حمید فخرانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه در حال حاضر یکی از مهمترین دغدغههای ما کاهش شدید بارندگی و خشک شدن مراتع است، اظهار کرد: پوشش گیاهی مراتع به شدت ضعیف است و از سوی دیگر دام نیز در حال وارد شدن به مراتع است که این امر فشار را بر روی مراتع دوچندان میکند.
وی گفت: به طور حتم این عوامل سبب میشود تا حیات وحش برای پیدا کردن غذا از زیست گاه خود خارج شود که اگر این امر اتفاق افتاد امکان انجام شکارهای غیرمجاز نیز افزایش مییابد.
فخرانی افزود: این خطر در پارکهای ملی سالوک و ساریگل در اسفراین، مناطق حفاظت شده قورخود در شهرستان سملقان و میاندشت در شهرستان جاجرم احساس میشود.
وی ادامه داد: به منظور تامین تغذیه حیات وحش، در سالهای گذشته در فصل زمستان در برخی از روزها این اداره کل اقدام به توزیع علوفه در مناطق تحت پوشش میکرد اما امسال وضعیت به گونهای شده که در حال خرید علوفه برای تغذیه دستی وحوش در فصل تابستان هستیم.
این مقام مسئول تاکید کرد: از سوی دیگر وضعیت منابع آبی که حیات وحش استفاده میکنند خوب نیست به میزان آب به شدت کاهش یافته و مجبور هستیم تا آبرسانی را به صورت سیار به خصوص در منطقه حفاظت شده میاندشت انجام دهیم.
وی تصریح کرد: در این میان هم برای خرید علوفه و همچنین تامین آب حیات وحش نیاز به کمک خیران داریم و خیران در این حوزه این اداره کل را یاری کنند. در مسئله آبرسانی نیاز به کمک خیران برای تامین هزینههای خرید آب و تجهیزات آبرسانی همچون تانکر، تراکتور و ... هستیم.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی با اشاره به تنوع زیستی کمنظیر استان، از وجود ۳۴۴ گونه حیوانی در این منطقه خبر داد.
وی گفت: بسیاری از گونههای شاخص حیات وحش کشور از قبیل یوزپلنگ آسیایی، پلنگ، خرس قهوه ای، قوچ اوریال، آهو، مرال، کبک دری، قرقاول، زاغ بور، کل و بز، هوبره و انواع گربههای وحشی... در این استان زیست میکنند. تاکنون حضور ۴۸ گونه پستاندار، ۲۳۶ گونه پرنده، ۵۱ گونه خزنده، چهار گونه دوزیست و پنج گونه ماهی در حوزه سرزمینی استان ثبت شده است.
فخرانی افزود: در سرشماری پاییز سال گذشته ۱۴ هزار و ۱۵۶ راس از سمداران شاخص در این استان شمارش شدند.
انتهای پیام
نظرات