استاندار قزوین در این جلسه اطلاعات به روز، جامع و متمرکز برای مدیران در حوزه جوانان و همچنین شناخت آسیبهای اجتماعی این قشر از جمله موانع ازدواج، افزایش طلاق، جمعیت و ناباروری را ضروری دانست و در این باره اظهار کرد: یک درصد از کل اعتبارات استان قزوین باید به دانشگاهها اختصاص داده شود تا با انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی و همچنین ریشهیابی آسیبهای اجتماعی بتوان در کاهش آسیبهای اجتماعی مؤثر بود.
محمد نوذری ادامه داد: سند توسعه اجتماعی استان قزوین باید هرچه سریعتر تدوین شود و شاخص آسیبهای اجتماعی نیز مانند موضوعاتی پیرامون جمعیت، خودکشی، طلاق و ازدواج به صورت ویژه در تمامی شهرستانها پیگیری شود.
نوذری بیان کرد: موضوع جمعیت یکی از موضوعات اساسی جامعه امروز است، چراکه در چند سال آینده نرخ جمعیت به شدت کاهش پیدا میکند و از آنجایی که میزان آمار فوتی از میزان تولد بیشتر است، بزرگترین مشکل جامعه ما در آینده جمعیتی پیر و غیرپویا خواهد بود.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین مشکلات جامعه قزوین، افزایش سن ازدواج است، گفت: این موضوع زنگ خطری جدی محسوب میشود و باید برای برونرفت از اینگونه مسائل برنامهریزی اصولی صورت گیرد.
مقام عالی دولت در استان تصریح کرد: باتوجه به اینکه هزینههای ناباروری در سطح جامعه بالا است و از این رو مجموعه استانداری برای درمان سریعتر زوجین نابارور، نیمی از هزینه تجهیزات مرکز ناباروری بیمارستان ولایت یعنی چهار میلیارد تومان را، پرداخت میکند تا با همت دانشگاه علومپزشکی و خیرین حوزه سلامت نرخ تولد نوزادان در استان قزوین افزایش یابد.
وی افزود: بالاترین نرخ جمعیت مربوط به سال ۵۶ تا ۶۶ است و پس از این دوران در فضایی قرار گرفتیم که داشتن سه فرزند تعجب برانگیز شد، البته بخشی از این موضوع، به اقتصاد، سبک زندگی، فضای مجازی و نوع ارتباطات و تغییر سبک زندگی برمیگردد.
استاندار قزوین خاطرنشان کرد: شاهد هستیم که بخشی از جامعه امروز به موضوع نگهداری از حیوان خانگی به جای فرزندآوری میپردازد، اگر در این زمینه اقدام فرهنگی نکنیم، این رفتار جایگزین سبک زندگی ایرانی اسلامی میشود.
پرداخت وام ازدواج به بیش از ۱۳ هزار زوج قزوینی
عباس علاییمقدم، مدیر کل ورزش و جوانان استان قزوین نیز در ادامه جلسه گفت: ۱۷ هزار زوج قزوینی سال گذشته متقاضی دریافت تسهیلات بودند که با پرداخت بیش از ۱۳ هزار وام اکنون سه هزار زوج در صف انتظار هستند.
وی ادامه داد: پرداخت سهمیه ازدواج توسط بانکها بستگی به میزان منابع آنها دارد و اگر بانکی تکلیف هر سالهاش را انجام ندهد، در سال بعد باید آن را پرداخت کند.
مدیرکل ورزش و جوانان استان قزوین با بیان اینکه ۷۲ درصد و تسهیلات ازدواج در استان قزوین پرداخت شده است، تصریح کرد: برای باقی مانده پرداخت این وامها، خواهشمندیم که با پیگیری مجموعه استانداری روند پرداختی سرعت گرفته و به ازدواج آسان کمک کنیم.
وی در خصوص راهاندازی خانه جوان استان خاطرنشان کرد: اعتبارات لازم برای تأمین تجهیزات خانه جوان از اعتبار ملی تأمین شد و به زودی این خانه قابل بهرهبرداری خواهد بود.
علاییمقدم در خصوص دیگر اقدامات سازمان جوانان قزوین اظهار کرد: حمایت از ۱۱۰ سازمان مردم نهاد در حوزه ازدواج و خانواده، صدور ۱۵ مجوز مراکز مشاوره ازدواج و خانواده، تشکیل سه طرح همسان گزینی، برگزاری ۱۹۸ کارگاه آموزشی پیش از ازدواج، شرکت ۳۲۰ زوج در ازدواج وصال شیرین، ارائه ۱۴۰ مشاوره و روانشناسی از جمله اقداماتی است که طی یک سال گذشته صورت گرفته است.
مرکز درمان ناباروری بیمارستان ولایت در رکود است
حسن طاهر احمدی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: بنابر بررسیهای صورت گرفته ۲۰ درصد زوجین با مشکل ناباروری مواجه هستند و در شرایط کنونی کشور که یک تولد هم برای ما حائز اهمیت است، باید از مرکز درمان ناباروری بیمارستان ولایت حمایت شود.
وی ادامه داد: تعداد زیادی از زوجین نابارور به مرکز درمان ناباروری بیمارستان ولایت مراجعه میکنند اما متأسفانه در خصوص عملکرد این مرکز باید گفت که در سنوات گذشته و در دوره مدیریت پیشین دانشگاه علوم پزشکی، مرکز ناباروری ما دچار رکود شده و نیازمند تجهیزاتی بالغ بر ۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان است، با تجهیز مرکز درمان ناباروری قطعاً با درمان و افزایش نرخ باروری در سطح استان مواجه خواهیم شد.
طاهر احمدی خاطرنشان کرد: بر اساس آمار عملکردی مرکز درمان ناباروری بیمارستان ولایت، سالانه ۱۵۰ کودک متولد میشوند که با تجهیز این مراکز میتوانیم این نرخ را به رقم قابل توجهی افزایش دهیم.
عملکرد مطلوب جهاد دانشگاهی در درمان ناباروری
به گزارش ایسنا، فرشاد پیلهچی، رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین نیز در ادامه این جلسه به اقدامات این نهاد در حوزه افزایش جمعیت و درمان ناباروری پرداخت و افزود: بالغ بر ۶۷۰۰ پرونده درمان ناباروری در طول ۱۰ سال در مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان قزوین تشکیل شده که از این تعداد بیش از ۱۵۰۰ تولد نوزاد داشتهایم.
وی تصریح کرد: حوزه ناباروری یکی از آسیبهای اجتماعی روز است و این موضوع در استانهای صنعتی چون قزوین بیشتر دیده میشود. تعرفه درمان ناباروری در جهاد دانشگاهی نیمهدولتی است و همین موضوع سبب شده تا جهاد دانشگاهی استان قزوین عملکرد مطلوبی در حوزه درمان ناباروری نسبت به سایر استانهای همجوار داشته باشد، به طوری که ما از استان فارس نیز پرونده درمان ناباروری داریم.
رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی استان قزوین با بیمه سلامت و بیمه بسیجیان جهت همپوشانی هزینههای درمان ناباروری طرف قرارداد است اما با توجه به کمبود سرانه درمانی که در استان قزوین وجود دارد، هر اندازه که در این حوزه سرمایهگذاری شود، کم است.
وی با اشاره به پروژه عمرانی مجتمع تحقیقاتی و درمانی جهاد دانشگاهی قزوین گفت: همانطور که پیشتر اشاره کردم جهاد دانشگاهی در درمان ناباروری، علاوهبر استان قزوین از سایر استانها نیز متقاضی دارد و با تکمیل پروژه عمرانی مجتمع تحقیقاتی و درمانی جهاد دانشگاهی، بسیاری از مراجعات از استان به پایتخت نیز کاهش مییابد چون بارداریهایی که با شرایط خاص و تحت درمان ناباروری صورت میگیرد ممکن است بر اثر ترددهای مکرر منجر به ختم بارداری شود.
انتهای پیام
نظرات