• سه‌شنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۰۵
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1404021611161
  • خبرنگار : 50560

علائم عفونت و قارچ پوستی چیست؟

علائم عفونت و قارچ پوستی چیست؟

ایسنا/قزوین یک پزشک عمومی گفت: با گرم شدن هوا، ابتلا به عفونت و قارچ پوستی افزایش می‌یابد که این بثورات قارچی گاهی اوقات با دیگر بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس و اگزما اشتباه گرفته می‌شوند، بهترین راه پیشگیری از این موضوع رعایت بهداشت فردی است.

دکتر علیرضا عبادی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: معمولاً هم‌زمان با فصل گرما و تعریق شدید بدن شاهد شیوع بیشتری از بیماری‌های پوستی ازجمله قارچ پوستی هستیم. عامل عفونت‌های قارچی در پوست همه افراد وجود دارد ولیکن شرایط مناسب اعم از رطوبت، تعریق و عوامل نامشخص دیگر باعث بیماری‌زایی شدن و تظاهرات پوستی خاص می‌شود.

وی افزود: علائم و نشانه‌های عفونت قارچ پوستی به نوع قارچ و ناحیه درگیر شده بستگی دارد. قرمزی، خشکی پوست، پوسته‌پوسته شدن پوست و خارش از شایع‌ترین دلیل عفونت قارچی است.

این پزشک قزوینی بیان کرد: معمولاً عفونت‌های قارچی قابل‌درمان و پیشگیری هستند. جلوگیری از پیشرفت آن با توجه به اینکه عاملش در سطح پوست به‌صورت طبیعی وجود دارد، با کنترل تعریق و قرار نگرفتن در محل مرطوب، قابل‌درمان است. انواع ضد قارچ اعم از پمادها، شامپوها و حتی داروهای خوراکی با تجویز پزشک برای درمان قارچ‌های پوستی خفیف استفاده می‌شود.

وی تصریح کرد: عفونت‌های قارچی می‌توانند بر روی سطح پوست، سر کودکان، کشاله‌های ران و ناخن‌ها به وجود بیاید. معمولاً اگر قارچ پوستی بر روی سر ایجاد شود، باعث لکه‌های قرمز بر روی سر و ریزش موی آن نقطه خواهد شد. اما اگر بر روی ناخن ایجاد شود، باعث ضخیم شدن ناخن و تغییر رنگ آن می‌شود.

عبادی بیان کرد: عفونت‌های قارچی در نوزادان به‌صورت برفک یا لکه‌های سفید در مخاط دهان و زبان خود را نشان می‌دهد. معمولاً عفونت‌های قارچی بر مبنای تاریخچه پزشکی بیمار و معاینه فیزیکی تشخیص داده می‌شود و عفونت‌های سطحی قارچی پوست درصورتی‌که تشخیص درستی داده شود، درمان راحت و سریعی دارند.

وی در خصوص موارد تأثیرگذار در درمان عفونت و قارچ پوستی گفت: پزشک باید بر مبنای سن، وضعیت کلی سلامت، میزان گستردگی عارضه و محل ایجاد عفونت قارچی نوع درمان را تجویز کند. معمولاً عفونت‌های سطحی پوست بدن با کلوتریمازول، اکونازول، کتوکونازول، میکونازول، تربینافین و آمورولفین و عفونت‌های پوست سر با شامپوی ضد قارچ گاهی که حاوی کتوکونازول است؛ قابل‌درمان هستند.

این پزشک در پایان اظهار کرد: بهترین راه برای پیشگیری از عفونت‌های قارچی رعایت بهداشت فردی و عدم تماس با فرد مبتلا است. افراد مبتلا به عفونت‌های قارچی بهتر است تا درمان کامل از تماس در محیط‌ها و اماکن عمومی نظیر استخرها بپرهیزد تا عفونت به دیگران منتقل نشود. در خصوص عفونت‌های قارچی سر در کودکان، کودک مبتلا به این عفونت بهتر است تا درمان قطعی، از تماس با بچه‌های دیگر در محیط مدرسه به دور باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha