• دوشنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۷:۵۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404022215484
  • خبرنگار : 71402

بزرگترین صندوق سرمایه‌گذاری جهان از رژیم صهیونیستی فاصله گرفت

بزرگترین صندوق سرمایه‌گذاری جهان از رژیم صهیونیستی فاصله گرفت
یک پمپ بنزین شرکت «پاز» در تل‌آویو

صندوق ثروت نروژ به دلیل مشارکت شرکت اسرائیلی «پاز» در سوخت‌رسانی به شهرک‌های صهیونیستی کرانه باختری، از این شرکت خارج شد. این دومین خروج سرمایه به دلیل فعالیت در سرزمین‌های اشغالی پس از آغاز جنگ غزه است.

به گزارش ایسنا، صندوق ثروت حاکمیتی نروژ، بزرگ‌ترین صندوق سرمایه‌گذاری در جهان، تمام سهام خود در شرکت «پاز» رژیم صهیونیستی را فروخته است، زیرا این شرکت مالک و اداره‌کننده زیرساخت‌های تأمین سوخت برای شهرک‌های صهیونیستی در کرانه باختری اشغالی است.

این خروج سرمایه که یکشنبه اعلام شد، دومین مورد پس از آن است که شورای اخلاق ناظر بر صندوق مذکور در ماه اوت تفسیر سخت‌گیرانه‌تری از استانداردهای اخلاقی برای شرکت‌هایی که به عملیات رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین کمک می‌کنند، اتخاذ کرد.

دومین ضربه پس از «بیزک»

اولین خروج سرمایه از شرکت مخابراتی «بیزک» رژیم صهیونیستی در دسامبر انجام شد.

این صندوق که مالک ۱.۵ درصد از سهام فهرست‌شده در میان ۹۰۰۰ شرکت جهانی است، بر اساس دستورالعمل‌های پارلمان نروژ فعالیت می‌کند و به‌عنوان پیشگام در حوزه‌های زیست‌محیطی، اجتماعی و حاکمیتی شناخته می‌شود.

این تازه‌ترین تصمیم یک نهاد مالی اروپایی برای کاهش ارتباط با شرکت‌های رژیم صهیونیستی یا شرکت‌های مرتبط با آن از زمان آغاز جنگ در غزه در اکتبر ۲۰۲۳ است.

پاز (Paz) بزرگ‌ترین اپراتور پمپ‌بنزین در رژیم صهیونیستی است و ۹ ایستگاه در کرانه باختری اشغالی دارد.

شورای اخلاق صندوق ثروت حاکمیتی نروژ در توصیه‌نامه خود برای خروج سرمایه اعلام کرد، با اداره زیرساخت‌های تأمین سوخت برای شهرک‌های صهیونیستی در کرانه باختری، پاز به تداوم فعالیت این شهرک‌ها کمک می‌کند و این شهرک‌ها برخلاف قوانین بین‌المللی تأسیس شده‌اند و تداوم آن‌ها نقض مداوم این قوانین است.

شرکت پاز به این اخبار واکنشی نشان نداده است.

به گزارش رویترز، دیوان عالی سازمان ملل سال گذشته اعلام کرد اشغال سرزمین‌های فلسطینی و شهرک‌سازی‌های رژیم صهیونیستی غیرقانونی است و باید در اسرع وقت پایان یابد؛ حکمی که تل‌آویو آن را «اساساً اشتباه» و یک‌جانبه دانست.

خروج سرمایه‌ها

این نهاد ناظر پیشنهادات خود را به هیئت‌مدیره بانک مرکزی نروژ ارائه می‌دهد که تصمیم نهایی را درباره خروج سرمایه‌ها می‌گیرد. این صندوق اکنون تمام سهام خود در این شرکت را فروخته است.

هنوز مشخص نیست که آیا خروج سرمایه‌های بیشتری در راه است یا خیر.

در ماه مارس، نهاد ناظر بر این صندوق اعلام کرد که پس از آغاز جنگ غزه، بررسی مجددی را آغاز کرده و بیشتر شرکت‌هایی را که از بابت فعالیتشان در سرزمین‌های اشغالی فلسطین بررسی شده بودند، تأیید کرده است.

این نهاد ناظر در آن زمان گفت که دو توصیه برای خروج سرمایه داشته است - بیزک در دسامبر و اکنون پاز - اما نگفت که آیا توصیه‌های بیشتری برای خروج داشته یا خیر.

در مجموع، این نهاد ناظر حدود ۶۵ شرکت موجود در پرتفوی صندوق را که در بخش‌هایی چون تأمین انرژی، ساخت زیرساخت، سفر و گردشگری، بانکداری و غیره فعالیت دارند، ارزیابی کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha