• پنجشنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۰۵
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1404021813059
  • خبرنگار : 50294

مدیرکل صمت استان:

کمبود زمین صنعتی یکی از مهم‌ترین موانع سرمایه‌گذاری در کردستان است

کمبود زمین صنعتی یکی از مهم‌ترین موانع سرمایه‌گذاری در کردستان است

ایسنا/کردستان مدیرکل صمت استان کردستان کمبود زمین صنعتی را یکی از مهم‌ترین موانع سرمایه‌گذاری در استان دانست و گفت: میانگین سرانه زمین صنعتی در کردستان ۷.۹ متر مکعب است، این در حالی است که این رقم در کشور ۱۸ متر مکعب است. 

بختیار خلیقی امروز (۱۸ اردیبهشت) در نشست خبری با اصحاب رسانه، برنامه‌های این سازمان برای تحقق شعار سال و توسعه اقتصادی استان را تشریح و اظهار کرد: از تاکید بر جذب سرمایه‌گذار و رفع موانع تولید تا تمرکز بر توسعه زنجیره‌های ارزش و حل مشکلات ناترازی انرژی، کردستان در سال جاری رویکردی جامع برای پیشرفت تولید در استان در پیش گرفته است.

وی با اشاره به پویش «صمت انقلاب»، بر اهمیت آگاهی‌بخشی به دانشجویان و پیوند صنعت و دانشگاه تاکید کرد و افزود: بر اساس این طرح، دانشجویان و اساتید از واحدهای تولیدی و معادن بازدید خواهند کرد تا از نزدیک با ظرفیت‌ها و دستاوردهای استان آشنا شوند که استان کردستان در این پویش میزبان ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ بازدید کننده از سوم تا دهم خرداد خواهد بود.

مدیرکل صمت کردستان، سال جاری را «سال سرمایه‌گذاری برای تولید» خواند و مسئولیت تمامی دستگاه‌های اجرایی، قضایی و رسانه‌ها را در ایجاد بستری مناسب برای جذب سرمایه‌گذار یادآور شد. 

وی با اشاره به برنامه وزارت صمت، سهم کردستان را رشد ۸.۵ درصدی در صنعت، ۱۳ درصدی در معدن و ۲۳ درصدی در تجارت اعلام کرد.

خلیقی، کمبود زمین صنعتی را یکی از مهم‌ترین موانع سرمایه‌گذاری در استان دانست و افزود: میانگین سرانه زمین صنعتی در کردستان ۷.۹ متر مکعب است، این در حالی است که این رقم در کشور ۱۸ متر مکعب است. 

وی در ادامه همچنین از پیگیری تخصیص ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای توسعه زمین‌های صنعتی استان خبر داد و ابراز امیدواری کرد که ۸۰ درصد این اعتبار به کردستان اختصاص یابد. 

خلیقی ادامه داد: شهرهای بانه، مریوان، کامیاران، سنندج و سقز در حال حاضر با مشکل جدی کمبود زمین مواجه هستند.

مدیرکل صمت کردستان، از تشکیل کمیته تحقق شعار سال در استان و برگزاری جلسات مستمر برای فراهم کردن بستر سرمایه‌گذاری و نظارت بر برنامه‌های عملیاتی خبر داد.

وی با اشاره به تسریع صدور مجوزها توسط سازمان صمت، خواستار همکاری تمامی دستگاه‌های اجرایی در این زمینه شد.

خلیقی، ناترازی‌های انرژی را یکی از چالش‌های اصلی تحقق شعار سال عنوان کرد و گفت: در حوزه سوخت، با پیگیری‌های انجام شده، قرار است سهمیه سوخت واحدهای صنعتی و معدنی استان کردستان ۲۰ درصد افزایش یابد. 

وی همچنین با اشاره به ناترازی ۷۰ مگاواتی برق در حوزه صنعت و تعطیلی دو روزه واحدها، خواستار رفع این مشکل شد.

مدیرکل صمت کردستان با اشاره به ذخایر غنی معدنی استان (۱.۱ میلیارد تن)، تاکید کرد: سیاست ما این است که فرآوری مواد معدنی باید در داخل استان صورت گیرد، بر همین اساس نیز هر مجوزی که صادر می‌شود، سرمایه‌گذار را مکلف به ایجاد واحد فرآوری در استان می‌کنیم تا از خروج مواد معدنی خام جلوگیری شود.

خلیقی، توسعه زنجیره‌های ارزش فرش و فولاد را از اولویت‌های استان برشمرد و افزود: با پیگیری‌های انجام شده، زنجیره فولاد در استان در حال شکل‌گیری است. 

وی همچنین از توسعه روابط خارجی با استان‌های هم‌مرز با کردستان و تلاش برای بهبود رتبه ترانزیتی استان خبر داد و گفت: متاسفانە امسال جایگاه ترانزیتی استان از رتبە دوم به سوم را شاهد بودیم که می‌طلبد در حوزە زیرساخت‌های ترانزیتی در استان تلاش کنیم.

خلیقی از نشست استانداران مرزی کشور در استان کردستان خبر داد و افزود: امیدواریم با برگزاری این نشست شاهد توسعه روابط تجاری با اقلیم کردستان عراق و استان‌های مرزی کشور باشیم.

بختیار خلیقی در ادامه، بر اهمیت رفع موانع تولید، جذب سرمایه‌گذار، توسعه زنجیره‌های ارزش و حل مشکلات انرژی تاکید کرد و ابراز امیدواری نمود: با تلاش و همکاری همه جانبه، استان کردستان بتواند در سال جاری گام‌های مهمی در جهت توسعه و پیشرفت بردارد.

وی با اشارە بە اینکه سهم صنعت، معدن و تجارت استان در حوزە اشتغالزایی برای ۱۲ هزار نفر است، اضافه کرد: یکی از اهداف ما برای سال جاری تقویت منابع بانکی است و در این راستا قرار است منابع بانکی چهار واحد صنعتی بزرگ را نیز به استان وارد کنیم.

وصول حقوقی معادن، ۲۵۰۰ میلیارد تومان

خلیقی ادامە داد: استان کردستان در سال گذشتە توانسته است حقوقی بالغ بر ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان را از معادن استان وصول کند که این رقم بیشتر از اهدافی بودە کە وزارت‌خانە برای استان در نظر گرفتە است، بە بیان دیگر ۹۰۰ میلیارد تومان بیشتر از هدف تعیین شده از سوی وزارتخانه مربوطه است که این دستاورد نشان‌دهنده تلاش‌های موثر مجموعه مدیریتی استان و مقامات مرتبط در افزایش منابع مالی و وصول بودجه بوده است.

وی تصریح کرد: طبق قانون، بخشی از درآمدهای وصول معادن باید به استان‌ها بازگردانده شود، که در این راستا مقامات ارشد استان باید اقدام به پیگیری و درخواست بازگشت ۳۷۵ میلیارد تومان به استان کنند، اما با این حال، تاکنون ۱۰۳ میلیارد تومان از این رقم به کردستان برگشت داده شده است کە این موضوع بازتاب‌دهنده چالش‌های موجود در روند بازگشت و توزیع عادلانه منابع مالی به استان‌ها است.

خلیقی ادامه داد: بازگشت این منابع مالی به کردستان از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا این سرمایه می‌تواند به توسعه زیرساخت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در استان کمک کند، همچنین موجبات تقویت سرمایه‌گذاری‌های محلی و ارتقاء سطح زندگی مردم استان را فراهم می‌آورد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha