• چهارشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۶:۱۶
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1404021712529
  • خبرنگار : 51015

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی تشریح کرد

روند برگزاری هفتادویکمین دوره جشنواره منطقه‌ای فیلم و عکس جوان - سهند

روند برگزاری هفتادویکمین دوره جشنواره منطقه‌ای فیلم و عکس جوان - سهند

ایسنا/آذربایجان شرقی نشست خبری هفتادویکمین دوره جشنواره منطقه‌ای فیلم و عکس جوان - سهند با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی، دبیر اجرایی جشنواره، سرپرست معاونت امور هنری و سینمایی اداره ‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و جمعی از خبرنگاران در خانه فرهنگ تبریز برگزار شد.

نعمت‌الله پایان -مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان- روز چهارشنبه در این جلسه اظهار کرد: هفتاد و یکیمن دوره جشنواره منطقه‌ای فیلم و عکس جوان - سهند، در تاریخ ۲۲ الی ۲۵ اردیبهشت‌ماه، پس از ۳۰ سال در شهر و استان ما برگزار می‌شود. این جشنواره ملی، فرصتی مناسب برای رونق گردشگری، حوزه هنر و معرفی پتانسیل‌های استان در سطح کشوری و بین‌المللی است.

وی ادامه داد: اردیبهشت، بهشت تبریز است و خوشبختانه از تاریخ قبلی برگزاری که در اسفندماه بود، به این ماه منتقل شد. تلاش می‌کنیم که این جشنواره به نحو احسن و در شأن تبریز و  آذربایجان، در حوزه فیلم، عکس و گردشگری برگزار شود. برای حضور مردم در پردیس سینمایی ۲۹ بهمن برنامه ریزی شده است و با اعلام عمومی توسط رسانه‌ها، استقبال  به صورت گسترده در نظر هست.

وی گفت: از ۱۱ استان اردبیل، البرز، لرستان، قزوین، کرمانشاه، خراسان شمالی، بحنورد، خوزستان، چهار محال و بختیاری، کردستان، سمنان و خود آذربایجان شرقی در این جشنواره شرکت کرده اند. در این سری از جشنواره، دو روز بازدید از منطقه آزاد ارس به صورت اردو در جهت شناساندن پتانسیل‌های گردشگری و صنعتی این منطقه، همانند روستای اوشتبین، کلیسای سنت استبانوس، رودخانه و حاشیه رود ارس و مفاخر این مناطق مانند استاد حکیم ابوالقاسم نباتی برگزار می‌شود.

پایان افزود:آثار منتخب عکاسی نیز در این دو روز مجددا داوری شده و به برگزیدگان در روز اختتامیه جوایز تعلق خواهد یافت. نمایشگاه عکس نیز در محوطه مقبره الشعرا ساعت ۱۱ صبح و مراسم اختتامیه در هتل پتروشیمی تبریز برگزار خواهد شد.

وی تاکید کرد: سیاست گذاری این جشنواره بر پایه شناسایی استعدادهای جوان و جلوگیری از کوچ هنرمندان به پایتخت است. گسترش زبان سینما، تقویت سینمای بومی و ملی، روایت خلاقانه، افزایش ژانر، معرفی استعدادها به جهان و... از اهداف ما هستند. باید از این استعدادها حمایت شود زیرا تبریز و آذربایجان در حوزه فیلم و هنر حرفی برای گفتن دارد. باقی شهرها توسعه پیدا کرده‌اند، ما نیز باید به کمک رسانه، تبریز را پله پله بالا ببریم. 

پایان افزود: هئیت داوران بخش فیلم عبارتند از شهرام مکری، سهیلا پورمحمدی، محمدرضا مرادی، بهمن ارک و حسین گوهری جمشیدی. هئیت داوران بخش فیلم‌نامه عبارتند از عطا مجاوی، رضا فهیمی و وحید نامی. هئیت داوران بخش عکاسی نیز عبارتند از کریم متقی، مریم تخت‌کشیان و مهدی مقیم‌نژاد هستند.

وی افزود. همچنین آثار ارسالی بخش فیلم ۵۰۲ اثر است که ۴۶ اثر راه‌یافته متشکل از ۳۱ فیلم داستانی، هفت فیلم مستند، پنج فیلم تجربی و سه فیلم پویانمایی است. آثار ارسالی در حوزه عکس هم ۱۸۵۰ اثر است که  ۲۲ تک‌عکس و پنج مجموعه‌عکس هستند. در بخش فیلمنامه نیز از ۵۰۵ فیلمنامه ارسالی، ۱۶ فیلم‌نامه آزاد و هشت فیلم‌نامه اقتباسی منتخب شدند.

وی ادامه داد: مثال استاد نباتی در استان ما زیاد است و برخلاف باقی استان‌ها، مشاهیر زیادی داریم. باید به این مفاخر را پرداخت و به نسل آینده معرفی کنیم، همچنین باید توجه بیشتری به افراد در قید حیات داشته باشیم. 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت: همچنین در رویکردی جدید فراخوانی اعلام کردیم برای جذب ایده که توسط صاحب نظران هر بخش بررسی می‌شود و پس از امتیاز بندی، به تصویب می‌رسند. در زمینه نشاط‌آوری نیز برنامه‌هایی برای راحت کردن مسیر مجوز گرفتن برای اجراهای مختلف هستیم. در راستای مردمی سازی فرهنگ هم، جلسات را به اماکن تاریخی و میان مردم منتقل می‌کنیم تا هم توجه به این مکان‌ها افزایش پیدا کند و هم مردم با شیوه کار ما آشناتر شوند. در تلاش برای بازسازی سینماها و اماکن فرهنگی در سرارسر استان هستیم و به زودی اولین سینمای شهر سراب را افتتاح خواهیم کرد.

تلاش برای بومی‌سازی در سینما

دبیر اجرایی جشنواره و مدیر انجمن سینمای جوان تبریز نیز در این جلسه گفت: انجمن سینمای جوان در تلاش برای بومی‌سازی و تاکید بر پیچینگ‌های (ارائه فیلمنامه برای جذب سرمایه) گویش‌ها و آثار هنری استانی است که در چهارسال اخیر به صورت جدی تری دنبال می‌شود. 

حسین شایقی تصریح کرد: انجمن سینمای جوان یکی از بزرگترین مراکز آموزش سینما در جهان است که با ۵۸ دفتر در سراسر ایران و قدمت ۵۰ ساله است که به تربیت سینماگران و فیلمسازان می‌پردازد. منتخبان جشنواره‌های منطقه‌ای هرساله در جشنواره فیلم کوتاه تهران به رقابت می‌پردازند و آثار برگزیده به جشنواره بین‌المللی اسکار معرفی می‌شود. 

وی ادامه داد: طبق تفاهم‌نامه‌ها حدود ۲۰۰ نفر مهمان از دیگر استان‌ها در مقام داور، فیلمساز و عکاس داریم. همچنین پس از ۶ سال بخش فیلمنامه اضافه شده است و از فیلم‌نامه‌نویسان هم میزبانی می‌کنیم.

وی گفت: عموما شرکت‌کنندگان این جشنواره در حیطه فیلم کوتاه کار می‌کنند و غالبا فارغ‌التحصیل انجمن هستند. افراد با تیچینگ می‌توانند سرمایه جذب کنند و از طریق انجمن یا این جشنواره‌ها، حمایت شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha