• سه‌شنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۱۸
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1404021611177
  • خبرنگار : 50339

بررسی میدانی مشکلات ۳۵۰ خانوار عشایری بخش پشتکوه خاش

بررسی میدانی مشکلات ۳۵۰ خانوار عشایری بخش پشتکوه خاش

ایسنا/سیستان و بلوچستان در سفر میدانی امروز سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت، فرماندار خاش و اعضای شورای اداری به منطقه عشایری مورپیش در بخش پشتکوه، مشکلات و مطالبات بیش از ۳۵۰ خانوار عشایر از نزدیک بررسی شد.

نبود راه مناسب، کمبود آب و برق، ضعف ارتباطات و زیرساخت‌های آموزشی و بهداشتی از مهم‌ترین دغدغه‌های این جامعه بود.

فرشاد گرگیج، فرماندار شهرستان خاش، در جریان بازدید از مناطق عشایری مورپیش از توابع بخش پشتکوه، با حضور اعضای شورای اداری، پای صحبت و دغدغه‌های ساکنان منطقه نشست.

این بازدید با هدف بررسی مشکلات دیرینه عشایر و تلاش برای برنامه‌ریزی در جهت رفع آن‌ها انجام شد.

عشایر منطقه مورپیش که عمدتاً در مناطق سخت‌گذر و کوهستانی سکونت دارند، با چالش‌های متعددی مانند نبود راه ارتباطی مناسب گرفته تا کمبود آب آشامیدنی، نبود برق پایدار، ضعف در پوشش مخابراتی، نبود مدارس کافی و عدم حمایت از مشاغل سنتی چون دامداری، کشاورزی، صنایع‌دستی و عرضه گیاهان دارویی مواجه اند.

فرشاد گرگیج فرماندار خاش گفت: ما مشکلات جامعه عشایری را به‌خوبی درک می‌کنیم و برای رفع آن‌ها برنامه داریم، بخشی از نیازهای اساسی این منطقه با ظرفیت شهرستان قابل تأمین است و مسائل کلان‌تر نیز از طریق استانداری و دستگاه‌های استانی، ملی پیگیری خواهد شد، خدمت به عشایر فقط وظیفه نیست، بلکه یک افتخار ملی است.

نعمت‌الله کردی‌کوشه، مدیر امور عشایری خاش، نیز در حاشیه این بازدید با اشاره به خدمات انجام‌شده در منطقه افزود: تاکنون برای تأمین آب از طریق لوله‌کشی، ایجاد مخازن و نصب انرژی خورشیدی اقدامات قابل توجهی صورت گرفته، اما با توجه به شرایط منطقه، این خدمات باید تقویت شود.

صدیق رحمت‌زهی، بخشدار پشتکوه، نیز ضمن تشریح سختی‌های خدمت‌رسانی در این مناطق صعب‌العبور، گفت: پراکندگی جمعیت و نبود زیرساخت‌ها، روند خدمت‌رسانی را پرهزینه و دشوار کرده است. برای جبران این فاصله‌ها، استفاده از ظرفیت خیران و سازمان‌های مردم‌نهاد کاملاً ضروری است.

بازدید میدانی فرماندار خاش و مسئولان محلی از منطقه عشایری مورپیش، با ثبت دقیق مشکلات و شنیدن بی‌واسطه خواسته‌های مردم همراه شد.

قول پیگیری، وعده تأمین بخشی از نیازها و تاکید بر استفاده از ظرفیت‌های شهرستانی و استانی، بارقه‌هایی از امید را در دل عشایر زنده کرد؛ مردمانی که سال‌هاست با کمترین امکانات، بیشترین نقش را در تولید و پایداری معیشت محلی ایفا کرده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha