• چهارشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۵۳
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1404021712183
  • خبرنگار : 51015

مسئول بسیج سازندگی سپاه عاشورا خبر داد

بهره‌برداری از پروژه بزرگ جهاد آبرسانی در آذربایجان‌شرقی تا ۳ ماه دیگر

بهره‌برداری از پروژه بزرگ جهاد آبرسانی در آذربایجان‌شرقی تا ۳ ماه دیگر

ایسنا/آذربایجان شرقی مسئول بسیج سازندگی سپاه عاشورا گفت: یکی از بزرگترین پروژه‌های ما، جهاد آبرسانی بوده که با توجه به تنش‌های آبی اخیر، از مهم‌ترین اولویت‌هاست. این پروژه آب ۱۷۸ روستا را در مناطقی مانند خداآفرین، کلیبر، ورزقان و هشترود، از طریق انتقال آب رود ارس به مخزنی با گنجایش ۲۰۰۰ متر مکعب تامین می‌کند که تا سه ماه دیگر به بهره‌داری خواهد رسید. ۲۸ پروژه ۵۹ میلیارد تومانی آبیاری باغات کشاورزی نیز در سال قبل به اجرا رسیده است.

سرهنگ جواد ملک‌لو، در نشست خبری سازمان بسیج سازندگی سپاه عاشورای استان، ضمن تبریک سالروز تشکیل بسیج سازندگی بیان کرد: جهاد سازندگی در ۱۷ اردیبهشت سال ۱۳۵۸ به دستور امام خمینی (ره) برای سامان‌دهی به فعالیت‌های جهادی سراسر کشور تشکیل شد و در سال ۱۳۸۶ نیز به رای مجلس، به دستگاه اجرایی تبدیل و پس از آن بازوی کمکی دولت شد.

وی ادامه داد: البته پیشرفت کار در منطقه هشترود به اتمام رسیده است اما باقی مناطق، پیشرفت ۹۵ درصدی دارند که به محض دریافت مطالبات معوقه، به زودی به پایان خواهند رسید. فاز دوم آبرسانی نیز آب ۲۳۳ روستا  را در سراسر استان، تامین خواهد کرد که به زودی آغاز می‌شود و موارد نیز ابلاغ شده است؛ البته جهاد سازندگی با استفاده از اعتبارات درون سازمانی تعدادی از روستاهای مسیر کانال کشی را به این سیستم وصل کرده و این رقم را به ۳۰۰ روستا افزایش خواهد داد. طرح ۱۵۷ میلیارد تومانی شبکه فاضلاب ورزقان، خاروانا و گول‌آخیر نیز در شرف ابلاغ بودجه فاز دوم است.

وی افزود: بسیج سازندگی در قالب دو قرارگاه با نام‌های قرارگاه سازندگی و محرومیت‌زدایی و قرارگاه اقتصاد مقاومتی، فعالیت می‌کند. با توجه به شعار امسال که سرمایه‌گذاری برای تولید و اقتصاد مقاومتی نام گرفته است؛ ما نیز اهداف سازمان را به این سو پیش می‌بریم. در قرارگاه اقتصاد مقاومتی، از سال ۹۷، صندوق‌های قرض‌الحسنه افتتاح شده است که سرمایه‌گذاری‌های کوچک مردمی را بیشتر با هدف اشتغال‌زایی به این سمت سوق داده‌ایم. امروزه ۱۲۶۷ صندوق فعال با ۷۵۰۰ نفر عضویت و ۵۲ میلیارد تومان سرمایه در گردش، در سراسر استان داریم. این صندوق‌ها به صورت هیئت‌امنایی گردانده می‌شود و به افراد نیازمند تعلق می‌گیرد.

ملک‌لو تاکید کرد: در هر شهرستان یک تسهیل‌گر آموزش‌دیده از صندوق‌ها و مشاغل ایجاد شده بازدید می‌کند و به راهنمایی افراد در این زمینه می‌پردازد. این صندوق‌ها رو به پیشرفت بوده و به تعاونی تبدیل خواهند شد. هم اکنون ۶۸ تعاونی تشکیل شده و از استانداری و وزرات کار نیز می‌توانند تسهیلات دریافت کنند. تا کنون ۱۸۹۳ شغل از طریق این صندوق‌ها ایجاد شده است. همچنین به عنوان دستگاه خدمت‌رسان، هرساله در استانداری سهم اشتغال‌زایی داریم که در سال ۱۴۰۳، ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای بانک‌های عامل داشتیم. تاکنون ۲۷۶ میلیارد تومان از این مبلغ توسط ۲۱۴۸ نفر جذب و برای ۲۳۵۶ نفر شغل ایجاد شده است که تا ۱۵ تیر فرصت جذب دارد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به مسئله تامین برق که نیاز جامعه است، طرح حمایتی جهاد روشنایی با نصب پنل خورشیدی راه‌اندازی شده است که تاکنون برای ۱۰۳ نفر از مددجویان کمیته امداد ادغام سنجی و نصب شده است. برقی که توسط این پنل‌ها تولید می‌شود توسط اداره برق به مبلغی بالاتر از دیگر افراد خریداری شده و هر ماه ۳ درصد افزایش قیمت پیدا می‌کند. همچنین با توجه به گفته‌های رئیس جمهور که نهضت مدرسه‌سازی را الویت می‌دانند، هم اکنون مسیر ساخت ۶ مدرسه را در پیش گرفته‌ایم که ۵ مدرسه نیز رو به اتمام هستند. 

وی تصریح کرد: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در طول چهارسال، با شعار هر ایرانی هر سال سه نهال و پویش هم عهدی سبز به یاد حاج قاسم در جریان است که تاکنون توانسته‌ایم در طول دو سال، یک میلیون و ۶۱۵ هزار نهال با کمک دستگاه‌های مربوطه، در استان به ثمر برسانیم. تلاش ما بر این است که با زراعت درخت صنوبر، اشتغال و سرمایه گذاری را افزایش دهیم.  معمولا ۵ درصد سهم کشوری به آذربایجان شرقی تعلق پیدا می‌کند اما ظرفیت استان ما بیشتر بوده است. البته فعلا مشکل اصلی تامین نهال است که‌ با افزایش نهالستان‌ها در سال‌های بعد، این مشکل نیز حل خواهد شد.

ملک‌لو، شالوده و اساس تشکیل بسیج سازندگی را برپایه تربیت جوانان و مؤمنان جوان انقلابی پای‌کار دانست و افزود:  هرساله ادغام سنجی گروه‌های جهادی انجام می‌شود تا فقط گروه‌های فعال در سامانه اطلس ثبت شوند. امروزه تقریبا ۳۴۰۰ گروه در رتبه‌های ۱ تا ۳ بر اساس شیوه‌نامه‌های مخصوص در قالب شبکه قرارگاه‌های جهادی سراسر استان دسته‌بندی شده و فعالیت میکنند. فعالیت این گروه‌ها بیشتر در عرصه‌های پزشکی، دندانپزشکی، دامپزشکی، فرهنگی و... است. از ۱۵ اسفند تا پایان فروردین نیز، ۵۸۰ گروه جهادی در پایگاه‌های نوروزی مشغول به کار در مناطق محروم بودند.  در زمینه مسائل عمرانی نیز، ۲۰۰ خانه محروم در سال قبل از طریق گروه‌های جهادی حوزه و پایگاه، تقدیم مددجویان شده است.

وی از دیگر فعالیت گروه‌های جهادی به پخش بسته‌های معیشتی با رعایت کرامت انسانی و حفظ آبروی افراد اشاره کرد  و گفت: ۵۱۰ هزار بسته یلدایی، ۶۲۰ سری جهیزیه، ۱۹ هزار بسته لوازم‌التحریر، ۱۲۱ نفر آزادی زندانی، پخش ۵۵۱ هزار غذای گرم و ۸۷۲ بسته گوشت قربانی، ۶۵۰۰ بسته بهداشتی، ۲۲ هزار دست پوشاک و کفش نو و ۵۹۴ دستگاه کالای اساسی که جمع اعتبارات این بسته‌ها به ۲۷۰ میلیارد تومن می‌رسد، توزیع شده است.

وی در بحث فعالیت عمرانی گفت: به کمک تمامی دستگاه‌ها و تفاهم‌نامه‌های موجود، در قالب نهضت جهاد ملی مسکن که دغدغه عمده مردم اقشار کم درآمد است، ۵۵۰۰ واحد در دست احداث داریم و از منظر کمیت و کیفیت، در دستگاه های استان و کشور رتبه اول هستیم. این خانه‌ها در زمین‌های دولتی و تسهیلات ۵۵۰ میلیونی احداث می‌شوند و باقی مبالغ توسط خود افراد پرداخت می‌شود. به دلیل رغبت کم مردم برای پرداخت، با مشکل تورم در زمینه مصالح مواجه هستیم که نیاز به بررسی و راه‌گشایی از طریق دولت دارد. در این طرح قریب به ۵۳۰۰ مسکن، در شهر جدید سهند، اندیشه، مراغه و مرند، در دستور کار قرار دارد که تعدادی نیز به افراد تحویل داده شده است.

به گزارش ایسنا، طرح آسفالت راه‌ها نیز از محل تبصره‌های بودجه گیر بسیج سازندگی، که توسط نماینده‌های استان تخصیص یافت و از تلاش این افراد تشکر می‌کنیم. با کمک اداره راه و شهرسازی و ظرفیت‌های مردمی، می‌توان قدم‌های بزرگی در این زمینه برداشت. در این عرصه ۳۰ پروژه ۹۸ میلیارد تومانی را با مشارکت مردم و تامین ۵۱۴۸ تن قیر، در طی سه سال توانستیم به ثمر برسانیم و ۲۵۰ مترمکعب را آسفالت کنیم. همچنین از طریق درآمد رسوب این کارها، در مناطق محروم به تعمیر مساجد، سامان دهی گلزار شهدا، تامین آب آشامیدنی و... با اعتبار ۱۹۳ میلیارد تومانی، می‌پردازیم.

در ادامه جلسه، با حضور جمعی از خبرنگاران تبریز و همراهی دبیر قرارگاه سازندگی و محرومیت زدایی بسیج سازندگی سپاه عاشورا، از مدرسه در حال ساخت روستای افشرد و پروژه‌های آبیاری جهاد سازندگی در شهرستان ورزقان بازدید شد.

طی این بازدید، ابولفضل بصیری‌نیا با اشاره به پیشرفت ۹۵ درصدی بزرگ‌ترین پروژه آبرسانی پس از انقلاب اسلامی در کشور، بیان کرد: این پروژه از سال ۱۴۰۰ در مدت ۳۰ ماهه قرارداد، در حال ساخت بوده که به دلیل عدم تامین مالی، به تعویق افتاده است. به کمک وزارت نیرو، ۱۳ مخزن تعبیه و حدود ۱۳۶ کیلومتر لوله‌کشی شده است که اکنون در مرحله فیزیکال و نصب تجهیزات و الکتریکال هستیم. این پروژه پس از بهره برداری کامل، می‌تواند آب شرب بیش از ۵۰ هزار نفر روستایی را تامین کند.

در ادامه، بازدیدی از روستای پدری شهید باقری، روستای افشرد و مدرسه ۶ کلاسه درحال ساخت این روستا صورت گرفت. این مدرسه ابتدایی که «۱۵ خرداد» نام خواهد گرفت، به کمک جهاد سازندگی و ظرفیت مردمی، در حال احداث می‌باشد. همچنین در این بازدید روستائیان به طرح مشکلات خود با مسئولین همانند عدم وجود سرویس رفت و برگشت برای دانش‌آموزان مقطع متوسطه پرداختند.

بهره‌برداری از پروژه بزرگ جهاد آبرسانی در آذربایجان شرقی تا ۳ ماه دیگر

بهره‌برداری از پروژه بزرگ جهاد آبرسانی در آذربایجان شرقی تا ۳ ماه دیگر

بهره‌برداری از پروژه بزرگ جهاد آبرسانی در آذربایجان شرقی تا ۳ ماه دیگر

بهره‌برداری از پروژه بزرگ جهاد آبرسانی در آذربایجان شرقی تا ۳ ماه دیگر

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha