• چهارشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۱۷
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404021712316
  • خبرنگار : 50239

 رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر:

سازمان پسماند شهرداری همدان نیازمند به‌روزرسانی فوری است /پدیده درخت‌خواری در همدان

سازمان پسماند شهرداری همدان نیازمند به‌روزرسانی فوری است /پدیده درخت‌خواری در همدان

ایسنا/همدان  رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان از تبدیل بهترین اراضی کشاورزی به محل دپوی زباله انتقاد کرد و خواستار افزایش گشت‌های نظارتی در این مناطق شد.  

علی‌اکبر نظری چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت در جلسه کمیسیون خدمات شهری، زیست محیطی و بهداشت شورای شهر همدان با تأکید بر لزوم تحول اساسی در سیستم مدیریت پسماند، افزود: سازمان پسماند یکی از بخش‌های حیاتی شهرداری است که به‌روزرسانی فوری نیاز دارد و امروزه با پیشرفت فناوری‌های بازیافت و دفع زباله، ادامه کار با روش‌های سنتی نه‌تنها کارایی ندارد، بلکه تهدیدی برای سلامت شهروندان و محیط زیست محسوب می‌شود.  

نظری با بیان اینکه بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد که سیستم‌های نوین مدیریت پسماند می‌توانند تا ۴۰ درصد از حجم زباله‌های دفنی بکاهند و آلودگی خاک و آب‌های زیرزمینی را به‌طور چشمگیری کاهش دهند، اضافه کرد: سرمایه‌گذاری در این بخش نه‌تنها هزینه نیست، بلکه تضمینی برای سلامت نسل‌های آینده است.  

وی با اشاره به تجربیات موفق شهرهای پیشرو در این زمینه، اظهار کرد: شهرهایی مانند اصفهان و شیراز با اجرای سیستم‌های مکانیزه جمع‌آوری و بازیافت زباله توانسته‌اند علاوه بر حفظ محیط زیست، از زباله به عنوان منبع درآمد نیز استفاده کنند. همدان نیز باید هرچه سریع‌تر به این چرخه بپیوندد. 

نظری با هشدار درباره عواقب تأخیر در این امر، یادآور شد: هر روز تأخیر در نوسازی سیستم مدیریت پسماند به معنای افزایش خطر آلودگی‌های زیست‌محیطی، شیوع بیماری‌ها و تحمیل هزینه‌های گزاف درمانی به شهروندان است. این موضوع باید در اولویت برنامه های سازمان پسماند قرار گیرد.  

درخت‌خواری، خطری جدی برای سلامت شهروندان و محیط زیست 

وی با هشدار درباره خطرات زیست‌محیطی و بهداشتی ناشی از مدیریت نادرست پسماند و پدیده درخت‌خواری، از تبدیل بهترین اراضی کشاورزی به محل دپوی زباله انتقاد کرد و گفت: قطع بی‌رویه درختان نه‌تنها چهره شهر را زشت می‌کند، بلکه موجب افزایش آلودگی هوا و کاهش کیفیت زندگی شهروندان می‌شود.  

نظری با اشاره به لزوم حفظ فضای سبز شهری، خاطرنشان کرد: باید با کاشت درختان بومی و کم‌آب‌بر، هم زیبایی شهر را حفظ کرده و هم به بهبود کیفیت هوا کمک کنیم چرا که درخت‌خواری یک تهدید جدی برای محیط زیست و سلامت عمومی است .  

این عضو شورای شهر همدان در ادامه همچنین از افزایش خطرات بهداشتی ناشی از مدیریت نادرست پسماند خبر داد و گفت: دفع غیراصولی زباله در اراضی کشاورزی، علاوه بر آلودگی خاک و آب، سلامت مردم را به خطر می‌اندازد و باید هرچه سریع‌تر ساماندهی شود. 

تشدید حضور شغال‌ها  در سطح شهر و خطر انتقال بیماری‌ها 

رئیس کمیسیون خدمات شهری با اشاره به افزایش حضور شغال‌ها در سطح شهر، افزود: تغییر چرخه حیات، موجب رشد جمعیت این حیوانات شده و آن‌ها ناقل بیماری‌های خطرناکی از جمله بیماری گری هستند که سلامت شهروندان را تهدید می‌کند.

وی بر لزوم جمع‌آوری و نگهداری اصولی حیوانات بدون صاحب تأکید کرد و گفت: مدیریت حیوانات بلاصاحب و کنترل جمعیت حیوانات وحشی نیازمند برنامه‌ریزی جامع و همکاری بین بخشی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha