• شنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۴۲
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1404022014003
  • خبرنگار : 71974

امضای قرارداد پژوهشی بین سازمان جهاددانشگاهی شهید بهشتی و شرکت نفت فلات قاره

امضای قرارداد پژوهشی بین سازمان جهاددانشگاهی شهید بهشتی و شرکت نفت فلات قاره

در حاشیه نمایشگاه بین‌المللی نفت تهران، سازمان جهاددانشگاهی شهید بهشتی و شرکت نفت فلات قاره ایران، قرارداد پژوهشی به منظور بررسی و تحلیل ناپایداری چاه‌ها در سازندهای شیلی امضا کردند. این قرارداد با عنوان «تحلیل ژئوشیمیایی - ژئومکانیکی پایداری دیواره چاه در سازندهای شیلی» تدوین شده است.

به گزارش ایسنا، در حاشیه نمایشگاه بین‌المللی نفت تهران، سازمان جهاددانشگاهی شهید بهشتی و شرکت نفت فلات قاره ایران، قرارداد پژوهشی به منظور بررسی و تحلیل ناپایداری چاه‌ها در سازندهای شیلی امضا کردند. این قرارداد با عنوان "تحلیل ژئوشیمیایی - ژئومکانیکی پایداری دیواره چاه در سازندهای شیلی" تدوین شده است.

ناپایداری چاه در سازندهای شیلی، به‌طور قابل توجهی باعث افزایش زمان غیر تولید، افزایش مدت زمان و هزینه‌های حفاری و همچنین کاهش بازدهی تولید می‌شود. مسئله ناپایداری شیل به مبادلات یونی بین سنگ و سیال در طول زمان و فشار اسمزی مربوط می‌شود که منجر به انسداد یا ریزش چاه می‌گردد. لذا مدت زمانی که لایه شیلی با سیال حفاری در تماس است، بر پایداری آن تأثیرگذار است.

در این پروژه با استفاده از مدلسازی کوپل شیمیایی - ژئومکانیکی به تعیین زمان بهینه تماس لایه شیلی با سیال حفاری پرداخته خواهد شد. این اقدام می‌تواند به کاهش مخاطرات حفاری، بهبود ایمنی و افزایش پایداری چاه‌ها منجر شود.

در مراسم امضای این قرارداد، مدیران دو سازمان بر اهمیت این تحقیق در راستای بهینه‌سازی فرآیندهای حفاری و کاهش هزینه‌ها تأکید کردند.

دکتر سعید میرزایی رییس سازمان جهاد دانشگاهی شهید بهشتی در این زمینه گفت: این قرارداد به ما این امکان را می‌دهد که از دانش و فناوری‌های روز برای حل یکی از چالش‌های اساسی در صنعت نفت بهره‌برداری کنیم.

همچنین، احمدرضا راستی، مدیر عامل شرکت نفت فلات قاره نیز با اشاره به ظرفیت‌های پژوهش در صنعت نفت، افزود: این نوع همکاری‌ها می‌تواند به بهبود عملکرد حفاری‌های ما و کاهش زمان غیر تولید کمک کند.

این قرارداد، گامی مؤثر در راستای ارتقای سطح علمی و عملی در صنعت نفت کشور و توسعه همکاری‌های علمی-صنعتی به شمار می‌آید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha