بهزاد شاهمرادی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بر اساس تقویم کوچ عشایر، از امروز به صورت آزادانه عشایر اجازه ورود به مراتع ییلاقی شهرستان را دارند که هم اکنون عشایر وارد شهرستان شده و در سامانههای عشایری خود در حال استقرار هستند.
وی افزود: شهرستان اسدآباد دارای چهار سامانه مجاز عشایری شامل شیلاندر سفلی و علیا، حسین آباد خنداب، چیچک لو، چمقلو بوده که عشایر در این شهرستان هر ساله بعد از ۱۵ اردیبهشت براساس تقویم کوچ عشایر مستقر میشوند.
شاهمرادی تعداد خانوار عشایر مجاز برای استقرار در سامانههای عرفی عشایری این شهرستان را ۵۹ خانوار با ۲۰۰۰ راس دام مجاز برشمرد و خاطرنشان کرد: معمولا هر ساله چهار تا پنج برابر این میزان دام که فاقد پروانه چرا در مراتع استان هستند وارد شهرستان میشدند که تعلیف و چرای دام این میزان دام هر ساله بیش از ظرفیت مراتع شهرستان بود و فشار زیادی را بر سطح مراتع این شهرستان تحمیل میکرد.
وی با بیان اینکه در دو سه سال گذشته میزان دام عشایر کاهش داشته است، اظهار کرد: با وجود آن همانند سال گذشته دو برابر حد مجاز دام فاقد پروانه چرای عشایر وارد شهرستان شده است.
شاهمرادی بیان کرد: در سال گذشته با توجه به بارشهای مطلوب و رشد رویشی خوب گیاهان، با وجود ورود دو برابری دام فاقد پروانه چرا به شهرستان مشکلی در بحث تعلیف و چرا دام عشایر نداشتیم و حتی این امر در کنترل و جلوگیری از آتشسوزی و حریق مراتع از نقش موثری برخوردار بود.
وی با اشاره به اینکه امسال با توجه به کاهش بارندگیها، با کاهش رشد رویشی گیاهان مراتع سطح شهرستان مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: با توجه به کاهش دام عشایر با وجود ورود دو برابری دام فاقد پروانه عشایر به شهرستان، این امر چندان مشکلی برای مراتع سطح شهرستان ایجاد نخواهد کرد.
شاهمرادی افزود: در پاییز سال گذشته حدود ۳۰ هکتار گیاهان دارویی نظیر جاشیر و موسیر با مشارکت اهالی محلی روستاها کشت شد که این مراتع به مدت سه سال قرق خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات