• دوشنبه / ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۷:۳۵
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1404021510202
  • خبرنگار : 50294

پنجمین سال خشکسالی در کردستان/ زنگ خطر کم‌آبی در استان به صدا درآمد

پنجمین سال خشکسالی در کردستان/ زنگ خطر کم‌آبی در استان به صدا درآمد

ایسنا/کردستان برای پنجمین سال متوالی است که استان کردستان با سایه سنگین خشکسالی دست و پنجه نرم می‌کند و این وضعیت، زنگ خطر کم‌آبی را به صدا درآورده است؛ کاهش چشمگیر بارندگی‌ها در سال جاری به ویژه افت فاجعه‌بار آن در برخی مناطق نظیر بانه نگرانی‌ها را در خصوص تامین آب شرب برای شهروندان به اوج رسانده است.

اگرچه تلاش‌هایی برای مدیریت منابع و مصارف آب در سطح استان صورت گرفته و به گفته مسئولین پیش‌بینی می‌شود بیشتر شهرهایی که از منابع آب سطحی تغذیه می‌شوند، به جز بانه، با مشکل حادی مواجه نشوند، اما وضعیت خاص شهرستان بانه به دلیل محدودیت منابع آبی، نیازمند توجه و راهکارهای ویژه‌ای است و تخصیص اعتبار برای شناسایی و جمع‌آوری آب‌های میان‌حوزه‌ای و افزایش ذخایر سدهای این منطقه، نشان از درک این وضعیت بحرانی دارد، اما سوال اساسی اینجاست که آیا این اقدامات کوتاه‌مدت برای مقابله با چالش روزافزون کم‌آبی در بلندمدت کافی خواهد بود؟

علاوه بر بانه، وضعیت تامین آب در دیگر نقاط استان، به ویژه شهرهای شرقی که به شدت به منابع آب زیرزمینی وابسته هستند و شهر مریوان با منابع تامین آب محدود، از اهمیت بالایی برخوردار است، طرح‌های آبرسانی از سد سیاه‌زاغ برای شرق استان و تکمیل طرح آبرسانی از سد گاران برای مریوان، گام‌های مهمی در راستای تامین پایدار آب در این مناطق به شمار می‌روند. با این حال، تداوم خشکسالی و اثرات آن بر منابع آبی نیازمند اقدامات جامع‌تر، برنامه‌ریزی بلندمدت و همکاری تمامی بخش‌های مرتبط برای گذر از این بحران و تضمین امنیت آبی استان کردستان است.

مدیرکل آب منطقه‌ای استان کردستان با هشدار نسبت به کاهش چشمگیر بارندگی‌ها و تداوم خشکسالی برای پنجمین سال متوالی، از وضعیت بحرانی منابع آبی استان خبر داد. 

آرش آریانژاد، مدیرکل آب منطقه‌ای استان کردستان، در گفت‌وگو با ایسنا، با تشریح وضعیت منابع آبی استان اظهار کرد: کردستان برای پنجمین سال متوالی با خشکسالی دست و پنجه نرم می‌کند و کاهش ۲۳ درصدی بارش‌ها در سال جاری نسبت به سال گذشته و افت فاجعه‌بار ۵۴ درصدی در شهرستان بانه، زنگ خطر جدی را برای تامین آب شرب در استان به صدا درآورده است.

وی همچنین از کاهش ۲۰ درصدی حجم ورودی و حجم مخازن سدهای استان خبر داد و افزود: با وجود این شرایط دشوار، با اجرای برنامه‌های مدیریت منابع و مصارف، خوشبختانه پیش‌بینی می‌شود که شهرهایی که از منابع آب سطحی تغذیه می‌شوند، به جز شهرستان بانه، در تامین آب شرب با مشکل جدی مواجه نشوند.

وضعیت وخیم بانه و تلاش برای تامین آب پایدار

آریانژاد با اشاره به وضعیت خاص شهرستان بانه به دلیل فقدان آبخوان زیرزمینی و محدودیت منابع سطحی، تصریح کرد: تمام تلاش ما معطوف به شناسایی و جمع‌آوری آب‌های میان‌حوزه‌ای برای تامین آب شرب پایدار و سالم در بانه و افزایش حجم ذخایر سدهای عباس‌آباد و بانه بوده است و تاکنون حدود ۴۰ میلیارد تومان اعتبار داخلی برای این منظور تخصیص یافته است.

 مدیرکل آب منطقه‌ای کردستان در ادامه به دو طرح حیاتی برای تامین پایدار آب در استان اشاره کرد و گفت: با توجه به وابستگی شدید شهرهای شرقی استان (قروه، دهگلان و بیجار) به منابع آب زیرزمینی، اجرای طرح آبرسانی از سد سیاه‌زاغ با ظرفیت ۲۳۰ میلیون متر مکعب، یک اولویت اساسی است.

وی همچنین در خصوص وضعیت تامین آب مریوان خاطرنشان کرد: با توجه به بهره‌گیری شهر مریوان از دو منبع تامین آب، تکمیل طرح آبرسانی از سد گاران با اعتبار ۸۰۰ میلیارد تومان و تامین تجهیزات باقی‌مانده، نقش بسزایی در تضمین پایداری منابع آبی این شهر خواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha