• شنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۳۳
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404022014250
  • خبرنگار : 50184

مدیرکل میراث فرهنگی کرمانشاه:

«دشت کاهو» برای احداث پروژه تله‌کابین تاق بستان گمانه‌زنی می‌شود

«دشت کاهو» برای احداث پروژه تله‌کابین تاق بستان گمانه‌زنی می‌شود

ایسنا/کرمانشاه مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه از دستور کار قرار گرفتن گمانه‌زنی و کاوش باستان‌شناسی در محوطه پارینه سنگی دشت کاهو به منظور احداث تله کابین تاق بستان خبر داد.

به گزارش ایسنا، داریوش فرمانی، امروز (۲۰ اردیبهشت) در نشستی خبری، با اشاره به مطرح‌شدن دوباره طرح احداث پروژه تله‌کابین تاق بستان در هفته‌های اخیر، اظهار کرد: حدود ۲۰ سال است که مسئولین استانی، مدیران شهرداری و برخی نمایندگان پیگیر احداث این پروژه هستند، اما به نتیجه نرسیده‌ است. 

وی افزود: موضوع احداث پروژه تله کابین هم در زمان وزیر پیشین و هم در زمان وزیر کنونی میراث فرهنگی نیز در سطح وزارتخانه مورد پیگیری قرار گرفته‌ است. 

مدیرکل میراث فرهنگی استان با تاکید براینکه موضوع احداث پروژه تله‌کابین باید به شکل کارشناسی مورد بررسی قرار گیرد، تصریح کرد: ما تاکید داریم که اگر براساس نظرات کارشناسی مشخص شود که احداث تله کابین به ثبت جهانی تاق بستان آسیب می‌رساند، اجرای پروژه امکانپذیر نیست. 

وی به بازدید هفته‌های اخیر استاندار و جمعی از مسئولین استانی از محل پروژه احداث تله کابین اشاره کرد و گفت: طبق جمع‌بندی‌های صورت گرفته، با توجه به اینکه بخشی از پایه‌های تله کابین در دشت کاهو احداث می‌شود، قرار بر این است که یک کاوش و گمانه‌زنی باستان‌شناسی به منظور تعیین عرصه و حریم این محوطه تاریخی انجام شود. 

فرمانی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این بررسی میدانی در بالا دست محوطه پارینه سنگی دشت کاهو حدود ۱.۲ تا دو میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و در حال حاضر میراث فرهنگی چنین اعتباری را در اختیار ندارد، مقرر شد که شهرداری کرمانشاه این اعتبارات را تامین کند. 

وی افزود: پس از اینکه کار گمانه‌زنی و تعیین عرصه و حریم محوطه دشت کاهو انجام گرفت، کارشناسان و ارزیابان جهانی و یا از خود وزارت میراث فرهنگی به استان خواهند آمد تا درخصوص این محوطه نظرات خود را اعلام کنند. 

به گفته این مسئول، رایزنی‌های لازم با وزارت میراث فرهنگی برای اعزام کارشناسان و ارزیابان جهانی به کرمانشاه انجام شده‌ است. 

مدیرکل میراث فرهنگی استان تاکید کرد: بعلاوه شهرداری نیز باید نقشه پروژه تله کابین را با جزئیات کامل در مبدا و مقصد در اختیار میراث فرهنگی قرار دهد تا آن را به وزارتخانه ارسال کنیم.

وی ادامه داد: در صورتی که کارشناسان و ارزیابان اعلام کنند که احداث پروژه تله کابین آسیبی به ثبت جهانی تاق بستان وارد نمی‌کند، مجوزهای لازم را برای آن صادر خواهیم کرد، اما اجازه هم نخواهیم داد که هیچ منافع و رانتی برای دیگران در بالادست محوطه ایجاد شود و هیچ زیرساختی در آنجا احداث نمی‌شود. 

سرمایه گذاری ۱۵۰۰ میلیارد تومانی برای احداث هتل پنج ستاره در کرمانشاه

فرمانی در بخش دیگری از سخنانش از ورود یک سرمایه‌گذار برای احداث هتل پنج ستاره در شهر کرمانشاه خبر داد و گفت: طی روزهای گذشته یک سرمایه گذار بومی استان که در خارج از کشور زندگی می‌کند، برای احداث سومین هتل پنج ستاره شهر کرمانشاه اعلام آمادگی کرده‌ است. 

وی با بیان اینکه موافقت اولیه میراث فرهنگی برای احداث این پروژه صادر شده، عنوان کرد: طبق برآوردهای انجام شده برای این پروژه در مساحت ۱۸۰۰ متر حدود ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز است. 

مدیرکل میراث فرهنگی استان در ادامه از در دستور کار قرار گرفتن احداث یک پروژه گردشگری بزرگ دیگر در کرمانشاه نیز خبر داد و گفت: طرح احداث بزرگترین مجتمع گردشگری غرب کشور در محدوده گردنه مرصاد در مساحت ۱۷ هکتار توسط یک سرمایه گذار بومی اجرایی می‌شود. 

وی با بیان اینکه طبق برآوردهای انجام شده اجرای این پروژه مستلزم حدود سه هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری است، اعلام کرد: این مجتمع گردشگری شامل مراکز تفریحی، سرگرمی، پذیرایی، ورزشی، اقامتی و گردشگری کشاورزی خواهد بود. 

طرح ویژه بافت تاریخی شهر کرمانشاه تهیه می‌شود

فرمانی در ادامه با اشاره به تصویب قانون بافت‌های تاریخی در سال ۱۳۹۸، عنوان کرد: مجموعا در سطح کشور ۱۸۰ شهر تاریخی وجود دارد که باید نسبت به تهیه طرح ویژه بافت تاریخی آنها اقدام شود. 

وی خاطرنشان کرد: تهیه طرح ویژه بافت تاریخی شهر سنقر به عنوان اولین شهر ایران انجام شده و برای شهر کرمانشاه نیز قرار است شهرداری این کار را انجام دهد. 

مدیرکل میراث فرهنگی استان در خصوص طرح احیاء خانه‌های تاریخی موجود در بافت تاریخی شهر کرمانشاه نیز گفت: حدود ۸۰ خانه با ارزش را در بافت تاریخی شهر کرمانشاه شناسایی کرده‌ایم. 

وی در ادامه به در پیش بودن سفر رئیس جمهور  به استان اشاره کرد و افزود: در این سفر چهار پروژه دارای اولویت را در دستور کار قرار داده‌ایم که شامل تکمیل موزه منطقه‌ای، ساخت ساختمان اداری میراث فرهنگی، محور ثبت جهانی ساسانی و ساماندهی بافت و بازارهای تاریخی شهر کرمانشاه است. 

فرمانی از برنامه‌ریزی برای تقویت ارتباطات گردشگری با اقلیم کردستان عراق خبر داد و اظهار کرد: به این منظور اواخر اردیبهشت امسال، کرمانشاه به عنوان نماینده ایران در سلیمانیه عراق نمایشگاه صنایع دستی برپا می‌کند. 

وی گفت: برگزاری شب‌های فرهنگی کرمانشاه، برگزاری فم تور به منظور معرفی کرمانشاه برای آژانس‌های گردشگری و توسعه گردشگری سلامت را با اقلیم کردستان در دستور کار قرار داده‌ایم. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
امروز ۱۵:۰۱

توسعه منطقه منحصر بفرد باستانی - گردشگری یک فرصت بی نظیر برای استان و حتی کشور محسوب می شود و باید بجای فرصت سوزی , حریم باستانی آن مشخص و تعیین تکلیف شود و از فضای باقیمانده باید نهایت استفاده جهت توسعه مراکز گردشگری خوراک ,طبیعت گردی , تفریحی شود