• چهارشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۶:۱۹
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1404021712533
  • خبرنگار : 50123

تجلیل از مدرسان برتر مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری

تجلیل از مدرسان برتر مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری

ایسنا/چهارمحال و بختیاری به مناسبت گرامیداشت هفته آموزش از مدرسان برتر در حوزه آموزش‌های رسمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری تجلیل شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری، چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت در این مراسم بر اهمیت آموزش و مهارت‌افزایی بهره‌برداران بخش کشاورزی تأکید کرد.

حسین برزگر با اشاره به آخرین سرشماری بخش کشاورزی که نشان می‌دهد بیش از ۶۰ درصد بهره‌برداران یا بی‌سوادند یا سوادشان در حد خواندن و نوشتن است، گفت: این مسئله، دغدغه بزرگی برای بخش کشاورزی است، زیرا علم، آگاهی می‌آورد و فقدان آن، ما را در کسب آگاهی و مهارت دچار مشکل می‌کند.

وی با بیان اینکه ایران با وجود استفاده از ارز ترجیحی برای تأمین نهاده‌ها، در رقابت با قیمت جهانی گوشت با مشکل مواجه است، افزود: مسئله اصلی، آموزش و مهارت است. اگر قرار باشد برای هر مقوله آموزشی، اینقدر انرژی و زمان صرف شود، نباید انتظار نرخ بهره‌وری بالاتری داشته باشیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با تأکید بر اینکه با وضعیت منابع آب کشور نمی‌توان تولید را متوقف و غذا را وارد کرد، تصریح کرد: راهبرد ما این است که در حوزه تولید تلاش کنیم کشاورزان را بهره‌ور کنیم و آموزش دهیم. این رسالت سختی است و تکنیک‌ها و روش‌های قدیمی دیگر جوابگو نیستند.

برزگر با اشاره به اینکه متوسط قطعات کشاورزی استان کمتر از چهار هزار متر، نرخ سواد در بین بهره‌برداران پایین و بهره‌وری آب کمتر از نرخ جهانی است، خواستار تدوین برنامه آموزشی جامع‌تری برای بخش کشاورزی با مکانیسم‌های جدید شد و از ظرفیت فضای مجازی و رسانه‌ها برای این منظور بهره‌گیری کرد.

آموزش نوعی سرمایه‌گذاری است

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به محدودیت‌های زمین و آب، افزایش تولید و بهره‌وری در بخش کشاورزی را ناشی از فعالیت‌های تحقیقاتی، دانش‌بنیان و افزایش دانش در این بخش دانست.

بیژن حقیقتی همچنین اظهار کرد: یکی از اهداف اصلی مراکز تحقیقاتی و آموزشی، افزایش بهره‌وری است که بخشی از آن در بخش آموزش محقق می‌شود. تلاش کرده‌ایم آموزش‌هایی را دنبال کنیم که منجر به ایجاد شغل و مهارت شده و متخصصان و کارشناسان کشاورزی را به تخصص‌های لازم در این بخش تجهیز کند.

حقیقتی افزود: مرکز تحقیقات در قالب‌های مختلف از جمله روزهای مزرعه، یاوران تولید و اجرای طرح‌های تحقیقاتی، آموزش‌های لازم را به بهره‌برداران ارائه می‌دهد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری با اشاره به فعالیت معاونت آموزش در سه محور آموزش بهره‌برداران، آموزش کارکنان و آموزش‌های رسمی، گفت: در بخش آموزش بهره‌برداران، علاوه بر جامعه کشاورزی، نیروهای مسلح و مددجویان زندان‌ها نیز آموزش داده می‌شوند. همچنین، آموزش به خانواده‌های عشایری در مناطق ییلاقی و قشلاقی و آموزش زنان روستایی برای ایجاد مشاغل خانگی از دیگر فعالیت‌های این مرکز است.

حقیقتی، آموزش را نوعی سرمایه‌گذاری دانست و خواستار توجه بیشتر به اعتبارات این بخش شد.

آموزش؛ ابزاری قدرتمند در دست مدیران

مدیر آموزش و پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری، در این مراسم ، بر اهمیت آموزش و نقش آن در توسعه تأکید کرد.

رعنا مقصودی با بیان اینکه آموزش، ابزاری قدرتمند در دست مدیران است، افزود: مدیر یک مجموعه و کارکنانی که در دوره‌های آموزشی شرکت می‌کنند، باید این باور را داشته باشند که آموزش برای آن‌ها مثمرثمر و دارای فایده است.

مقصودی با اشاره به اهمیت مدیریت منابع انسانی، گفت: اگر در یک مجموعه‌ای تجهیزات و امکانات بسیار خوبی هم ایجاد کنید، در صورت نداشتن نیروی توانمند، به آنچه مد نظرتان است، نخواهید رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha