به گزارش ایسنا، حسن سودمند، رئیس مرکز نشر دانشگاهی وزارت علوم تحقیقات و فناوری امروز در نشست خبری در این مرکز اظهار کرد: این مرکز در سال ۱۳۵۹ با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تاسیس شد تا به تولید محتوای علمی دانشگاهی بپردازد. در سال ۱۳۸۳ نیز به وزارت علوم ملحق و از آن زمان به یکی از مراکز پژوهشی وابسته به این وزارتخانه تبدیل شد.
رسالت مرکز نشر دانشگاهی
رئیس مرکز نشر دانشگاهی تصریح کرد: رسالت این مرکز بر اساس اساسنامه، تولید کتابهای درسی و محتوای علمی دانشگاهی است. خوشبختانه از آغاز فعالیتهای خود، این ماموریت را به خوبی انجام دادهایم و بسیاری از کتب درسی که در دانشگاهها تدریس میشود، از آثار مرکز نشر دانشگاهی است.
وی ادامه داد: ماموریت دوم مرکز بر اساس اساسنامه، تولید آثار فاخر علمی مانند فرهنگ واژگان و مجموعههای علمی است که به ترویج علم در سطح جامعه کمک میکند. در همین راستا، اساسنامه جدید مرکز نیز در سال ۱۴۰۲ تصویب و تجدید شد.
پاسداشت زبان فارسی به عنوان زبان علم
این مقام مسئول در خصوص سومین ماموریت مرکز نشر دانشگاهی، که حفظ و پاسداشت زبان فارسی به عنوان زبان علم در دنیاست، گفت: در راستای انجام این ماموریت، کتابی تحت عنوان «گونه علمی زبان فارسی» منتشر کردیم که در سال ۱۴۰۲ رونمایی شد. این کتاب با حضور وزیر وقت علوم و اصحاب رسانه معرفی شد و بازتاب بسیار خوبی در سطح جامعه داشت.
وی افزود: کتاب «گونه علمی زبان فارسی» به عنوان یکی از منابع علمی مهم در ایران شناسی در مراکز علمی خارج از کشور مورد استفاده قرار میگیرد و در وزارت علوم نیز به عنوان منبع درسی دانشگاهی معرفی شده است.
استفاده از فناوریهای نوین در نشر کتب دانشگاهی
حسن سودمند در ادامه به استفاده از فناوریهای نوین در نشر کتابهای دانشگاهی اشاره کرد و گفت: کتابهای منتشر شده توسط مرکز نشر دانشگاهی به سمت چندرسانهای شدن پیش رفتهاند. به عنوان مثال، کتاب «پژوهش نویسی» که اخیراً منتشر شده، علاوه بر متن، فایلهای صوتی و تصویری دارد که با اسکن کد QR در اختیار دانشجویان و اساتید قرار میگیرد و به تفهیم مطالب کمک میکند.
وی افزود: این اقدامات بخشی از فعالیتهای مرکز نشر دانشگاهی است که هدف آن، ترویج علم و گسترش استفاده از زبان فارسی به عنوان زبان علم در سطح بینالمللی است.
همکاری مرکز نشر دانشگاهی با معاونت آموزشی وزارت علوم
حسن سودمند، رئیس مرکز نشر دانشگاهی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در ادامه سخنان خود اظهار داشت: معاونت آموزشی وزارت علوم در دو فاز جداگانه به مرکز نشر دانشگاهی سفارش تولید ۸ کتاب را داده است که بر اساس آخرین سرفصلهای مصوب وزارت علوم آماده میشود. تاکنون ۷۰ درصد از این کتابها تولید و چاپ شدهاند و باقیمانده آنها به زودی به پایان خواهد رسید و تحویل معاونت آموزش داده میشود. این همکاریها قطعاً ادامه خواهد داشت و از مزایای زیادی برخوردار است.
وی افزود: اولین مزیت این همکاریها، صرفهجویی در هزینههاست. کتابها دیگر در گیشه فروش نمیمانند و به سرعت در اختیار مخاطبان قرار میگیرند، که این امر به نوبه خود باعث صرفهجویی در بیت المال خواهد شد. دومین مزیت این است که تولید کتابها هدفمند میشود؛ به این معنا که دیگر هر کتابی تولید نمیشود. در گذشته ممکن بود برخی کتابها بدون هدف مشخص چاپ شوند، اما اکنون تنها کتابهایی تولید میشود که مطابق با نیازهای واقعی علمی و دانشگاهی هستند.
مرجعیت علمی مرکز نشر دانشگاهی
رئیس مرکز نشر دانشگاهی در خصوص جایگاه علمی این مرکز در سطح کشور اظهار داشت: اکثر کتابهای مرکز نشر دانشگاهی به چاپهای متعدد رسیدهاند. به عنوان نمونه، برخی از کتابهای ما بیش از ۸۰ تا ۹۰ بار تجدید چاپ شده و هر سال به طور مرتب تجدید چاپ میشوند. این امر نشاندهنده مرجعیت علمی مرکز نشر دانشگاهی است.
وی همچنین به رتبه مرکز نشر دانشگاهی در ارزیابی پژوهشگاهها اشاره کرد و گفت: در ارزیابی سال ۱۴۰۱ که توسط موسسه آیسیمرکز منتشر شد، مرکز نشر دانشگاهی رتبه تکرقمی هشتم را کسب کرد و توانست جایگاه بسیار بالایی در مقایسه با دیگر پژوهشگاهها به دست آورد. یکی از معیارهای این ارزیابی، مرجعیت علمی بود که خوشبختانه مرکز نشر دانشگاهی در این زمینه بسیار موفق عمل کرده و اخیراً به مراتب پویاتر و مؤثرتر شده است.
فرایند علمی و دقیق پذیرش کتاب
سودمند در ادامه به فرآیند پذیرش کتابها در مرکز نشر دانشگاهی اشاره کرد و توضیح داد: ما فرایند پذیرش کتابها را بهطور کاملاً علمی و دقیق انجام میدهیم. نرخ پذیرش کتابها در مرکز نشر دانشگاهی کمتر از ۱۰ درصد است. یعنی از هر ۱۰ کتابی که به دست ما میرسد، تنها یک کتاب پذیرفته میشود.این فرآیند با داوریهای علمی و مستقل از سوی دو داور انجام میشود و در مراحل مختلف، کتابها بر اساس معیارهای دقیق علمی بررسی میشوند.
وی افزود: اگر در مرحله اول شورای پژوهشی، کتاب استانداردهای لازم را نداشته باشد، رد میشود. سپس در صورت تأیید، به دو داور مستقل ارسال میشود. در نهایت، نتایج داوری مجدداً در شورای پژوهشی بررسی میشود و اگر کتاب از نظر علمی آماده انتشار باشد، به مرحله ویراستاری و صفحهآرایی میرود. اگر نظر داوران متقاعدکننده نباشد و کتاب از نظر علمی قابل پذیرش نباشد، آن کتاب رد خواهد شد.
حفظ کیفیت و دقت در پذیرش کتابها
این مقام مسئول تأکید کرد: ما افتخار نمیکنیم به اینکه آمار ردی بالاست، اما این آمار نشاندهنده کیفیت بالا و دقت در پذیرش کتابها است. در واقع، ما معتقدیم که این کتابها باید منابع علمی دانشگاهی با بالاترین استانداردها باشند و اگر در این مسیر دقت نداشته باشیم، ممکن است در نهایت نتایج غیرعلمی به دست آید.
وی گفت: برنامههای مختلفی در مرکز نشر دانشگاهی در حال انجام است که در فرصتهای آینده به آنها اشاره خواهم کرد.
حضور فعال مرکز نشر دانشگاهی در سی و ششمین دوره نمایشگاه کتاب تهران
حسن سودمند، رئیس مرکز نشر دانشگاهی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در ادامه صحبتهای خود درباره نمایشگاه کتاب تهران گفت: بحثی که در حال حاضر داریم، بحث نمایشگاه کتاب است. همانطور که مطلع هستید، سی و ششمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از هفدهم تا بیست و هفتم اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد. مرکز نشر دانشگاهی امسال حضور بسیار فعالی خواهد داشت و در سالن ناشران دانشگاهی، غرفه ۹۹ در خدمت علاقمندان به کتاب خواهیم بود.
وی افزود: در این نمایشگاه، بیش از ۵۰ عنوان کتاب چاپ اول و ۷۵ عنوان کتاب چاپهای مجدد عرضه خواهد شد. این کتابها منابع علمی معتبر و با کیفیتی هستند که انشاءالله در معرض دید علاقمندان قرار خواهد گرفت.
برنامههای ویژه مرکز نشر دانشگاهی در نمایشگاه کتاب
سودمند در خصوص برنامههای ویژه مرکز نشر دانشگاهی در نمایشگاه کتاب توضیح داد: در حاشیه نمایشگاه، دو نشست تخصصی برگزار خواهیم کرد. یکی از این نشستها، رونمایی از چند کتاب جدید در حوزه ریاضی است. مرکز نشر دانشگاهی شش گروه پژوهشی تخصصی دارد: گروه علوم پایه، گروه فنی مهندسی، گروه کشاورزی و منابع طبیعی، گروه علوم انسانی، گروه بهداشت و پزشکی، و گروه بین رشتهای.
وی در ادامه گفت: قبل از پذیرش مسئولیت من، گروههای پژوهشی مرکز نشر دانشگاهی تقریباً غیر فعال بودند؛ اما ما این گروهها را فعال کردهایم. زیر هر گروه، کمیتههای تخصصی ایجاد کردهایم، بهعنوان مثال در گروه علوم انسانی کمیتههای زبانهای خارجی و ادبیات و عرفان داریم. از همکاران هیئت علمی دانشگاههای مختلف برای همکاری استفاده کردهایم و کتابهایی که این گروهها تولید میکنند، به نوعی خوراک کتابهای ما را تأمین میکنند. همچنین این گروهها در داوری کتابها نیز ما را یاری میدهند.
کتابهای ویژه گروه ریاضی و جوایز کتاب سال
این مقام مسئول افزود: گروه ریاضی، که یکی از گروههای فعال مرکز نشر دانشگاهی است، امسال سه چهار عنوان کتاب جدید دارد که در نمایشگاه رونمایی خواهد شد. به عنوان نمونه، کتاب «هندسه دیفرانسیل مقدماتی» که چاپ اول آن در سال ۱۴۰۳ بوده و کتاب «بررسی تفکر در ریاضیات» و «گروههای خطی و کاربردهای آن» از جمله این آثار هستند. همچنین کتاب «هندسه محاسباتی» که اثر شایسته تقدیری در چهل و دومین دوره جایزه کتاب سال شناخته شد، در نمایشگاه معرفی خواهد شد.
وی همچنین به موفقیتهای مرکز نشر دانشگاهی در حوزه جوایز اشاره کرد و گفت: مرکز نشر دانشگاهی بیش از ۲۰۰ عنوان کتاب عنواندار دارد و بسیاری از این کتابها جوایز مختلفی را کسب کردهاند. به عنوان مثال، در تاریخ و سابقه خود، چند ۱۰ کتاب شایسته تقدیر و برنده جوایز مختلف مانند انجمن ناشران دانشگاهی و وزارت جهاد کشاورزی و منابع طبیعی دریافت کردهایم. یکی از این کتابها، کتاب «دانش توحید کلزا در ایران» است که در سال ۱۴۰۲ به عنوان کتاب سال جهاد کشاورزی معرفی شد.
حضور فعال مرکز نشر دانشگاهی در عرصه علمی
حسن سودمند تأکید کرد: تمامی این فعالیتها نشاندهنده حضور فعال مرکز نشر دانشگاهی در عرصههای علمی و فرهنگی کشور است و نشان میدهد که مرکز ما در تولید آثار علمی و پژوهشی با کیفیت، همواره به دنبال ارتقای سطح علمی جامعه دانشگاهی و پژوهشی کشور است.
پروژههای عظیم مرکز نشر دانشگاهی در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی
حسن سودمند، رئیس مرکز نشر دانشگاهی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در ادامه صحبتهای خود با اشاره به برخی پروژههای بزرگ این مرکز گفت: یکی از بزرگترین پروژههای ما در حال حاضر، تولید مجموعه کتب کشاورزی و منابع طبیعی است. گروه کشاورزی بیش از ۵۰۰ نویسنده دارد که در این پروژه مشارکت کردهاند. این مجموعه یک مجموعه هشتجلدی است و هر جلد به یک مبحث خاص از مباحث کشاورزی میپردازد. هر کتاب در این مجموعه، اثر مشترک اساتید دانشگاه، محققان وزارت جهاد کشاورزی و کارشناسان این حوزه است.
وی افزود: امیدواریم که تا سال ۱۴۰۴، دو عنوان از این کتابها تولید نهایی شده و روانه بازار شود. کارهای مقدماتی انجام شده و ویرایشها در حال انجام است. گرد هم آوردن ۵۰۰ نفر پژوهشگر، استاد دانشگاه و نویسنده قطعاً کار سخت و طاقتفرسایی بوده است، اما سرگروههای محترم این مجموعه موفق به انجام این کار شدند. ما نیز تا حد امکان از پژوهشگران محترم حمایت کردهایم تا بتوانیم آثار فاخر که یکی از ماموریتهای مرکز نشر دانشگاهی است را تولید کنیم.
کتابهای چندرسانهای در نشر دانشگاهی
سودمند در ادامه به رونمایی از کتابهای چندرسانهای اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از کتابهایی که در نمایشگاه رونمایی خواهد شد، کتاب چندرسانهای «پژوهشنویسی» است. این کتاب علاوه بر متن، فایلهای صوتی و تصویری نیز دارد و به صورت دو زبانه منتشر میشود. این کتاب هم به زبان فارسی و هم به زبان انگلیسی ارائه خواهد شد. هدف از این کتاب آشنایی علاقمندان با اصطلاحات پژوهشنویسی و اصول آن است که میتواند برای دانشجویان و محققان بسیار مفید باشد.
فرایند زمانبر تولید کتابهای دانشگاهی
رئیس مرکز نشر دانشگاهی در خصوص فرآیند تولید کتابهای دانشگاهی گفت: «تولید کتاب، به ویژه در مقیاس کتابهای درسی دانشگاهی، فرایندی زمانبر است. ابتدا باید نیازسنجی انجام شود و کتاب با آخرین تغییرات سرفصلهای مصوب وزارت علوم مطابقت داشته باشد. پس از آن باید نویسندهای با صلاحیت و صاحبنظر در آن حوزه پیدا شود. این مراحل هر کدام زمانبر است. ما از اواخر سال ۱۴۰۲ شروع به کار کردهایم و خوشبختانه پنج عنوان کتاب اکنون تکمیل شدهاند و سه عنوان دیگر در فاز دوم در حال کار است. ما امیدواریم که در آینده نزدیک این سه عنوان نیز تکمیل شود.
بهینهسازی قیمت کتابهای دانشگاهی
سودمند در پاسخ به سوالی در مورد بهینهسازی قیمت کتابها گفت: این نکته بسیار مهمی است که شما اشاره فرمودید. گاهی اوقات از ما انتقاد میشود که چرا کتابهای ما قیمت بالایی ندارند. رقبای ما و ناشران دیگر نیز به این موضوع اشاره میکنند که کتابهای ما خیلی ارزان است. در واقع، فلسفه ما در این زمینه این است که ما به عنوان یک مرکز نشر دانشگاهی، هدف اصلیمان ارتقای سطح علمی و پژوهشی کشور است. به همین دلیل، سعی میکنیم کتابهایمان را با قیمتهای مناسب و بهینه عرضه کنیم تا دانشجویان و مخاطبان علمی بتوانند به راحتی به منابع علمی دسترسی داشته باشند.
وی افزود: البته، این سیاست باعث شده که کتابهای ما در مقایسه با دیگر ناشران قیمت پایینتری داشته باشند، اما ما همچنان در تلاشیم که با حفظ کیفیت، قیمتها را بهینه کنیم تا توان خرید مخاطبین دانشگاهی افزایش یابد و این کتابها در دسترس همگان قرار گیرد.
مرکز نشر دانشگاهی و توجه به توان خرید دانشجویان
حسن سودمند، رئیس مرکز نشر دانشگاهی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در خصوص سیاستهای قیمتگذاری کتابها گفت: در شورای قیمتگذاری مرکز نشر دانشگاهی، سعی میکنیم که مخاطب اصلی خود را که دانشجویان عزیز هستند، در نظر بگیریم. با توجه به شرایط اقتصادی و تورم، توان خرید دانشجو باید مد نظر قرار گیرد. اما در عین حال، تلاش میکنیم که قیمتها در حد معقول و قابل دسترس برای دانشجویان باشد. معمولاً قیمتهای کتابهای ما نسبت به سایر ناشران ارزانتر است و گاهی اوقات حتی برخی خریداران از قیمت پایین کتابها تعجب میکنند. این سیاست کاری مرکز است که با در نظر گرفتن بودجه عمومی و بیتالمال، به دانشجویان خدمترسانی کنیم.
تخفیفهای ویژه نمایشگاه کتاب برای دانشجویان
سودمند همچنین به تخفیفهای ویژه برای دانشجویان در نمایشگاه کتاب اشاره کرد و افزود: «برای نمایشگاه امسال، تخفیفهایی تا سقف ۲۵ درصد برای مشتریان در نظر گرفتهایم. این تخفیفها بسته به میزان خرید متغیر است؛ برای خرید عمده با تیراژ بالا تخفیف ۲۵ درصدی اعطا میشود، در حالی که برای خریدهای تکفروشی تا ۱۰ درصد تخفیف خواهیم داشت. خوشبختانه سال گذشته، وضعیت فروش ما نسبت به سال قبل بهتر بود و پیشبینی میکنیم که امسال نیز وضعیت نمایشگاه نسبت به سالهای گذشته رو به رشد باشد.
اهمیت نمایشگاه کتاب به عنوان فرصتی برای معرفی مرکز نشر دانشگاهی
رئیس مرکز نشر دانشگاهی درباره اهمیت نمایشگاه کتاب به عنوان یک فرصت برای معرفی مرکز نیز گفت: نمایشگاه فقط یک رویداد فروش نیست، بلکه فرصتی برای معرفی مرکز نشر دانشگاهی است. بخشی از کار ما در نمایشگاه شامل نشستهای تخصصی است که هدف آن آشنایی نسل جدید با فعالیتهای مرکز نشر دانشگاهی است. بهویژه نسل جدید کمتر با ما آشنایی دارند و ما تمام تلاشمان را میکنیم تا مرکز را به آنها معرفی کنیم. بعد از اتمام نمایشگاه، معمولاً سفارشات خوبی دریافت میکنیم که نشاندهنده تأثیر مثبت نمایشگاه در معرفی مرکز است.
تأخیر در انتقال سند انبار مرکز نشر دانشگاهی
سودمند همچنین به مشکلات مربوط به انبار مرکز نشر دانشگاهی اشاره کرد و گفت: ما یک قطعه زمین ۶ هزار متری در شهر ری داریم که از دهه ۶۰ خریداری شده است. متأسفانه سند این انبار هنوز به نام مرکز منتقل نشده و تنها با یک قولنامه عادی در اختیار ما قرار دارد. به دلیل فوت مالک اصلی و مشکلات مربوط به انحصار ورثه، هنوز این مشکل حل نشده است. با این حال، ما از همان ابتدا پیگیر انتقال سند بودهایم و امیدواریم این مشکل به زودی حل شود.
انتقال سند انبار مرکز نشر دانشگاهی
حسن سودمند در ادامه به پیگیریهای انجامشده برای انتقال سند انبار مرکز نشر دانشگاهی اشاره کرد و گفت: چندین جلسه مصالحه برگزار شد و خوشبختانه با کمترین هزینه، که در ابتدا مبلغ چند ده میلیارد تومان برای معامله مطرح بود، این دوستان لطف کردند و این ملک را بهطور رایگان به ما واگذار کردند. در نتیجه، سند این زمین به نام مرکز نشر دانشگاهی منتقل شد. این اقدام بسیار مهمی بود که در سال ۱۴۰۲ انجام شد و وزیر وقت علوم نیز بهخاطر این کار مثبت، لوح تقدیر و پایه تشویق به مرکز نشر دانشگاهی اعطا کردند.
سودمند در خصوص مراحل انتقال سند توضیح داد: این انتقال سند در اواخر شهریور ۱۴۰۲ به نام مرکز نشر دانشگاهی ثبت شد. همانطور که اشاره کردم، هزینههایی برای تنظیم سند و مسائل مرتبط با آن وجود داشت که به مراتب کمتر از هزینه اولیه بود و حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان برای کارهای تنظیم سند هزینه شد. این مبلغ بهطور عمده برای هزینههای اداری و تنظیمات قانونی پرداخت گردید.
افزایش درآمدها و تولید محتوا در مرکز نشر دانشگاهی
رئیس مرکز نشر دانشگاهی به افزایش درآمدهای اختصاصی و تولید محتوا در این مرکز اشاره کرد و گفت: «یکی از دستاوردهای مهم در دوره مدیریتی من افزایش درآمدهای اختصاصی مرکز است که هماکنون بیش از پنج برابر افزایش یافته است. همچنین تولید محتوا نیز رشد چشمگیری داشته است. زمانی که مسئولیت مرکز را به عهده گرفتم، تعداد کتابهای منتشر شده بسیار محدود بود، اما خوشبختانه در سال ۱۴۰۱، با وجود زمان کوتاه، توانستیم با ۳ عنوان کتاب چاپ اول سال را به پایان برسانیم. امسال خوشبختانه تعداد کتابهای چاپ اول ما به بیش از ۵۰ عنوان رسید و همچنین چاپهای متعدد هم به طور قابل توجهی افزایش یافت.
سودمند همچنین در خصوص تعداد کتابهای چاپ شده در مرکز نشر دانشگاهی گفت: امسال ما توانستیم بیش از ۷۰۰ عنوان کتاب چاپ کنیم که این شامل کتابهای چاپ اول، چاپهای متعدد و نشر الکترونیک است. در مجموع، تعداد دقیق کتابهایی که در سال ۱۴۰۳ چاپ شده و بهویژه با احتساب نسخههای الکترونیک، ۷۳۵ عنوان میشود. این نشاندهنده رشد چشمگیر تولیدات علمی در مرکز است.
رئیس مرکز نشر دانشگاهی در ادامه به آمار نمایشگاه کتاب اشاره کرد و افزود: «آمار نمایشگاه کتاب امسال هم برای سال ۱۴۰۳ است و طبیعتاً هنوز آمار نهایی برای پایان سال در دسترس نیست. ولی همانطور که اشاره کردم، در سال گذشته (۱۴۰۲) تعداد کتابهای چاپ شده از ۷۰۰ عنوان فراتر رفته و به طرز قابل توجهی افزایش پیدا کرده است.
سودمند خاطرنشان کرد: ما همیشه به پیشرفتهای مرکز نشر دانشگاهی افتخار میکنیم و قطعاً تمام تلاشمان بر این است که در آینده نیز این روند رو به رشد ادامه یابد. باید از زحمات روسای گذشته تشکر ویژهای داشته باشیم که در حد توان خود تلاش کردهاند و کمکهای بسیاری به این مرکز کردهاند. ما به آینده امیدواریم و به دنبال تحقق مأموریتهای علمی و فرهنگی خود هستیم.
حسن سودمند در ادامه به اهمیت بومیسازی در تولید محتوای علمی و آموزشی اشاره کرد و گفت: در حوزه آموزش زبان، ما به این نکته توجه کردیم که بخشهای مختلفی از جمله بخشهای شنیداری کتاب و متون خواندنی را با استفاده از آثار علمی و فرهنگی کشور خودمان طراحی کنیم. برای مثال، یکی از بخشهای شنیداری درباره بوعلی سینا است که به زبان انگلیسی توصیف میشود. همچنین ابوریحان بیرونی، رازی، و مریم میرزاخانی نیز معرفی شدهاند.
اینها نمونههایی از مفاخر ملی و مذهبی ما هستند که در این متون گنجانده شدهاند و با این کار، توانستهایم مطالب را بومیسازی کنیم. این رویکرد در واقع گامی مهم در مسیر رشد علمی و فرهنگی است که در مرکز نشر دانشگاهی آغاز کردهایم.
سودمند همچنین به تغییرات در ذائقه نسل جدید و نیاز به استفاده از فناوریهای نوین برای نشر کتاب اشاره کرد و افزود: «ما باید از قافله عقب نمانیم و تنها به چاپ کاغذی بسنده نکنیم، زیرا نسل جدید بیشتر به سمت استفاده از فناوری برای خواندن کتابها پیش میرود. اکنون، بسیاری از افراد بهویژه نسل جوان از دستگاههای کتابخوان و تلفن همراه برای مطالعه استفاده میکنند. به همین دلیل، ما در مرکز نشر دانشگاهی باید توجه ویژهای به نشر الکترونیک داشته باشیم و برای این گروه از مخاطبان، کتابها را بهصورت دیجیتال منتشر کنیم.
رئیس مرکز نشر دانشگاهی در ادامه گفت: «ما در سایت خودمان فروش کتابهای الکترونیکی داریم و علاوه بر آن، با همکارانی مانند طاقچه و فیدبو نیز همکاری میکنیم تا بخشی از جامعه که به نشر الکترونیک علاقهمند هستند، به راحتی به کتابهای مورد نظرشان دسترسی پیدا کنند.
سودمند در ادامه به پروژههای فناورانه جدید مرکز نشر دانشگاهی اشاره کرد و افزود: خبر خوبی که دارم این است که در حال تولید یک پلتفرم فناورانه و نوآورانه برای مدیریت تمامی فرآیندهای تولید و چاپ کتاب هستیم. این پلتفرم بهطور کامل از صفر تا صد فرآیند چاپ و نشر کتابها را در بر خواهد گرفت. همچنین، ما یک دستگاه چاپ دیجیتال پیشرفته خریداری کردهایم که از سال گذشته وارد مدار تولید شده است. این دستگاه به ما کمک میکند تا کتابهای کمتیراژ، مانند کتابهای چاپ اول، را با کیفیت بالا و هزینه کمتر چاپ کنیم.
سودمند با اشاره به اهمیت این دستگاه جدید گفت: «قبلاً کتابهای مرکز نشر دانشگاهی در چاپخانههای خصوصی چاپ میشدند، اما با خرید این دستگاه پیشرفته چاپ دیجیتال، توانستهایم هم در هزینهها صرفهجویی کنیم و هم کیفیت چاپ را ارتقا دهیم. این دستگاه بهطور خاص برای چاپ کتابهای کمتیراژ بسیار مفید بوده است.
سودمند همچنین به پیشرفت پروژه پلتفرم جدید اشاره کرد و گفت: این پلتفرم به زودی در دسترس قرار خواهد گرفت.خوشبختانه مراحل اداری و ثبت سامانهها در حال انجام است و به زودی کار رسمی آن آغاز خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات