دکتر سیدوحید جاسمی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به سیگارهای الکترونیکی که این روزها بین جوانان رایج شده و خطراتی که برای سلامتی افراد دارد، گفت: اگرچه نیکوتین موجود در این نوع سیگارها کمتر از سیگار معمولی است، اما این بدان معنا نیست که آسیبی به ریه نمیرساند.
وی ادامه داد: دود حاصل از سیگارهای الکترونیکی به اندازه سیگارهای معمولی میتواند خطرآفرین باشد و مشکلات متعددی را برای ریه و مجاری تنفسی ایجاد کند و حتی در بلندمدت با خطرات جدیتری مانند سرطان ریه بیارتباط نباشد.
این فوق تخصص ریه، انواع مشکلات از جمله برونشیت، آسیب به بافت ریه، بیماریهای انسدادی و... را از پیامدهای مصرف سیگارهای الکترونیکی برشمرد که برخی از آنها غیرقابل جبران است.
به گفته جاسمی، هرچقدر مدت زمان استفاده از این نوع سیگارها بیشتر باشد، عوارض جدیتری برای ریه افراد به همراه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه تنگی نفس، سرفه، خلط و... میتواند از نشانههای آسیب ریه به دنبال استفاده از سیگارهای الکترونیکی باشد، اظهار کرد: افراد باید در صورت مشاهده این علائم حتما مصرف سیگار الکترونیکی را کنار گذشته و به پزشک مراجعه کنند.
این فوق تخصص ریه یکی از پیامدهای خطرناک استفاده از سیگارهای الکترونیکی را به جهت استفاده مشترک آن بین افراد دانست که میتواند زمینه انتقال عفونتهای تنفسی را فراهم کند و افزایش حساسیت در ریه و مجاری تنفسی را به همراه داشته باشد.
جاسمی خاطرنشان کرد: به علاوه اگرچه نیکوتین سیگارهای الکترونیکی کمتر از سیگار معمولی است، اما مواد دیگری در آنها استفاده شده که هنوز اطلاعات ما درباره آنها کامل نیست و این مواد میتواند عوارض و آسیبهای جدی در بلندمدت ایجاد کند که شاید تبعات آن را سالها بعد شاهد باشیم.
انتهای پیام
نظرات