سجاد روحی در گفت و گو با ایسنا، در خصوص وضعیت مدارس سنگی شهرستان گفت: گرچه از نظر ما شهرستان کلات دارای ۳۰ مدرسه سنگی است اما از این تعداد و بر اساس نظر ناظرین نوسازی مدارس خراسان رضوی فقط ۲۷ مورد سنگی تشخص داده شدهاند.
وی با بیان اینکه از این ۲۷ مدرسه یک مدرسه در طاهرآباد ترکها تخریب و پس از نوسازی به بهرهبرداری رسید، خاطرنشان کرد: از ۲۶ مدرسه سنگی دیگر بازسازی ۱۵ مدرسه را بنیاد علوی بر عهده گرفته است.
معاون پشتیبانی و توسعه منابع آموزش و پرورش کلات با اشاره به اینکه تمامی ۱۵ مدرسه سنگی تخریب، تسطیح و اکثر آنها در مرحله فونداسیون قرار گرفتهاند، اظهار کرد: هنوز ۱۱ مدرسه سنگی دیگر توسط بنیاد علوی قبول مسئولیت نشده است.
وی گفت: پیشبینی میشود که مسئولیت ۱۱ مدرسه سنگی دیگر شهرستان را قرارگاه پیشرفت و آبادانی برعهده بگیرد و تخریب و نوسازی آن را انجام دهد.
روحی با بیان اینکه پیشبینی میشود ۱۵ مدرسه سنگی تا ابتدای مهرماه به بهرهبرداری برسند، خاطرنشان کرد: امیدوارم در آینده نزدیک تمامی مدارس سنگی شهرستان برچیده و دانشآموزان عزیز در کلاسهای درس جدید و استاندارد مشغول به تحصیل شوند.
وی با تقدیر از مشارکت خیرین در حوزه مدرسهسازی گفت: طبق تعهدات و جلساتی که با فرمانداری، بخشداری، دهیاران و شهرداران برگزار شد، از تخریب تا مرحله فونداسیون با خیرین و اهالی منطقه و مشارکت مردمی بوده و ادامه آن با بنیاد علوی است.
معاون پشتیبانی و توسعه منابع آموزش و پرورش کلات با اشاره به اینکه مدرسه تکتم شهر لاین مدرسه سنگی شهرستان بود که بهمن سال گذشته با اهالی شهر و مسئولان محلی تخریب شد، گفت: از تخریب تا مرحله فونداسیون مبلغ دو میلیارد تومان هزینه ایجاد شده که توسط مردم منطقه تأمین اعتبار شده است.
وی با بیان اینکه ۳۰ درصد از کل هزینه پروژه توسط مردم تأمین میشود، گفت: پس از تسطیح زمین، با حضور مهندس نوسازی مدارس استان خراسان رضوی و مسئول بنیاد علوی فرایند بتنریزی انجام شده و اکنون در حال آرماتوربندی هستیم، ضمن اینکه مدرسه شش کلاسه و در دو طبقه است.
روحی با اشاره به اینکه ساخت هر کلاس بالغبر یک میلیارد تومان هزینه دارد، تصریح کرد: مبالغی که خیرین و اهالی برای مشارکت در ساخت مدرسه کمک میکنند متفاوت است.
وی با بیان اینکه فقط در روستای طاهرآباد ترکها ۵۰ درصد هزینه ساخت یک مدرسه سه کلاسه به مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان توسط یک خیر غیربومی تأمین شد، ادامه داد: به جز ۲۷ مدرسه سنگی، سه مدرسه کانکسی و سه مدرسه غیر مقاوم داریم که نیاز به نوسازی دارند.
هماکنون ۷ هزار و ۶۷۰ دانشآموز در ۱۴۵ واحد آموزشی شهرستان مشغول به تحصیل هستند. ۴ هزار و ۳۸۹ دانشآموز دختر و پسر در ۹۳ آموزشگاه ابتدایی، هزار و ۸۵۹ دانشآموز در ۳۱ مدرسه مقطع متوسطه اول، ۴۹۶ هنرجو در ۹ هنرستان فنی و حرفهای و کاردانش و ۸۷۱ دانشآموز در ۹ مدرسه مقطع متوسطه دوم نظری تحصیل میکنند. در مجموع ۳ هزار و ۹۶۹ نفر از دانشآموزان پسر و ۳ هزار و ۷۰۱ نفر دیگر نیز دختر هستند.
انتهای پیام
نظرات