به گزارش ایسنا، چهار منبع آگاه، شامل مقام فعلی و سابق آمریکایی در روزهای اخیر اعلام کردند که یک سامانه دفاع هوایی پاتریوت که در سرزمینهای اشغالی مستقر بود، پس از نوسازی به اوکراین ارسال خواهد شد و متحدان غربی در حال بررسی تدارکات لازم برای ارائه یک سامانه دیگر از سوی آلمان یا یونان هستند.
این مقامات که خواستند نامشان فاش نشود، از توضیح دیدگاه «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در مورد تصمیم برای انتقال سامانههای پاتریوت بیشتر به اوکراین در شرایطی که واشنگتن در حال انجام مذاکرات با مسکو، ازجمله درباره چگونگی پایان دادن به جنگ اوکراین است، خودداری کردند.
«جیمز هیویت» سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید با تاکید بر اینکه «شورا جزئیاتی در مورد قدرت و محل استقرار سیستمهای دفاعی ارائه نمیدهد» گفت: رئیس جمهور ترامپ صریحاً گفته است او میخواهد جنگ در اوکراین پایان یابد و کشتار متوقف شود.
یک مقام سابق کاخ سفید گفت که دولت بایدن (رئیس جمهور پیشین آمریکا) در ماه سپتامبر، قبل از پیروزی ترامپ در انتخابات، توافق با اسرائیل را تضمین کرده بود. وزارت دفاع ایالت متحده نیز در بیانیهای اعلام کرد که «همچنان به ارائه تجهیزات به اوکراین از بستههای مجاز قبلی» ادامه میدهد که به تسلیحاتی که از موجودیهای فعلی و خریدهای جدید تامین شدهاند، اشاره دارد.
به نوشته نیویورک تایمز، متحدان کییف یک سال پیش برای پاسخگویی به درخواست «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین برای دریافت هفت سامانه پاتریوت با مشکل مواجه شدند. اوکراین اکنون هشت پاتریوت دارد اما تنها شش سامانه فعال هستند. یکی از مقامات آمریکایی گفت که دو سامانه دیگر در حال بازسازی هستند.
با ارسال یک پدافند دیگر از اسرائیل و یکی از آلمان یا یونان، اوکراین در مجموع ۱۰ سامانه پاتریوت خواهد داشت که عمدتاً برای محافظت از کییف، پایتخت کشور استفاده میشود.
انتهای پیام
نظرات