به گزارش ایسنا، «کسپر فلدکمپ» وزیر خارجه هلند گفت دولت هلند که بهعنوان یکی از متحدان وفادار رژیم صهیونیستی در اتحادیه اروپا شناخته میشد، خواستار بازنگری فوری در توافق مشارکت اتحادیه اروپا و رژیم صهیونیستی شده است که اساس توافق تجارت آزاد میان دو طرف است.
فلدکمپ در گفتوگو با نشریه انگلیسی گاردین، ممنوعیت ارسال کمک به غزه از سوی رژیم صهیونیستی را «فاجعهبار و واقعاً غمانگیز» توصیف کرد و آن را نقض آشکار حقوق بشردوستانه بینالمللی دانست.
او با ارسال نامهای به «کایا کالاس» رئیس دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا، خواستار بررسی فوری توافق شده است و در تشریح دلایل خود استدلال کرد که رژیم صهیونیستی اکنون توافق مشارکت را نقض کرده است.
فلدکمپ که پیشتر سفیر هلند در سرزمینهای اشغالی فلسطین بوده، گفت انتظار دارد این موضوع در نشست غیررسمی دو روزه وزیران خارجه اتحادیه اروپا در لهستان که از چهارشنبه آغاز میشود، بررسی شود.
اتحادیه اروپا بزرگترین شریک تجاری رژیم صهیونیستی است. دولت هلند در گذشته پیشگام تلاشهایی برای جلوگیری از بررسی تعلیق این توافق مشارکت بوده است؛ اهرمی که بیشتر از سوی ایرلند و اسپانیا دنبال میشود.

فلدکمپ در توضیح موضع خود گفت: «نمیتوان مردم نوار غزه را با گرسنگی رنج داد. این کار برخلاف قوانین بینالمللی، از نظر اخلاقی نادرست و خطرناک است. من فکر نمیکنم به نفع خود تلآویو هم باشد.»
او گفت احتمال برقراری آتشبس «بسیار بسیار کم» به نظر میرسد و این وضعیت را «غیر قابل تحمل» میکند.
وزیر امور خارجه هلند افزود که دولت هلند هرگونه تمدید برنامه اقدام اتحادیه اروپا و رژیم صهیونیستی را وتو خواهد کرد؛ توافقی که اجرای توافق مشارکت را بر عهده دارد و از سال ۲۰۰۰ به اجرا درآمده است.
ماده دوم توافق مشارکت میان اتحادیه اروپا و رژیم صهیونیستی تصریح میکند که روابط دو طرف باید بر پایه احترام به حقوق بشر و اصول دموکراتیک باشد. سازمانهای غیردولتی بارها اتحادیه اروپا را که موضعی غیر قاطع دارد، تحت فشار قرار دادهاند تا برخورد قاطعتری اتخاذ کند، اما در نشست فوریه با رژیم صهیونیستی هیچ اقدامی برای تعلیق توافق صورت نگرفت.
فلدکمپ در نامهاش به کایا کالاس نوشت که طرح پیشنهادی رژیم صهیونیستی برای توزیع کمکها با «اصول بیطرفی، بیغرضی و استقلال» همخوانی ندارد.

او پس از دیدار با «دیوید لمی» وزیر خارجه بریتانیا، در گفتوگو با گاردین در لندن گفت هلند از روند فعلی جنگ غزه، بهویژه از زمان پایان آتشبس در ۱۸ مارس و محاصره کمکهای بشردوستانه، «بسیار نگران» است. او همچنین اولویتهای «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی را زیر سوال برد و گفت که آتشبس مؤثرترین راه برای آزادسازی زندانیان صهیونیست است.
او گفت: «انتقادات در اسرائیل علیه نخستوزیر افزایش یافته که او اولویت کافی به آزادی گروگانها (زندانیان صهیونیست) نمیدهد و اکنون هم اعلام کرده که این موضوع اولویت نهایی او نیست، بلکه اولویت با جنگ با حماس است.»
وزیر خارجه هلند افزود: «اکنون حماس باید هرچه سریعتر گروگانها را آزاد کند. باید سلاحهای خود را زمین بگذارد. حماس نمیتواند بخشی از حکومت آینده نوار غزه باشد. میدانم که مصر، یکی از میانجیهای مذاکرات آتشبس، طرحی دارد که رهبری حماس به کشور ثالثی منتقل شود.»
با توجه به اینکه دادگاه بینالمللی دادگستری در لاهه قرار دارد، دولت هلند خود را موظفتر به اجرای احکام این دادگاه میداند.
کسپر فلدکمپ با طرح اتهاماتی علیه مقاومت فلسطین که هر روز با تهاجم تازهای از سوی اشغالگران مواجه میشود، گفت: «توهمی ندارم که حماس هرگز به حقوق بشردوستانه پایبند خواهد بود، اما از یک دموکراسی مانند اسرائیل، انتظار رفتار متفاوتی میرود. تلآویو باید به حقوق بینالملل پایبند باشد و با اظهارات اخیر وزیرانی چون بتسلئیل اسموتریچ (وزیر دارایی صهیونیست) که هدفشان نابودی کامل نوار غزه است، دیگر نمیتوان این سخنان را نادیده گرفت.»
وزیر خارجه هلند افزود: «من این را به عنوان فردی میگویم که خود را به اسرائیل نزدیک میداند و سابقاً سفیر بوده است؛ این سیاست، سیاستی پایدار نیست و زمان آن رسیده که برای صلح تلاش کنیم.»
انتهای پیام
نظرات