• جمعه / ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404021913545
  • خبرنگار : 50549

یک کارشناس مذهبی:

مناظرات حضرت رضا(ع)، منبعی ارزشمند در علم کلام و مباحث اعتقادی است

مناظرات حضرت رضا(ع)، منبعی ارزشمند در علم کلام و مباحث اعتقادی است

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مذهبی گفت: مناظرات حضرت رضا(ع) امروزه به عنوان منبعی ارزشمند در علم کلام و مباحث اعتقادی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

حجت‌الاسلام مهدی عدالتیان در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص نقش امام رضا(ع) در ترویج علم و دانش اظهار کرد: امام رضا(ع) با لقب "عالم آل محمد (ع)" شناخته می‌شوند، که نشان‌دهنده جایگاه والای ایشان در گسترش علم و دانش است. ایشان با روش‌های گوناگون به ترویج معارف اسلامی و پاسخگویی به نیازهای علمی جامعه پرداختند.

وی به روش‌های ترویج علم و دانش توسط امام رضا(ع) اشاره و اضافه کرد: امام رضا(ع) با پنج روش مناظرات، بیانات و تعالیم، پاسخ به شبهات، تعالیم اجتماعی و فرهنگی و تشویق به علم‌آموزی به ترویج علم و دانش می‌پرداختند.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: حضرت در مناظراتی که به دستور مأمون برگزار می‌شد، با سران ادیان و مذاهب مختلف به بحث و تبادل نظر می‌پرداختند، ایشان با استناد به کتب و منابع مورد قبول هر گروه، به سوالات و شبهات پاسخ می‌دادند. این مناظرات امروزه نیز به عنوان منبعی ارزشمند در علم کلام و مباحث اعتقادی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

عدالتیان خاطرنشان کرد: امام رضا(ع) در جمع دوستان و یاران خود به بیان معارف دینی، اخلاقی، اجتماعی و خانوادگی می‌پرداختند؛ این تعالیم در قالب آثار گوناگون منتشر شده و در دسترس عموم قرار دارد.

این کارشناس مذهبی بیان کرد: عالم آل محمد به شبهات گوناگون اعتقادی پاسخ می‌دادند و ابهامات را برطرف می‌کردند، پاسخ‌های ایشان به شبهات قرآنی، به ویژه در زمینه «تَنزیه الأنبیاء، پیراستگی پیامبران از هرگونه عیب و نقص» از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی در پاسخ به شبهه‌ای در مورد نسبت دادن دزدی به برادران یوسف(ع) اضافه کرد: امام رضا(ع) در این خصوص توضیح می‌دهند که منظور از «سارق» دزدیدن یوسف از پدرشان بوده است.

عدالتیان تصریح کرد: امام رضا(ع) در زمینه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی و خانوادگی، تعالیم ارزشمندی ارائه می‌دادند که راهگشای زندگی فردی و اجتماعی مسلمانان است.

وی با اشاره به اینکه حضرت با تشویق و ترغیب مردم به طرح سوال و تبادل نظر به گسترش فضای علمی و فرهنگی جامعه کمک می‌کردند، گفت: ایشان می‌فرمودند هر کس سوالی در یک جمع مطرح کند، چهار نفر ثواب می‌برند که شامل سوال‌کننده، پاسخ‌دهنده، شنونده و افرادی می‌شود که این اجتماع را دوست داشته باشند.

این کارشناس مذهبی افزود: امام رضا(ع) با بهره‌گیری از روش‌های متنوع و مؤثر، نقش بسزایی در ترویج علم و دانش در جامعه اسلامی ایفا کردند. تعالیم و آموزه‌های ایشان همچنان راهنمای ما در مسیر کسب معرفت و تعالی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha