• دوشنبه / ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۲۹
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1404021510699
  • خبرنگار : 50189

در کارگروه امنیت غذایی استان کرمان اعلام شد؛

هزینه ۲۵ میلیونی برای درمان هر مورد حیوان‌گزیدگی/ ۸۰ درصد حملات مربوط به سگ‌های صاحب‌دار

هزینه ۲۵ میلیونی برای درمان هر مورد حیوان‌گزیدگی/ ۸۰ درصد حملات مربوط به سگ‌های صاحب‌دار

ایسنا/کرمان مدیر گروه بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت:درمان هر مورد حیوان‌گزیدگی برای نظام سلامت بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان هزینه دارد که کاملاً رایگان به بیماران ارائه می‌شود.

سعید صحبتی مدیر گروه بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ظهر امروز ۱۵ اردیبهشت‌ در جلسه کارگروه امنیت غذایی کرمان از روند رو به رشد حیوان‌گزیدگی و افزایش موارد هاری در استان ابراز نگرانی کرد. 

به گفته وی، در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۸ هزار مورد حیوان‌گزیدگی در استان ثبت شده که در مقایسه با سال‌های گذشته، روندی صعودی و هشداردهنده دارد.

صحبتی تصریح کرد: در سال گذشته، چهار مورد مرگ در اثر ابتلا به هاری در کرمان گزارش شد. این در حالی است که بین سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۱، هیچ مورد مرگی به ثبت نرسیده بود. اکنون اما برای سومین سال پیاپی شاهد مرگ افراد بر اثر این بیماری ۱۰۰ درصد کشنده هستیم.

به گزارش ایسنا، بر اساس آمار ارائه‌شده، ۷۰ درصد موارد حیوان‌گزیدگی توسط سگ‌ها اتفاق می‌افتد که حدود ۸۰ درصد آن‌ها سگ‌های به‌ظاهر صاحب‌دار هستند. همچنین، ۲۸ درصد قربانیان حیوان‌گزیدگی در استان را کودکان تشکیل می‌دهند. 

مدیر گروه بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان این مطلب که حدود ۸۰ درصد گازگرفتگی سگ توسط سگ‌های صاحب‌دار اتفاق می‌افتد، گفت: بسیاری از این سگ‌ها که شب‌ها به‌عنوان سگ نگهبان در پارکینگ‌ها و ... هستند، روزها در معابر عمومی پرسه می‌زنند و عملاً خارج از کنترل صاحبان خود هستند.

وی افزود: درمان هر مورد حیوان‌گزیدگی برای نظام سلامت بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان هزینه دارد که کاملاً رایگان به بیماران ارائه می‌شود. با این حال، تأمین واکسن، سرم و تجهیزات مورد نیاز، فشار مالی قابل‌توجهی به بخش بهداشت وارد کرده است.

صحبتی بر لزوم اجرای رویکرد سلامت واحد برای مقابله با این بحران تأکید کرد و گفت: رویکردی که در آن همه نهادها از جمله شهرداری، فرمانداری، دامپزشکی، سازمان محیط زیست، آموزش‌وپرورش و رسانه‌ها باید به مسئولیت‌های قانونی خود عمل کنند.

وی تصریح کرد: مطابق دستورالعمل اجرایی سال ۱۴۰۱ وزارت کشور، شهرداری‌ها مسئول اصلی ساماندهی و کنترل جمعیت سگ‌های بلاصاحب هستند و باید پاسخگوی اجرای وظایف‌شان باشند.

در پایان، صحبتی هشدار داد که در صورت عدم اقدام فوری و هماهنگ، روند افزایشی بیماری در سال‌های آینده می‌تواند به بحرانی فراگیر تبدیل شود.

به گزارش ایسنا، در ادامه جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان کرمان، حسین صافی‌زاده رئیس دبیرخانه این کارگروه، با تاکید بر ضرورت اقدامات پیشگیرانه در برابر بیماری هاری گفت: متأسفانه شاهد حضور گسترده سگ‌های بلاصاحب در معابر و نقاط مختلف شهری هستیم. در کنار آن، نگهداری از حیوانات خانگی هم مخاطرات خود را دارد، اما عمده موارد ابتلا به هاری ناشی از حملات سگ‌های ولگرد است.

وی تصریح کرد: بیماری هاری هیچ درمانی ندارد. تمام اقدامات ما صرفاً در حوزه پیشگیری است. اگر ویروس وارد بدن شود، فقط واکسیناسیون به‌موقع می‌تواند مانع بروز بیماری شود. بنابراین زمان طلایی برای شروع اقدامات بسیار حیاتی است.

صافی‌زاده با اشاره به اینکه کودکان آسیب‌پذیرترین گروه در برابر حیوان‌گزیدگی هستند، گفت: واقعاً باید فرهنگ‌سازی جدی صورت گیرد؛ کودکان نباید به سگ‌های ولگرد نزدیک شوند. خانواده‌ها نیز باید در صورت وقوع هرگونه گازگرفتگی بلافاصله برای درمان مراجعه کنند. تأخیر در این زمینه می‌تواند کشنده باشد.

وی با بیان اینکه اهمیت موضوع تا حدی است که در سند تحول استان کرمان نیز به‌عنوان یک اولویت مطرح شده، افزود: به‌دنبال اجرای پروژه‌ای علمی با همکاری گروه انگل‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی کرمان هستیم تا با رویکردی تخصصی و علمی، مدیریت جمعیت سگ‌های ولگرد را دنبال کنیم. تاکنون اقدامات اجرایی نتایج ملموسی نداشته و در سال گذشته چهار هم‌استانی جان خود را از دست داده‌اند. علاوه بر آن، شمار زیادی از شهروندان نیز دچار آسیب‌های جسمی و روانی شدند.

صافی‌زاده در پایان، با اشاره به لزوم همکاری نهادهایی چون شهرداری، دامپزشکی و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط، خواستار ارائه پیشنهادهای اجرایی و عملیاتی برای مهار این بحران شد و افزود: زمان آن رسیده که همه نهادها با مسئولیت‌پذیری بیشتر وارد عمل شوند. این یک موضوع صرفاً بهداشتی نیست بلکه نیاز به مدیریت یکپارچه و علمی دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha