سعید کرمیزنجانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه بیماران خاص شامل پنج بیماری دیالیز، اماس، هموفیلی، تالاسمی و پیوند اعضا هستند، اظهار کرد: بیماریهایی مانند دیابت، فشار خون مزمن، اوتیسم و سرطان نیز به عنوان بیماریهای صعبالعلاج شناخته میشوند.
وی افزود: صندوق بیماران خاص و صعبالعلاج در سال ۱۴۰۱ با اعتباری بالغ بر ۵۰۰۰ میلیارد تومان ایجاد شد و این مبلغ در سال ۱۴۰۴ به ۱۲ هزار میلیارد تومان افزایش یافت.
کرمیزنجانی ادامه داد: بستههای خدمتی در ابتدا برای ۲۷ بیماری تعریف شده بود که اکنون به ۱۳۰ گروه بیماری افزایش یافته و ۶۹ گروه آن دارای بسته خدمتی مشخص هستند. این بیماران با نسخه الکترونیک و شناسایی در سامانه، از تخفیف در دارو، ویزیت، خدمات پاراکلینیکی، تجهیزات پزشکی و بستری برخوردار میشوند. برای بهرهمندی از این مزایا، داشتن بیمه پایه و نسخهنویسی الکترونیک الزامی است.
مدیرکل بیمه سلامت استان زنجان عنوان کرد: برخلاف تصور عمومی، صندوق بیماران خاص فقط مختص بیمهشدگان بیمه سلامت نیست، بلکه بیمهشدگان تامین اجتماعی و نیروهای مسلح نیز میتوانند از خدمات آن بهرهمند شوند.
او بیان کرد: در حال حاضر، برای ۶۹ بیماری خدمات مستقیم از طریق بیمهگر ارائه میشود و در خصوص سایر بیماریها نیز پس از ارائه مدارک و هزینهها، پرداختها به صورت فصلی انجام میگیرد.
کرمی زنجانی تشریح کرد: در بخش دارو، ارتباط الکترونیکی بین سامانههای بیمه سلامت و تامین اجتماعی برقرار شده و هزینهها مستقیماً و بدون واسطه پرداخت میشود. سایر هزینهها نیز به صورت فصلی تسویه میشود.
وی افزود: افرادی که فاقد هرگونه بیمه هستند، بر اساس قانون برنامه هفتم توسعه، تحت پوشش بیمه سلامت قرار میگیرند و دهکبندی درآمدی، ملاک میزان مشارکت در پرداخت حق بیمه خواهد بود.
او اذعان کرد: دهکهای یک تا پنج به صورت رایگان و دهکهای شش تا نه با تخفیف بین ۵۰ تا ۸۰ درصد، تحت پوشش قرار میگیرند و فقط دهک دهم باید کل سرانه بیمه را پرداخت کند.
کرمیزنجانی ابراز کرد: در سال ۱۴۰۴ سرانه بیمه سالانه هر فرد دو میلیون و ۸۳۵ هزار تومان تعیین شده است و متقاضیان میتوانند از طریق دفاتر پیشخوان یا سامانه شهروندی نسبت به ثبتنام اقدام کنند.
مدیرکل بیمه سلامت استان زنجان خاطرنشان کرد: از ابتدای تشکیل صندوق تاکنون بالغ بر ۵۸۰ میلیارد ریال برای کاهش پرداخت از جیب بیماران در استان هزینه شده است.
انتهای پیام
نظرات