کامبیز پور طهماسی در حاشیه برگزاری کارگاههای نقش فناوریهای هستهای در کشاورزی در گفتوگو با ایسنا اظهارکرد: با استفاده از فناوریهای هستهای امکان تولید بذر مقاوم به بیماری و شرایط دشوار اقلیمی مانند خشکی و شوری فراهم میشود.
وی با بیان اینکه یکی از کاربردهای مهم فناوری هستهای در فرآیندهای مختلف کشاورزی است، افزود: فناورهای هستهای امروزه در زمینه بهبود کیفیت خاک، تولید کودهای زیستی، کاهش آفات و گندزدایی محصول تاثیر بسزایی دارد.
وی افزود: برخی از تولیدات کشاورزی صادراتی به دلیل عدم کنترل آفات و بیماریها به کشور بازگردانده میشوند که با استفاده از فناوری هستهای و پرتو دهی میتوان محصولات کشاورزی صادراتی را از آفات مصون داشت.
پورطهماسی با اشاره به اینکه در تمام مراحل کشت میتوان از فناوریهای هستهای بهره برد، گفت: در مرحله پیش از کشت با استفاده از فناوری هستهای، تولید گونههای جدید با قابلیت بهتر و راندمان بالاتر در حالی که به آفات مقاوم تر هستند، ممکن شده است.
وی درباره نقش فناوریهای هستهای در امنیت غذایی گفت: با تولید ارقام مقاوم و پرتودهی برای افزایش عمر و کیفیت محصولات غذایی، میتوان امنیت غذایی را تضمین و تمام زنجیرههای آن را حمایت کرد.
معاون پژوهش و فناوری دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران درباره نقش و جایگاه استان البرز در فناوری هستهای افزود: پژوهشکده کشاورزی هستهای و دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دو مزیت و ظرفیت با ارزش است که در استان البرز قرار دارد. همچنین پژوهشکده کشاورزی هستهای و سازمان انرژی اتمی بیشترین فعالیت را با اساتید دانشکدگان کشاورزی دارند.
وی گفت: ترکیب موسسات و مراکز تحقیقاتی کشاورزی استان با موسسات فناوریهای هستهای کشاورزی، میتواند تحولات زیادی را در این حوزه ایجاد کند.
پور طهماسی با اشاره به عملیاتی شدن بخشی از همکاریهای دوجانبه برای تحقق اهداف کشاورزی هسته ای در استان، مطرح کرد: تفاهم نامهای با سازمان انرژی اتمی برای تبدیل بخشهای تحقیقاتی دانشکدگان به مرکز پایلوت تحقیقات کشاورزی هستهای برقرار شده که پس از آن حرکت به سمت حالت نیمه صنعتی و در نهایت صنعتی را دنبال خواهیم کرد.
وی افزود: با توجه به اینکه در فرودگاه پیام بسیاری از محصولات و کالاها صادر میشود و استان قطب دانش کشاورزی است؛ برای استقرار ایستگاه پرتو دهی محصولات کشاورزی با سازمان انرژی اتمی رایزنی شده است.
انتهای پیام
نظرات