• سه‌شنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۳۹
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1404021611444
  • منبع : نمایندگی قزوین

نقش بازار سهم آب در مدیریت بهینه مصرف منابع آب در قزوین

نقش بازار سهم آب در مدیریت بهینه مصرف منابع آب در قزوین

ایسنا/قزوین مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای قزوین گفت: بازار سهم آب نقش مؤثری در مدیریت بهینه مصرف منابع آب در استان دارد و با حفظ کامل حقوق بهره‌برداران و بدون ایجاد هرگونه تغییر در سهمیه‌های قانونی، توانسته است بستری کارآمد برای مدیریت موقت و انعطاف‌پذیر منابع آب ایجاد کند.

منصور ستوده با اشاره به اهمیت و نقش بازار سهم آب در مدیریت بهینه مصرف منابع آب اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های بازار سهم آب انجام مبادلات بین کشاورزان و واحدهای دام و طیور و انتقال موقت سهم آب به صنایع و خدمات دارای پروانه بهره‌برداری است. این تفکیک امکان انتقال هدفمند سهم ‌آب بر اساس اولویت‌های توسعه منطقه‌ای و مزیت‌های نسبی هر بخش را فراهم کرده است.

وی گفت: انجام مبادلات با لحاظ شرایط در بخش کشاورزی، به بهینه‌سازی الگوی کشت و افزایش بهره‌وری آب منجر می‌شود و کشاورزانی که با استفاده از روش‌های نوین آبیاری، صرفه‌جویی در مصرف آب داشته‌اند، می‌توانند از محل واگذاری سهم آب اضافی خود از سود حاصل از آن در افزایش بهره‌وری و کسب و کار خود استفاده کنند.

بنا بر اعلام روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای قزوین، مدیرعامل این شرکت در ادامه خاطرنشان کرد: آن دسته از کشاورزانی که با مشکل تأمین آب برای مزارع بزرگ و باغات چندین ساله، داشته‌اند نیز با این شیوه به آب مورد نیاز برای آبیاری باغات خود دسترسی پیدا می‌کنند.

وی تصریح کرد: در بخش صنعت و خدمات نیز بازار سهم آب به عنوان ابزاری کارآمد عمل کرده و انتقال سهم ‌آب به این بخش با هدف تأمین آب مورد نیاز واحدهای تولیدی و خدمات‌رسان، ضمن حفظ امنیت آبی، به توسعه متوازن منطقه‌ای، افزایش اشتغال و ایجاد شفافیت در برداشت از آب‌های زیرزمینی کمک کرده است.

به گزارش ایسنا، ستوده بیان کرد: حجم کل مبادلات در بازار سهم آب استان قزوین از ابتدای شروع به‌کار تاکنون حدود ۳.۶ میلیون مترمکعب بوده است که سهم سال ۱۴۰۳ از این میزان حدود ۲.۳ میلیون مترمکعب است و از این میزان نیز ۰.۴۶ میلیون مترمکعب به عنوان سهم آبخوان حفظ و در چرخه طبیعی باقی مانده است.

وی اظهار کرد: این میزان سهم آب مبادله شده طی ۱۰۴ فقره قرارداد یک ساله میان دارندگان پروانه‌های بهره‌برداری منعقد شده که ۶۶ مورد آن در سال ۱۴۰۳ ثبت شده است و این سازوکار با رعایت کامل ضوابط حقوقی و فنی، گامی بلند در جهت بهینه‌سازی مصرف آب در دشت قزوین و کشور محسوب می‌شود، البته برای ارتقای این نظام، پایش مستمر عملکرد و اصلاح دوره‌ای شیوه‌نامه‌ها بر اساس تجربیات عملی ضروری است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha