• یکشنبه / ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۵:۲۹
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1404021409942
  • خبرنگار : 50026

سرپرست محیط زیست خراسان جنوبی خبر داد

تلاش‌ برای نجات یوزپلنگ آسیایی در زیستگاه نایبندان

تلاش‌ برای نجات یوزپلنگ آسیایی در زیستگاه نایبندان

ایسنا/خراسان جنوبی سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: با توجه به وضعیت بحرانی یوزپلنگ آسیایی و کاهش زیستگاه‌های طبیعی این گونه ارزشمند در کشور، برنامه‌ریزی برای پایش و حفاظت از مناطق و کریدورهای تردد آن در پناهگاه حیات وحش نایبندان، یکی از زیستگاه‌های قدیمی و مطلوب این گونه در شهرستان طبس، آغاز شده است.

علی خانی،امروز یکشنبه ۱۴ اردیبهشت در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به وضعیت حساس گونه یوزپلنگ آسیایی در اندک زیستگاههای باقی مانده در کشور ، برنامه ریزی درجهت پایش مناطق و کریدورهای تردد این گونه ارزشمند و به شدت  درمعرض خطر انقراض در پناهگاه حیات وحش نایبندان به عنوان یکی از زیستگاههای قدیمی و مطلوب یوزپلنگ در شهرستان طبس انجام شد.

وی گفت: به همین منظور، جلسه‌ای مشورتی با حضور کارشناسان  و محیط بانان  در محل اداره حفاظت محیط زیست شهرستان طبس  برگزار و مشکلات موجود در زیستگاه‌های این گونه ارزشمند و لزوم پایش چشمه ها و اولویت بندی مناطق و گذرگاه های مهم و کلیدی جهت نصب دوربین مورد بررسی قرار گرفت.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان با اشاره به پیگیری‌های انجام شده جهت اختصاص اعتبارات از سازمان مرکزی  در این خصوص اظهار کرد: در فاز اول و پس از مشخص شدن مناطق و کریدورهای حساسی که بیشترین تردداین گونه ارزشمند در آن مشاهده شده ، تعداد ۳۰ دستگاه دوربین تله ای به مدت یکسال  بصورت گسترده در منطقه با حضور محیط بانان ، کارشناسان اداره حفاظت محیط زیست شهرستان طبس و کارشناسان اداره کل  نصب   و مورد رصد و پایش قرار خواهد گرفت.

خانی بیان کرد: در کنار دوربین گذاری در منطقه ، مرتفع کردن کمبود خودرو در منطقه، ضابطه مند کردن حضور گله‌های شتر در داخل پناهگاه، ساماندهی معادن فعال و غیرفعال زغالسنگ در داخل پناهگاه ،ساخت و نصب تابلوهای هشدار دهنده در محورهای دیهوک – راور و همچنین طبس- یزد و مناطق حساس در داخل پناهگاه ، اخذتامین اعتبار جهت ایجاد شبکه ارتباطی بیسیم ،اطلاع رسانی و آموزش مداوم به گروه‌های مخاطبین جوامع محلی، کودکان ونوجوانان در مدارس حوزه منطقه، رانندگان محورهای تردد، شترداران و دامداران منطقه و مدیران وکارگران معادن موجود در پناهگاه و...از اولویت‌های کاری حفاظت محیط زیست در پناهگاه می باشد.

  انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
امروز ۰۹:۲۱

مردم هم یوز ایرانی رو دوست دارن یک زمینه فراهم کنید تا مردم علاقه مند هم بتونن کمک های مالی بدن مامیلیاردها تومان خرج سگهای ولگرد میکنیم همین سگها شدن افت محیط زیست کشور ودارن گونه های نادر رو منقرض میکنن ما مردم دوست داریم کمک کنیم ولی راهشو بلدنیس

avatar
امروز ۱۲:۰۵

این تصویر وفیلم یوز پلنگ ایرانی با بچه های چقدر زیبا هستن ای خدا لعنت کند شکارچیان غیر مجاز را.