به گزارش ایسنا، به نقل از ستاد نانو، مجله علمی Nano-Scale Advanced Materials (JNSAM) فصلنامه انگلیسیزبان با دسترسی آزاد است که مقالات پژوهشی، مروری، نظرگاهی و علمی-خبری در حوزه نانو و مواد پیشرفته را منتشر میکند. این نشریه مورد تأیید ستاد نانو بوده و مقالات پذیرفتهشده در آن مشمول حمایتهای مادی و معنوی ستاد نانو خواهند بود.
دکتر مالک نادری، سردبیر مجله، JNSAM اعلام کرد که با پذیرش سریع، هیئت تحریریه بینالمللی و همکاری با کنفرانسهای معتبر، در مسیر تبدیل شدن به یکی از نشریات پیشروی منطقه قرار دارد.
وی افزود: با نمایه در Google Scholar، ISC و چشمانداز نمایهسازی در Scopus، فرصت خوبی برای نویسندگان فراهم کرده است.
در میان نشریات نوظهور حوزه نانوفناوری، مجله Nano-Scale Advanced Materials که به اختصار JNSAM نامیده میشود، توانسته است جایگاه قابلتوجهی در جامعه علمی بهدست آورد. این مجله انگلیسیزبان که بهصورت فصلنامه منتشر میشود، تاکنون سه شماره منظم را منتشر کرده و کلیه مقالات آن بهصورت دسترسی آزاد (Free Access) در وبسایت رسمی آن به آدرس www.jnsam.com در دسترس علاقهمندان قرار دارد.
این مجله در حال حاضر دارای کد ISC و نمایه در Google Scholar است و بهمحض چاپ، مقالات آن در این پایگاه علمی نمایه میشوند. طبق برنامهریزی انجامشده، این نشریه در آینده نزدیک در پایگاه Scopus نیز نمایه خواهد شد. مطابق قوانین Scopus، با نمایه شدن مجله، تمامی مقالات چاپشده در پنج سال گذشته نیز مشمول نمایهسازی خواهند شد؛ که امتیازی قابلتوجه برای نویسندگان و پژوهشگران است.
JNSAM در کنار مقالات پژوهشی و مروری، پذیرای مقالات نظرگاهی (Opinion) و حتی اخبار علمی ساختاریافته در قالب مقاله است که در بخش News منتشر میشود. تاکنون بیشتر مقالات بهصورت دعوتی (Invited) دریافت شدهاند، اما مجله از مشارکت پژوهشگران، اساتید و دانشجویان فعال در حوزه مواد نانوساختار و مواد پیشرفته نیز استقبال میکند.
محورهای علمی مورد پذیرش در مجله شامل موضوعاتی همچون گرافن، نانومواد ترکیبی، فناوریهای ریزمقیاس، روشهای تعیین مشخصات (Characterization)، و کاربردهای فناورانه نانو در صنایع گوناگون است. فرآیند پذیرش اولیه توسط دبیر علمی در کمتر از یک هفته انجام میشود و مرحله داوری علمی نیز معمولاً طی یک ماه به پایان میرسد. در صورت تأیید نهایی، مقاله ظرف حدود دو هفته پس از داوری منتشر خواهد شد.
یکی از ویژگیهای منحصربهفرد این نشریه، تولید پادکست علمی برای مقالات منتشرشده است. این پادکستها با بهرهگیری از هوش مصنوعی و در قالب دیالوگ دوسویه تهیه میشوند و میتوانند در ترویج علمی بسیار تأثیرگذار باشند.
انتهای پیام
نظرات