حبیب الله طاهرخانی عصر سهشنبه ۱۶ اردیبهشت در جلسه شورای تأمین مسکن استان قزوین، اظهار کرد: پیشرفت فیزیکی ساختوساز مسکن در برخی استانها از جمله قزوین قابل توجه بوده اما باید بیشاز پیش از متقاضیان نهضت ملی مسکن حمایت شود.
وی افزود: وزارت مسکن و شهرسازی تا حد توان از متقاضیان مسکن ملی حمایت میکند، آن دسته از واحدهایی که بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند از افزایش تسهیلات برخوردار میشوند و آن دسته از متقاضیانی که واحدهایشان کمتر از ۸۰ درصد پیشرفت دارد، با تهیه میلگرد تا سقف دو هزار تن، از پیشرفت فیزیکی برخوردار شده و به هر حال سعی میکنیم که به آورده آنان کمک شود.
معاون مسکن و ساختمان وزارت مسکن و شهرسازی بیان کرد: در راستای حمایت از متقاضیان نهضت ملی مسکن سهم یک سومی وزارت راه و شهرسازی برای انجام زیرساختها بزودی انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه هرچه زودتر چالشهای مربوط به حوزه مسکن در استان قزوین باید مرتفع شود، افزود: متقاضیان مسکن طرح جوانی جمعیت نیز با چالشهایی مواجه هستند در این بخش عقب افتادگی داریم که باید روشهای جدیدی را برای تحقق این امر امتحان کنیم.
طاهرخانی اضافه کرد: موانع تولید مسکن باید در اولویت باشد. با توجه به حجم انبوه متقاضیان مسکن میتوانیم ضمن توافق با مالکین، زمین در اختیار مردم برای ساخت مسکن قرار دهیم و به جای آنکه دولت سازنده مسکن باشد، خود مردم برای ساخت و ساز پای کار باشند.
وی با بیان اینکه شاخصهای مسکن در چهار دهه اخیر بلحاظ کیفیت و تعداد اتاقها در کشور رو به بهبود بوده، افزود: اما متأسفانه وضعیت مسکنها بلحاظ پایداری، بخصوص در مناطق زلزلهخیز مطلوب نیست.
طاهرخانی در ادامه تصریح کرد: مقاومسازی بافت فرسوده شهری باید در دستور کار قرار گیرد و مجدانه پیگیری شود. با توجه به افزایش جمعیت در بافت فرسوده شهری، مشوقهایی که برای مقاوم سازی در این نقاط صورت گرفته، مفید نیست.
وی گفت: از ابتدای انقلاب در حوزه مسکن روستایی بالغ بر ۷۰ درصد مقاومسازی صورت گرفته اما در بخش شهری سیاستهای حاکم بطور مستمر پیگیری نشده تا جایی که وضعیت نامطلوبی در بافتهای فرسوده شهری داریم.
وی با بیان اینکه دسترسی اقشار کم درآمد به مسکن دشوار است، گفت: تأمین مسکن اقشار کم درآمد باید در دستور کار قرار گیرد و برای رفع آن مدلهای جدیدی، روی کار آید. بعنوان مثال در شهرهای کوچک با ارائه زمین رایگان و در کلان شهرها نیز با ارائه طرح مسکن استیجاری میتوان کمکرسان اقشار کم درآمد جامعه در تأمین مسکن بود.
وی افزود: در حوزه زوجهای جوان میتوان از مسکن استیجاری استفاه کرد و این موضوع میتواند در کنار سایر برنامه های ملکی مورد پیگیری قرار گیرد و به همین منظور نیز ساخت حدود ۷۵ هزار واحد استیجاری در سه سال آینده را برنامهریزی خواهیم کرد.
به گزارش ایسنا، معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در پایان گفت: شورای مسکن استان نیز علاوه بر مباحثی که دنبال میکند باید بر سیاستگذاری مسکن و رفع موانع تولید و ناترازی مسکن و همچنین کنترل قیمتها اثرگذار باشد.
انتهای پیام
نظرات