حسین سیمایی صراف امروز، ۱۸ اردیبهشت در سفر به شیراز و در جمع خبرنگاران با اشاره به اثرات مثبت فعالیت شرکتهای مستقر در پارکهای علم و فناوری گفت: تولیدات پارکهای علم و فناوری مبتنی بر دانش است و علاوه بر داشتن سهم قابل قبولی در صادرات خارجی، طی امسال حدود یک میلیون دلار صرفهجویی ارزی برای کشور به همراه داشته است.
وی درباره نقش دانشگاهها در تقویت تولیدات دانشبنیان اظهار کرد: امروز نیاز اصلی کشور، سرمایهگذاری برای تولید است. دانشگاهها میتوانند از طریق تقویت ارتباط با صنعت و بهرهگیری از ظرفیتهای قانون جهش دانشبنیان، گامهای مؤثری بردارند. از سوی دیگر، توسعه پارکهای علم و فناوری یکی دیگر از اولویتهاست.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به تصمیم جدی وزارتخانه برای گسترش این پارکها افزود: در حال حاضر ۱۶۰ هزار نفر در پارکهای علم و فناوری کشور شاغل هستند که همگی از فارغالتحصیلان دانشگاهی و نخبگان محسوب میشوند. برنامه وزارتخانه این است که این تعداد، دستکم دو برابر شود و در صورت امکان به نیم میلیون نفر برسد.
پارکهای علم و فناوری؛ بازوی توسعه کشور
سیمایی صراف تأکید کرد: پارکهای علم و فناوری بازوی اجرایی دانشگاهها برای توسعه کشور محسوب میشوند و حمایت از شرکتهای دانشبنیان، محققکننده فرمایشات مقام معظم رهبری در این حوزه خواهد بود.
وی همچنین به دغدغه مسکن دانشگاهیان اشاره کرد و گفت: یکی از عوامل مهاجرت و دغدغههای اقتصادی، مسکن است. وزارت علوم برای تأمین مسکن استادان و کارمندان دانشگاهی عزم جدی دارد. با توجه به حمایتهای استاندار فارس از این موضوع، این استان میتواند در اجرای این برنامهها پیشرو باشد.
تولید دانشبنیان؛ تنها راهکار کاهش هزینه تولید
استاندار فارس نیز توسعه پارکهای فناوری را یکی از برنامههای کلیدی استان دانست و با اشاره به نشستهای اخیر برای بررسی چالشهای پارک علم و فناوری فارس گفت: تولید کشور برای رقابتپذیر شدن و کاهش هزینهها چارهای جز دانشبنیان شدن ندارد.
حسینعلی امیری ادامه داد: تمامی چالشهای پارک علم و فناوری فارس طی بازدید دو هفته گذشته بررسی شد و برنامهریزیهای لازم برای رفع مشکلات آن آغاز شده است.
انتهای پیام
نظرات