویت خود را از دست خواهد داد.

رئیس‌جمهور روسیه می‌گوید که مسکو به طور خاص برای عملیات نظامی در اوکراین آماده نشده بود و در ابتدا به دنبال حل مسالمت‌آمیز مشکل دونباس بود. او می‌گوید روسیه عملیات اوکراین را زودتر شروع نکرد، زیرا به توافقات مینسک اعتقاد داشت و می‌خواست مسئله دونباس را به صورت مسالمت‌آمیز حل کند. به گفته او، روسیه نمی‌توانست بدون انجام کار در حوزه امنیت و اقتصاد، تصمیمات سختگیرانه‌ای در مورد اوکراین اتخاذ کند.

پوتین همچنین گفت: «آمریکا اکنون آشکارا می‌گوید که غرب در وضعیت جنگ وجودی با روسیه است. در واقع، روسیه در مواجهه با کل غربِ جمعی تنهاست. روسیه آن زمان با توافق‌نامه‌های مینسک موافقت کرد زیرا می‌خواست به آنها اعتقاد داشته باشد. وضعیت توافق‌نامه‌های مینسک برای روسیه تجربه‌ای است که باید در آینده در نظر گرفته شود.»

«غرب موذیانه عمل می‌کند»

به گفته رهبر کرملین، از اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی مشخص بود که غرب «موذیانه» عمل می‌کند؛ یک کار انجام می‌دهد و چیز دیگری می‌گوید.

او همچنین اشاره کرد که غرب با اقداماتش تلاش داشت تا روسیه را به چهار بخش تقسیم کند.

«غرب می‌خواست روسیه را به ۴-۵ بخش تقسیم کند»

به گفته رئیس‌جمهور روسیه، پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، غرب تصمیم گرفت که روسیه ضعیف شده، بنابراین می‌تواند فدراسیون روسیه را به ۴-۵ بخش دیگر تقسیم کند.

رئیس‌جمهور روسیه با اشاره به افکار غرب جمعی گفت: «آنها اعتقاد داشتند سرزمین روسیه باید به ۴-۵ بخش تقسیم شود.»

پوتین افزود که در آن زمان او مسئول آینده کشور بود و شروع به کار کرد تا اطمینان حاصل شود که این اتفاق هرگز رخ نمی‌دهد.

یکی از رهبران بوسنی و هرزگوین سال گذشته در مجمع اقتصادی بین‌المللی سن پترزبورگ شرکت کرد و اظهار داشت که رئیس جمهور روسیه برنامه‌های غرب برای تقسیم فدراسیون روسیه به پنج بخش را خنثی کرده است. او خاطرنشان کرد که مخالفان خارجی روسیه می‌خواهند با اشغال اوکراین تا حد امکان به مرزهای آن نزدیک شوند و سپس روند تجزیه را آغاز کنند.

در دسامبر ۲۰۲۳، پوتین در مورد برنامه‌های ایالات متحده برای تقسیم روسیه به «تکه‌ها» و مطیع کردن آن به خواست خود، همانطور که با اروپا انجام شد، صحبت کرد. به گفته او، این موضوع تقریباً به صورت عمومی مورد بحث قرار گرفت و واشنگتن کار جداگانه‌ای را با اوکراین انجام داد و عمدتاً به ملی‌گرایان متکی بود.

پیش از این، رهبر روسیه تأکید کرد که غرب هرگز در دستیابی به اهداف ژئوپلیتیکی خود در رابطه با مسکو موفق نخواهد شد.

«روابط با چین ماهیت استراتژیک دارد»

پوتین در بخش دیگری از سخنانش به روابط با پکن پرداخت، به‌ویژه اینکه قرار است شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین چهارشنبه عازم مسکو شود و سفری چند روزه داشته باشد. او گفت: «روابط استراتژیک روسیه و چین امروز، ثبات جهانی را در شرایط آشفتگی جهانی تقویت می‌کند.»

ولادیمیر پوتین تاکید کرد: «منافع دولتی روسیه و چین تا حد زیادی با هم منطبق است.»

پوتین در این مستند گفت: «ما همسایه هستیم و باید روابط خوبی برقرار کنیم تا این روابط به عامل توسعه هر دو کشور تبدیل شود. و بنابراین به تدریج، آجر به آجر، ما نه یک دیوار چین جدید، بلکه یک پایه مشترک برای روابط خود ساختیم. و این [روابط] امروز به ویژه به طور مؤثر کار می‌کند، زیرا آشفتگی در جهان کاهش نیافته، بلکه فقط افزایش یافته است. و ما چنین روابط قابل اعتماد و پایداری داریم که به خودی خود ثبات را در جهان تقویت می‌کند. منافع ملی روسیه و چین تا حد زیادی با هم منطبق است و این یکی از دلایلی است که روابط بین مسکو و پکن استراتژیک شده است.»

ولادیمیر پوتین همچنین معتقد است که روند کاهش سهم کشورهای گروه هفت در اقتصاد جهانی و بنابراین در امور جهانی، طی ۲۵ سال آینده ادامه خواهد یافت.

پوتین دست به دعا شد

رئیس‌جمهور روسیه همچنین در بخش دیگری از این گفت‌وگوی، عبادتگاه خود در داخل کرملین را به خبرنگار روس نشان داد و گفت در جریان بحران گروگانگیری مسکو در سال ۲۰۰۲ که جان بیش از ۹۰۰ تن در خطر بود، اولین بار در آنجا زانو زده و دعا خوانده است.  

پوتین در واکنش به این پرسش که برای چه رویدادهایی در این کشور یا جهان دعا کرده‌، گفت: «من قبلاً سعی کرده‌ام به سؤالاتی از این دست پاسخ دهم. مسئله این است که مردم روسیه تفاوت‌هایی با جامعه غربی دارند. ما بیشتر به چیزی ابدی، چیزی بی‌حد و مرز، چیزی والاتر فکر می‌کنیم. و حتی خداناباوران هم به این موضوع اعتقاد دارند. من اینطور می‌بینم. بنابراین، فردی با چنین دیدگاه‌ها، چنین اعتقاداتی، چنین قانون اخلاقی، هر از گاهی تمایل به روی آوردن به خداوند متعال دارد. من هم چنین نیاز درونی دارم. سپس، در طول بحران با نورد-اوست، برای اولین بار زانو زدم و دعا کردم.»

طی آن واقعه تروریستی، حداقل ۱۳۰ گروگان جان باختند.

«بی‌توجهی غرب منجر به رویدادهای اوکراین شد»

رئیس‌جمهور روسیه همچنین در این یک مستند گفت که غرب به هشدارهای مسکو در کنفرانس مونیخ ۲۰۰۷ که در نهایت منجر به وقایع غم‌انگیز در اوکراین شد، به درستی پاسخ نداد.

در فیلمی با عنوان «روسیه. کرملین. پوتین. ۲۵ سال» که امروز از کانال تلویزیونی روسیا پخش شد، پوتین گفت: «در کنفرانس مونیخ ۲۰۰۷ می‌خواست به شرکای غربی هشدار دهد که روسیه یا مستقل و دارای حاکمیت خواهد بود یا اصلاً وجود نخواهد داشت، به این امید که آنها گوش دهند و به نحوی نگرش خود را نسبت به روسیه تنظیم کنند. اما متأسفانه، این هشدار شنیده نشد. منظورم این است که همه آن را شنیدند، اما واکنش مناسبی نشان ندادند. این در نهایت منجر به وقایع غم‌انگیز امروز در اوکراین شد.»

«انتخاب جانشین من، با مردم است»

ولادیمیر پوتین در جریان این گفت‌وگو همچنین تأکید کرد که او دائماً به این فکر می‌کند که چه کسی می‌تواند جانشین او شود، اما انتخاب با شهروندان روسیه خواهد بود.

پوتین گفت: «من همیشه به این موضوع فکر می‌کنم. می‌توانید هر طور که می‌خواهید با آن برخورد کنید، واضح است که برخی فناوری‌های انتخاباتی وجود دارد، یک منبع اداری وجود دارد. اما، در نهایت، انتخاب با مردم، مردم روسیه، شهروندان و رأی‌دهندگان است.»

ولادیمیر پوتین تأیید کرد که وقتی به جانشین خود فکر می‌کند، پتانسیل همه را ارزیابی می‌کند و افزود که یک جانشین احتمالی باید اعتماد مردم روسیه را جلب کند.

رئیس‌جمهور روسیه گفت: «کسی که اعتماد مردم را نداشته باشد، بعید است فرصتی برای انجام کاری جدی داشته باشد. این یک مسئله کاملاً اساسی است. بنابراین، وقتی به این [مسئله جانشین] فکر می‌کنم، و البته همیشه به آن فکر می‌کنم، فکر می‌کنم که باید یک نفر، یا بهتر است بگوییم چند نفر، وجود داشته باشند که بتوانند این اعتماد را از شهروندان کشور به دست آورند.»

«غرب به دلیل ارزش‌های متفاوت برای روسیه کیسه‌دوخته»

پوتین همچنین می‌گوید هسته فرهنگ غرب «رفاه مادی» است.

به گفته او، این همان جایی است که روس‌ها با آنها تفاوت دارند؛ تمرکز بر «ارزش‌های اخلاقی و معنوی.» او می‌افزاید: «از این روست که غرب دائماً می‌خواهد چیزی از روسیه بگیرد و به نحوی آن را مطیع خود کند.»

به گفته رهبر کرملین، غرب قرن‌هاست که می‌خواهد از روسیه چیزی بگیرد، زیرا «ثروت» ارزش اصلی فرهنگ غربی است، در حالی که در روسیه، این همیشه یک ایده اخلاقی بوده است.

پوتین در مستند مفصل خود گفت: «در هسته فرهنگ غربی، چه کاتولیک و چه پروتستان، ثروت مادی همیشه حرف اول را می‌زند. بله، البته ایده‌های اخلاقی نیز وجود دارد. اما موفقیت مادی همچنان معیار اصلی است. اما برخلاف غرب، مردم روسیه همیشه درباره اصل اخلاقی صحبت کرده‌اند. یک ایده اخلاقی جهانی همیشه وجود داشته است. این جایی است که تمایل مداوم جامعه غربی برای گرفتن و کندن چیزی از روسیه، برای مجبور کردن آن به تسلیم و مطیع‌تر شدن، از آن ناشی می‌شود. این اتفاق قرن‌هاست که می‌افتد.»

«اعتماد مردم، مهمترین شرط توسعه است»

رئیس‌جمهور روسیه همچنین اعتماد مردم به مقامات این کشور را مهمترین شرط برای تضمین توسعه و امنیت روسیه خوانده است.

پوتین گفت: «برای اینکه کشور باثبات باشد، برای اینکه شرایطی وجود داشته باشد که توسعه و امنیت آن را تضمین کند، یک شرط بسیار مهم لازم است؛ اعتماد مردم به مقامات ارشد کشور. برای جلب اعتماد مردم، لازم است به طور مؤثر و صادقانه کار کنیم و رفاه شهروندان را بهبود بخشیم.»

رئیس کرملین گفت: «واضح است که مردم همیشه به جلو نگاه می‌کنند و همیشه فکر می‌کنند که چیزی می‌تواند بهتر باشد. در این مورد، مردم درست می‌گویند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha