سیدمهدی قویدل ۱۷ اردیبهشت در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم شهرستان رفسنجان اظهار کرد: باید فرهنگسازی در حوزههای مختلف، از دستگاههای اجرایی و مدیران آغاز شود.
وی افزود: همواره نمیتوانیم از منابع محدود آب و برق استفاده کنیم و باید به سمت تکنولوژیهای نوین حرکت کنیم.
قویدل با اشاره به شرایط خاص رفسنجان به عنوان قطب تولید پسته در کشور تصریح کرد: رفسنجان باید الگویی برای سایر شهرستانها در استان و کشور باشد. چهار تا پنج ماه فرصت داریم تا قبل از برداشت محصول، برنامههای لازم برای تأمین انرژی و بهینهسازی مصرف برق در این شهرستان را عملیاتی کنیم.
معاون اجتماعی دادگستری استان کرمان اعلام کرد: تشکیل کارگروههای ویژه در سطح استان و طراحی برنامههای مختص هر شهرستان با توجه به ظرفیتهای موجود ضروری است.
وی ادامه داد: این موضوع میتواند به عنوان یک مدل علمی و دانشبنیان در تسهیلات فوری برای اجرای پنلهای خورشیدی، قطعی برق در روزهای خاص و سایر اقدامات موثر مورد استفاده قرار گیرد.
قویدل همچنین بر لزوم انتقال واقعیات و ناترازیهای موجود در بخش انرژی به مسئولان کشوری تأکید کرد و گفت: متولیان باید به مطالبات مشروع مردم و کشاورزان درباره خسارات ناشی از قطعی برق در چاههای کشاورزی و تجهیزات خانگی رسیدگی کنند و در صورت وقوع خسارت، پرداخت آن را در دستور کار قرار دهند.
وی در پایان بیان کرد: برای کاهش خسارتها و بهینهسازی مصرف انرژی، نیازمند تسهیلات لازم برای اجرای پنلهای خورشیدی هستیم که این موضوع باید در دستور کار فوری دستگاههای ذیربط قرار گیرد.
۳۳ درصد از برق مصرفی رفسنجان مربوط به بخش کشاورزی است
فرماندار رفسنجان نیز در این جلسه به بررسی مشکلات ناشی از قطعیهای مکرر برق در بخش کشاورزی پرداخت و اظهار کرد: سال گذشته، مصرف آب در رفسنجان ۳۴۰ میلیون مترمکعب بود که حدود ۳۳ درصد از برق مصرفی شهرستان مربوط به بخش کشاورزی است.
حسین رضایی با اشاره به اینکه حدود ۴۰ درصد محصول پسته سال گذشته دچار پوکی شد، تصریح کرد: این خسارت عمده ناشی از قطعیهای برق بود که موجب اختلال در عملیات آبیاری و داشت محصول رخ داد.
وی یادآور شد: در سال گذشته رفسنجان رتبه نخست کشوری در نصب و بهرهبرداری از پنلهای خورشیدی را کسب کرده، بنابراین لازم است این همت و مشارکت مردمی با حمایتهای بیشتری از سوی وزارت نیرو همراه شود.
رضایی در تشریح راهکارهای پیشنهادی گفت: تامین سوخت اضطراری برای بخش کشاورزی در مواقع قطعی برق و بیمهکردن چاهموتورها به منظور جبران خسارات ناشی از قطعی برق میتواند کمک کننده باشد.
فرماندار رفسنجان اظهار کرد: از ۱۰۰۰ حلقه چاه کشاورزی در شهرستان، سال گذشته ۳۳۰ حلقه دچار آسیب جدی ناشی از قطعی برق شدند.
وی با بیان اینکه صادرات پسته سالانه حدود یک و نیم میلیارد دلار برای کشور ارزآوری دارد، عنوان کرد: این شهرستان ظرفیت تولید سالانه بیش از ۱۰۰ مگاوات برق را دارد، در حالی که سالانه ۱۲۰ مگاوات مصرف برق رفسنجان است. بنابراین ضرورت مدیریت بهتر توزیع برق و جلوگیری از قطعیهای غیرضروری در بخش کشاورزی به عنوان یک تشویق لازم از سوی مسئولان مورد تاکید است.
انتهای پیام
نظرات