• سه‌شنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۶:۳۱
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404021611675
  • خبرنگار : 51032

مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان:

دستگاه‌ها مکلف به آموزش کارشناسان و جامعه متأثر هستند

دستگاه‌ها مکلف به آموزش کارشناسان و جامعه متأثر هستند

ایسنا/اصفهان مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با تأکید بر اینکه حادثه خبر نمی‌کند، گفت: مدیریت بحران جزء وظایف قانونی و لاینفک همه دستگاه‌هاست و براساس قانون همه موظف‌اند با آموزش کارشناسان و جامعه، پیشگیری، کنترل و آمادگی در برابر حوادث را جدی بگیرند.

منصور شیشه‌فروش، امروز سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت در نشست مدیریت بحران، ناترازی‌های آب و برق ضمن عرض تسلیت به خانواده‌های جان‌باختگان حادثه شهید رجایی و آرزوی سلامتی برای تمامی مجروحان و مصدومان این حادثه و با اشاره به اینکه حادثه خبر نمی‌کند، اظهار کرد: علت اینکه ما امروز اینجا گرد هم آمده‌ایم این است که از بروز چنین حوادثی پیشگیری کنیم، در قانون مدیریت بحران نیز دقیقاً به همین نکته تأکید شده و چند وظیفه مشخص به همه دستگاه‌ها ابلاغ شده است.

وی افزود: شما که در شهرستان حضور دارید و مدیران دستگاه‌ها هستید، باید بدانید که مدیریت بحران جزء وظایف لاینفک شماست، یعنی باید در خصوص پیشگیری و کنترل حوادث آگاهی کامل داشته باشید و بدانید که چه الزاماتی در این حوزه وجود دارد.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان بیان کرد: در قانون آمده است که تمامی دستگاه‌ها مکلف هستند، سیستم‌های خود را تجهیز و مدیران و کارشناسانشان را در حوزه مسائل مهم آموزش دهند.

شیشه‌فروش با اشاره به موضوع اول یعنی پیشگیری از بروز حوادث و اینکه اگر حادثه‌ای رخ داد، چه باید کرد، ادامه داد: کنترل حادثه همان چیزی است که قانونگذار از دستگاه‌ها انتظار دارد، تمام دستگاه‌ها موظف‌اند برای انجام مأموریت‌های خود آموزش‌های لازم را ارائه دهند؛ نه‌تنها به نیروهای خود، بلکه به جامعه متأثر نیز باید آموزش داده شود.

وی افزود: شما که سفیران حوزه برق و آب هستید، باید مشترکان و جامعه متأثر را آموزش دهید و این جلسه به این منطور تشکیل شده  تا شما وظایف ویژه‌ای را انجام دهید، تمامی مشترکان اعم از صنعتی، تجاری، صنفی و خانگی باید بدانند وضعیت ناترازی برق و آب چگونه است و چه اقداماتی باید انجام دهند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه سالانه بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ حادثه برق به علت ناترازی و قطعی برق رخ می‌دهد و برای پیشگیری از آن چه باید کرد، گفت: یکی از اقدامات، استفاده از اپلیکیشن «برق من» و سایت شرکت برق است،  مشترکان باید به این منابع مراجعه و زمان قطعی برق را مشاهده کنند و در زمان قطعی برق نباید از آسانسور استفاده شود،  این موضوع باید توسط مدیر ساختمان به اطلاع ساکنان برسد، در غیر این صورت ممکن است فردی وارد ساختمان و در حین قطعی برق، با مشکل روبه‌رو شود، ما باید این موارد را پیگیری کنیم.

شیشه‌فروش با تأکید بر اینکه آموزش، ابزاری کلیدی برای پیشگیری است، اظهار کرد: باید از بروز حوادث جلوگیری کنیم، سال گذشته ۲۰ نفر به‌دلیل حوادث برق مانند نصب کولر، آب‌سردکن و موارد مشابه جان خود را از دست داده‌اند. چه کسی باید اقدام کند؟ سیستم‌های برق باید به مردم آموزش دهند که مشترکان به‌صورت خودسرانه اقدام به نصب وسایل مانند آب‌سردکن، کولر و موارد دیگر نکنند.

وی افزود: در راستای آموزش، هدف ما این است که بدانیم قبل از وقوع بحران چه اقداماتی باید انجام دهیم.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان مطرح کرد: نکته دیگر، بیمه شدن تمام سیستم‌ها در برابر حوادث است. دولت نمی‌تواند تمام خسارات را جبران کند، زیرا منابع اعتباری محدود است، به همین علت بیمه تنها و بهترین راهکار ممکن است؛ بیشتر پل‌ها در برابر حوادثی مانند سیل بیمه شده‌اند و نیز باید پیگیری کنید که تأسیسات‌تان در برابر حوادث بیمه شوند.

شیشه‌فروش ادامه داد: اگر حادثه‌ای رخ داد، تمام دستگاه‌ها مکلف هستند که تمامی امکانات خود را اعم از نیروی انسانی و تجهیزات در اختیار سیستم مدیریت بحران قرار دهند.

وی مطرح کرد: در قانون تصریح شده که هر طرح توسعه‌ای اعم از صنعتی یا مسکونی که قرار است اجرا شود، باید پیوست خطر داشته باشد. با توجه به اینکه پروژه مسکن ملی در حال شکل‌گیری است، این موضوع به راه‌وشهرسازی ابلاغ و اقدامات لازم نیز در حال انجام است، باید پیوست کاهش خطر در این طرح‌ها لحاظ شود، چرا که باید ملاحظات مربوط به فرونشست و سیل در نظر گرفته شود.

تشکیل قرارگاه مدیریت بحران برق و انرژی با محوریت پایش روزانه و کاهش مصرف در سطح استان و شهرستان‌ها

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اظهار کرد: مدیریت بحران برق و ناترازی در این حوزه در مرکز استان، شرکت برق استان و شهرستان‌ها باید تشکیل شود و به‌صورت ۲۴ ساعته تیم‌های رصد و پایش برق منطقه‌ای و دیسپاچینگ باید فعال باشند، همچنین سامانه تلفنی ۱۲۱ که ارباب‌رجوع از طریق آن تماس می‌گیرند، باید تقویت شده و پاسخگویی به‌صورت مستمر و مؤثر انجام شود و تلفن ۱۲۲ مربوط به شرکت آب‌وفاضلاب نیز باید تقویت شود تا تماس‌گیرندگان پشت خط نمانده و پاسخ مناسب دریافت کنند.

وی افزود: تیم‌های حوادث شرکت آب‌وفاضلاب و برق نیز باید تقویت شوند تا در صورت بروز هرگونه حادثه‌ای امکان کنترل و مدیریت فوری آن وجود داشته باشد.

شیشه‌فروش در حوزه صرفه‌جویی مصرف برق گفت: تمامی اداره‌ها موظف شده‌اند که ۲۰ درصد از مصرف برق خود را کاهش دهند، همچنین مقرر شده است که ۲۰ درصد از مصارف برق اداره‌ها به انرژی خورشیدی تبدیل شود و در همین راستا دیروز مانور دیزل ژنراتورها برگزار و مقرر شد، این مانور در شهرستان اصفهان نیز اجرایی شود.

وی ادامه داد: براساس توافقات آتی با شرکت نفت، تأمین سوخت دیزلی ژنراتورها با سرعت بیشتری انجام خواهد شد، در همین راستا تمامی اداره‌ها موظف به آماده‌به‌کار نگه‌داشتن دیزل ژنراتورهای خود هستند.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری در حوزه مصرف انرژی سرمایشی بیان کرد: رعایت دمای ۲۵ درجه سانتی‌گراد یک الزام برای تمامی سیستم‌های سرمایشی اعلام شده است.

شیشه‌فروش مطرح کرد: قرارگاه مدیریت بحران برق در شهرستان‌ها نیز با دبیری اداره برق و با محوریت فرمانداران، در قالب قرارگاه انرژی تشکیل خواهد شد تا مصرف برق به‌صورت روزانه رصد و پایش شود و اقدامات کنترلی لازم در این زمینه به‌عمل آید.

نصب ۱۰ هزار کنتور هوشمند و مسدودسازی ۱۱ هزار چاه غیرمجاز

وی بیان کرد: آب منطقه‌ای وظیفه تأمین آب را بر عهده دارد، یک کمیته و قرارگاه رصد، پایش و توزیع آب در دوره‌ای که آب در رودخانه جاری بود، به‌صورت شبانه‌روزی موضوع تأمین آب را پیگیری می‌کردند.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری با توجه به اهمیت آب شرب افزود: در مواردی که شرکت آب‌وفاضلاب اعلام نیاز به حفر چاه اضطراری می‌کند، آب منطقه‌ای باید به‌صورت ویژه اقدام و هماهنگی لازم را برای این بخش انجام دهد.

شیشه‌فروش گفت: اجرای طرح تعادل‌بخشی، به‌منزله پیشگیری از فرونشست زمین است.

وی افزود: تاکنون حدود ۱۰ هزار کنتور هوشمند بر چاه‌ها نصب شده است، همچنین آب منطقه‌ای موظف به شناسایی چاه‌های غیرمجاز است که حدود ۱۱هزار چاه غیرمجاز مسدود شده و این روند همچنان ادامه دارد، مسئولان مربوطه باید در این زمینه نیز به شناسایی سایر چاه‌های غیرمجاز اقدام کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان مطرح کرد: طرح تعادل‌بخشی منابع آب تأکید بر این دارد که پروانه‌های کشاورزان باید تعدیل شود، در همین زمینه تاکنون حدود ۳۰هزار پروانه چاه کشاورزان تعدیل شده، همچنین دستگاه‌های حفاری به سیستم GPS مجهز شده‌اند تا در هر نقطه‌ای که فعالیت می‌کنند، کنترل و مقابله با حفاری‌های غیرمجاز امکان‌پذیر باشد.

شیشه‌فروش مطرح کرد: در مسیر رودخانه‌ها حدود ۶۰ تیم، مسئول پیگیری و جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha