• دوشنبه / ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۳۶
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1404021510465
  • خبرنگار : 50649

رئیس مرکز بین‌الملل وزارت نیرو:

روادید گردشگری میان ایران و تاجیکستان زمینه‌ساز رشد تبادلات فرهنگی، علمی و هنری شده است

روادید گردشگری میان ایران و تاجیکستان زمینه‌ساز رشد تبادلات فرهنگی، علمی و هنری شده است

ایسنا/فارس رئیس مرکز بین‌الملل وزارت نیرو گفت: در حاشیه اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و تاجیکستان، همایش‌های تخصصی میان ۲۵ فعال اقتصادی از کشور دوست تاجیکستان و بیش از ۳۰ فعال اقتصادی ایرانی برگزار خواهد شد که ان‌شاءالله زمینه‌ساز شناخت ظرفیت‌های دو طرف و شکل‌گیری پروژه‌های مشترک خواهد بود.

محمدولی علاءالدینی‌ امروز، ۱۵ اردیبهشت در مراسم افتتاحیه هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و تاجیکستان گفت: امسال که به‌فرمان مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) به‌عنوان «سال سرمایه‌گذاری برای تولید» نام‌گذاری شده است، این اجلاس فرصتی مغتنم برای هم‌افزایی اقتصادی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مکمل میان دو کشور دوست و برادر، جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان به شمار می‌آید.

دبیر کمیسیون مشترک ایران و تاجیکستان و رئیس مرکز بین‌الملل وزارت نیرو ادامه داد: حضور شخصیت‌های برجسته‌ای چون دلیر جمعه، وزیر انرژی و ذخایر آبی و رئیس تاجیکی کمیسیون مشترک جلوه‌گر اراده سیاسی نیرومند و تعهد مشترک ما به گسترش همکاری‌های راهبردی در همه زمینه‌هاست.

وی به برگزاری این اجلاس در شیراز اشاره کرد و گفت: شیراز، این مهد عرفان، ادب، و تمدن ایرانی، امروز میزبان گفت‌وگوهای سرنوشت‌سازی است که آینده روابط اقتصادی، تجاری، علمی و فرهنگی دو کشور را رقم خواهد زد. انتخاب این شهر تاریخی به‌عنوان میزبان اجلاس، هم‌زمان با بزرگداشت روز شیراز، فرصتی کم‌نظیر برای پیوند فرهنگ و اقتصاد در چارچوب روابط دوجانبه فراهم آورده است.

علاءالدینی با اشاره به سفیر رئیس جمهور کشورمان به دوشنبه اظهار کرد: در این سفر امضای ۲۳ سند همکاری میان کارآفرینان دو کشور به ارزش بیش از ۴۵۰ میلیون دلار بودیم؛ اسنادی که امروز مسئولیت ما را برای اجرایی‌سازی آن‌ها دوچندان می‌سازد.

وی بیان کرد: ما هدف‌گذاری کرده‌ایم تا سطح روابط اقتصادی خود را به بیش از ۵۰۰ میلیون دلار در سال ارتقاء دهیم؛ هدفی واقع‌بینانه که با تلاش مشترک، اراده سیاسی و همراهی فعالان اقتصادی دو کشور دست‌یافتنی خواهد بود.

علاءالدینی تصریح کرد: لغو روادید گردشگری میان ایران و تاجیکستان، اقدام مهمی بود که زمینه‌ساز رشد تبادلات فرهنگی، علمی و هنری شده و تسهیل رفت‌وآمد میان نخبگان، گردشگران و اصحاب اندیشه را به‌دنبال داشته است.

دبیر کمیسیون مشترک و رئیس مرکز بین‌الملل وزارت نیرو ادامه داد: از ظرفیت‌های مهم پیش‌روی ما، می‌توان به صدور کالا، ارائه خدمات فنی و مهندسی، سرمایه‌گذاری مشترک در مناطق آزاد تاجیکستان، انتقال فناوری‌های نو از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان و همکاری در حوزه انرژی و ترانزیت اشاره کرد؛ عرصه‌هایی که می‌توانند به محورهای جدید همکاری اقتصادی بدل شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha