کرمیان فر در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: توسعه واحدهای متمرکز تولید فرش دستباف در استان با هدف ایجاد و توسعه مراکز تولید و سرمایه گذاری در تولید انواع فرش دستباف و ایجاد ارزش افزوده در این هنر و صنعت یکی از برنامههای اولویت دار در این استان است.
وی گفت: یکی از مشکلاتی که در حوزه صنعت فرش در این استان وجود دارد این است که فرشهای دستباف تولیدی با یک برند و نام تجاری خاص از این استان روانه بازار نمیشود و یکی از اقداماتی که برای حل این مشکل باید انجام شود این است که بافندگان از شکل تک بافتی و بافت خانگی خارج شوند و در مجتمعها و مجموعههای قالیبافی فعالیت کنند.
کرمیان فر افزود: زمانیکه بافندگان در واحدها و مجتمعهای قالیبافی تولید را انجام میهند، کالای تولیدی دارای هویت و برند میشود و بازار بهتری نیز برای این تولیدات پیدا خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در کشور ۳۱ فرش دارای برند جهانی است که دو فرش از این تعداد متعلق به خراسان شمالی است، ادامه داد: فرش کردی و فرش ترکمن-جرگلان دارای برند جهانی هستند اما تاکنون منفعتی برای استان خراسان شمالی نداشته که یکی از مهمترین علل آن مسئله تک بافتی است.
این مقام مسئول بیان کرد: ۲۶ هزار بافنده فرش تک بافتی در این استان مشغول به کار هستند که آنها امر بافت فرش را در منازل خود انجام میدهند و باید فعالیت آنها در مجموعه و واحدهای قالیبافی هدایت شود.
وی تصریح کرد: اما متاسفانه قالیبافان تک بافت این استان نسبت به فعالیت در مجموعههای قالیبافی مقاومت میکنند و تمایلی به فعالیت در این مراکز ندارند و باید ذهنیت آنها را نسبت به این موضوع تغییر داد چراکه فعالیت در این مراکز به نفع خود آنها است و مسائلی همچون بیمه قالیبافان، فروش فرشها و ... راحتتر انجام میشود.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی تاکید کرد: متاسفانه در بجنورد فقط حدود پنج مجتمع قالیبافی فعال است و این ظرفیت وجود دارد که در این منطقه حداقل ۲۰ مجتمع قالیبافی وجود داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات