• چهارشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۹:۲۵
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1404021711974
  • خبرنگار : 50130

رییس دانشگاه کردستان:

حفاظت از زریبار وظیفه مهم دانشگاهیان کردستان است

حفاظت از زریبار وظیفه مهم دانشگاهیان کردستان است

ایسنا/کردستان رییس دانشگاه کردستان با تاکید بر وظیفه مهم دانشگاهیان برای حفاظت از تالاب بین‌المللی زریبار گفت: کنفرانس ملی مطالعات زریبار نقطه آغازی برای همکاری‌های ثمربخش، در راستای پژوهش‌های علمی و حفاظت زیست محیطی است.

عادل سی و سه مرده چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت در آیین افتتاحیه اولین کنفرانس ملی مطالعات محیطی تالاب زریبار که در دانشگاه کردستان برگزار شد، با بیان اینکه تالاب زریبار یکسری استثنائات دارد که آن را منحصر به فرد کرده است، اظهار کرد: موقعیت نزدیک به شهر مریوان، وسعت حدود هزار هکتاری، عمق متوسط ۴ تا ۵ متری، تنها دریاچه آب شیرین ایران در ارتفاع بالا، عدم وابستگی به رودخانه های دائمی، چشمه‌های زیر دریاچه که موجب می‌شود آب دریاچه همیشه زلال و شیرین باشد، متوسط بارندگی حدود یک متر در سال، تنوع زیستی چشمگیر گیاهی، پرندگان و آبزیان، یک مقصد مهم گردشگری در استان، وجود اسطوره‌ها و افسانه‌های محلی درباره پیدایش دریاچه از جمله ویژگی‌های این تالاب بین‌المللی است.

وی افزود: امروز دور هم جمع شده ایم تا تعهد و وظیفه خود را در رابطه با لزوم حفظ و حراست از این میراث فرهنگی و زیست محیطی مشترک اعلام کنیم.

رییس دانشگاه کردستان بیان کرد: این کنفرانس که توسط پژوهشکده کردستان شناسی برگزار شده، درصدد است تا با تا ابعاد علمی فرهنگی و زیست محیطی این دریاچه را با تکیه به نظرات اساتید دانشگاهی، دستگاه‌های اجرایی، سازمان‌های مردم نهاد، سمن‌ها و دلسوزان محیط زیست مورد ارزیابی قرار دهد.

وی، یکی از اهداف اصلی این کنفرانس را ‌شناخت عمیق و بررسی چالش های حفاظت از این میراث طبیعی و یافتن راهکارهای پایدار برای حفظ این میراث برای نسل‌های آینده ذکر کرد و اظهار امیدواری کرد این شیوه مطالعات به عنوان یک نمونه قابل قبول برای سایر زیست بوم‌های در معرض خطر استان و کشور مورد استفاده قرار بگیرد.

وی بیان کرد: امروزه که مسائل زیست محیطی بیش از پیش نیازمند توجه به اقدام جدی هستند مسئولیت حفاظت از تعادل ظرفیت میان فعالیت‌های انسانی و سلامت محیط زیست بر عهده ما به عنوان دانشگاهیان سیاستگذاران و مدافعان فرهنگی است.

به گفته رییس دانشگاه کردستان، زریبار تنها یک پهنه آبی نیست، بلکه گنجینه زنده از تاریخ و منبعی برای معیشت و نمادی فرهنگی است که در دل نسل‌ها جاودانه مانده است، این کنفرانس نه تنها بستری برای پژوهش علمی بلکه ندایی برای اقدام مشترک است.

سی و سه مرده، این کنفرانس را نقطه آغازی برای همکاری‌های ثمربخش در راستای پژوهش‌های علمی و حفاظت زیست محیطی دانست و افزود: معتقدم که با مشارکت و هم‌اندیشی، آینده پایداری برای دریاچه زریبار رقم خواهد خورد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha