• سه‌شنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۵۸
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 1404021611074
  • منبع : نمایندگی کهگیلویه و بویراحمد

تنفس هوای «ناسالم» در بیشتر شهرستان‌های کهگیلویه و بویراحمد

تنفس هوای «ناسالم» در بیشتر شهرستان‌های کهگیلویه و بویراحمد

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد مدیرکل محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد از تنفس هوای «ناسالم» در بیشتر شهرستان‌های این استان خبر داد.

عبدال دیانتی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا در رابطه با پایش آخرین وضعیت هوای استان در ۲۴ ساعت گذشته با بیان اینکه تنها در این چهار شهر استان دستگاه سنجش کیفیت آلودگی هوا داریم، گفت: هوای شهرهای گچساران، لیکک و دهدشت که ایستگاه سنجش آلودگی داریم، در وضعیت ناسالم قرار دارد و هوای شهر یاسوج، مرکز استان نیز با شاخص ۶۲ در وضعیت سالم قابل قبولی است.

وی اظهارکرد: شهر لیکک با شاخص ۱۹۳ و در وضعیت ناسالم، شهر دهدشت با شاخص ۱۷۰ و در وضعیت ناسالم و شهر گچساران با شاخص ۱۴۵ و در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس هستند.

هواشناسی استان کهگیلویه و بویراحمد از امروز تا چهارشنبه افزایش سرعت باد و همچنین احتمال نفوذ گرد و غبار در برخی مناطق این استان را با صدور هشدار سطح زرد پیش بینی کرد.

گفتنی است که ۶ شهرستان‌ گرمسیری استان کهگیلویه و بویراحمد از جمله کهگیلویه، بهمئی، چرام، لنده، گچساران و باشت از مناطق جنوبی استان در مجاورت با استان خوزستان یکی از مناطق ورود پدیده گرد و خاک به بخش جنوب غربی کشور واقع شده‌اند.

لازم به ذکر است که میزان آلودگی در شهرستان‌های کهگیلویه، بهمئی، چرام، لنده، گچساران و باشت به‌علت هم‌جواری با استان خوزستان و دهانه ورود گرد و غبار، شدید است، اما به‌علت نبود دستگاه و ایستگاه سنجش آلودگی هوا در شهرستان‌های لنده، چرام، باشت، دنا و مارگون میزان غلظت آلودگی بطور دقیق مشخص نیست.

گفتنی است شاخص کیفیت هوا (AQI) به شش دسته تقسیم‌بندی می‌شود. این شاخص اگر بین عدد صفر تا ۵۰ باشد، هوا پاک است و در این شرایط کیفیت هوا سبز رنگ خواهد بود که نشان‌دهنده کیفیت هوای مطلوب است و در این شرایط خطری سلامت انسان را تهدید نمی‌کند.

چنانچه شاخص کیفیت هوا بین عدد ۵۱ تا ۱۰۰ باشد، کیفیت هوا زرد رنگ و قابل قبول گزارش می‌شود. در این شرایط غلظت آلاینده‌ها کمتر از حدی است که بر سلامت انسان تاثیر منفی داشته باشد.

بر این اساس شاخص کیفیت هوا اگر بین اعداد ۱۰۱ تا ۱۵۰ و نارنجی رنگ باشد، کیفیت هوا ناسالم برای گروه‌های حساس است. در این شرایط گروه‌های حساس مانند کودکان، سالمندان، بیماران قلبی و ریوی و زنان باردار اثرپذیری بیشتری از آلودگی هوا خواهند داشت و توصیه می‌شود که این افراد از تردد طولانی مدت در فضای باز خودداری کنند.

کیفیت هوا زمانی به رنگ قرمز درمی‌آید که شاخص آن فراتر از عدد ۱۵۰ رود. از این‌رو چنانچه شاخص کیفیت هوا بین عدد ۱۵۱ تا ۲۰۰ باشد، گفته می‌شود که هوا برای همه افراد ناسالم است. در این شرایط کلیه افراد جامعه در معرض مخاطرات ناشی از آلودگی هوا قرار می‌گیرند و ممکن است گروه‌های حساس دچار عوارض شدیدتری شوند. زمانیکه که کیفیت هوا برای همه افراد ناسالم است، توصیه می‌شود که تمامی افراد جامعه از فعالیت طولانی مدت در فضای باز خودداری کنند.

شاخص کیفیت هوا بین عدد ۲۰۱ تا ۳۰۰ باشد هوا بسیار ناسالم و به‌رنگ بنفش است و شاخص کیفیت هوا بین اعداد ۳۰۱ تا ۵۰۰ بیانگر شرایط کیفی هوای خطرناک است. 

اگر کیفیت هوا در وضعیت بنفش قرار گیرد احتمال بروز عوارض جدی بر سلامت افراد جامعه افزایش پیدا می‌کند همچنین چنانچه شاخص قهوه‌ای رنگ شود وضعیت خطرناک و به بالاتر از عدد ۳۰۰ رسد کلیه افراد جامعه باید از قرار گرفتن در هوای آزاد خودداری کنند و یا حتی الامکان شهر را ترک کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha