به گزارش ایسنا، «ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه عصر سهشنبه با اشاره به گفتوگوهای غیرمستقیم بین ایران و آمریکا تصریح کرد: «براساس قضاوت روسیه، موضع دولت آمریکا این است که ایران نباید سلاح هستهای داشته باشد. گفتوگوهای غیرمستقیم بین ۲ کشور نیز در همین چارچوب برگزار میشود.»
طبق گزارش خبرگزاری روسی «تاس» او با اشاره به «تعامل مقامات ارشد ایران و آمریکا در طول گفتوگوهای غیرمستقیم بین ۲ کشور» تأکید کرد: «این مسئله نشان دهنده تمرکز طرفین برای رسیدن به نتایجی قابل قبول است.»
زاخارووا افزود: «تهران و واشنگتن از آمادگی روسیه برای کمک به روند گفتوگوها آگاهی دارند.»
او تصریح کرد: «ضمن دوری از رویکردهای تبعیضآمیز، به ویژه استفاده از نیروی نظامی که بهطور قطع به تشدید تنشها و نتیجه معکوس منجر خواهد شد، با رویکردی عملگرایانه، ملاحظات لازم و توازن دقیق منافع و همچنین اتکای قاطع به قوانین بینالمللی، میتوان به چنین توافق مطلوبی دست یافت.»
پیش از این، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه نیز در گفتوگو با «مسعود پزشکیان» رئیس جمهور ایران، ضمن آرزوی موفقیت برای مذاکرات هستهای که میان جمهوری اسلامی ایران و آمریکا در جریان است اعلام کرد که روسیه آمادگی دارد مساعدتهای فنی لازم را در این زمینه ارائه نماید.
آمریکا و ایران سه دور از مذاکرات هستهای غیرمستقیم را با میانجیگری عمان برگزار کردهاند که ویتکاف نماینده طرف آمریکایی در آنها بوده است. دور چهارم مذاکرات که قرار بود شنبه گذشته در رم برگزار شود، بدون اعلام تاریخ جدید به تعویق افتاده است.
به گفته منابع آگاه، دور چهارم گفتوگوهای ایران و آمریکا روز یکشنبه در مسقط، پایتخت عمان برگزار خواهد شد.
زاخارووا در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر حق برخورداری ایران از برنامه هستهای صلحآمیز تصریح کرد: «منع کشورها از ورود به حوزه انرژی هستهای غیرممکن است. روسیه به همکاری خود با ایران در حوزه برنامه هستهای صلحآمیز این کشور ادامه خواهد داد.»
او تصریح کرد: «هیچ پشتوانه قانونی برای منع کشورها از دسترسی به انرژی هستهای وجود ندارد. سالهاست که روسیه و ایران در حوزه انرژی هستهای همکاری موفقیتآمیزی داشتهاند و مسکو به این همکاری ادامه خواهد داد.»
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه افزود: «همکاری بین مسکو و تهران در این زمینه کاملاً مطابق با الزامات پیمان عدم اشاعه سلاحهای هستهای (NPT) و تمام اقدامات راستیآزمایی آژانس بینالمللی انرژی اتمی است.»
انتهای پیام
نظرات