• دوشنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۲۲
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1404022215504
  • منبع : وزارت علوم و تحقیقات

مشاور وزیر علوم در همایش «اسناد خلیج فارس»:

تغییر نام خلیج فارس می‌تواند منجر به ادعاهای حقوقی و سرزمینی شود

تغییر نام خلیج فارس می‌تواند منجر به ادعاهای حقوقی و سرزمینی شود

مشاور وزیر علوم با اشاره به تلاش‌های مذبوحانه برای تغییر نام خلیج فارس در روزگار کنونی، هشدار داد این اقدام می‌تواند منجر به ادعاهای حقوقی، ارضی و سرزمینی شود.

به گزارش ایسنا، دکتر خضری در همایش «اسناد خلیج فارس» که با حضور دکتر سیداحمدرضا خضری، مشاور وزیر علوم، امیرخانی، رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران و همچنین تعدادی از مسئولان آموزش عالی کشور در دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد، با اشاره به اهمیت والای خلیج فارس از جنبه‌های مختلف، بر ضرورت حفظ و حراست از این میراث گرانبها تأکید کرد.

وی با اشاره به اهمیت تاریخی و تمدنی این منطقه گفت: اگر تمام اسناد، مدارک، آثار و نوشته‌های موجود درباره خلیج فارس در کنار یکدیگر قرار گیرند، می‌توانند پهنه وسیعی از کرانه‌های این خلیج نیلگون را بپوشانند.

دکتر خضری با تأکید بر اهمیت راهبردی خلیج فارس، به نقش بی‌بدیل آن در تاریخ بشر و تمدن‌های گوناگون اشاره کرد و افزود: خلیج فارس از نظر فرهنگی، کهکشانی از اقوام، فرهنگ‌ها و ملت‌ها را در خود جای داده است.

این استاد دانشگاه تهران همچنین به اهمیت اقتصادی و زیربنایی خلیج فارس اشاره کرد و گفت: تعداد بنادر خلیج فارس با هیچ کجای دنیا قابل مقایسه نیست.

مشاور وزیر علوم با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته برای تحریف نام خلیج فارس در طول تاریخ، نسبت به این موضوع هشدار داد و گفت: اولین گام در این راه، بحث تحریف است. تحریف به این معنا که واقعیت را از مسیر اصلی خود خارج می‌کنند و تلاش دارند هویت این منطقه را خدشه‌دار کنند.

وی افزود: اسناد و مدارک علمی، حقوقی، سیاسی و تمدنی در داخل و خارج از کشور، گواهی بر این واقعیت است که خلیج فارس، همواره خلیج فارس بوده، هست و خواهد بود.

دکتر خضری با اشاره به اسناد تاریخی و جغرافیایی که در دوران اسلامی و پیش از آن، نام دریای پارس یا بحر فارس را برای این منطقه به کار برده‌اند، تأکید کرد: از هزاران سال پیش، هیچ نامی جز خلیج فارس برای این منطقه وجود نداشته است.

وی با اشاره به تلاش‌های مذبوحانه برای تغییر نام خلیج فارس در روزگار کنونی، هشدار داد که این اقدام می‌تواند منجر به ادعاهای حقوقی، ارضی و سرزمینی شود.

مشاور وزیر علوم با تأکید بر لزوم همگرایی ملی برای حفظ نام خلیج فارس، گفت: خلیج فارس، پاره‌ای از تن ماست. باید اختلافات را کنار گذاشت و با همبستگی ملی از این میراث گرانبها پاسداری کرد.

خضری با اشاره به پیام رزمندگان جان بر کف، بر اهمیت این موضوع تأکید کرد و افزود: باید اسناد و مدارک مربوط به خلیج فارس را به مجامع بین‌المللی برد و نشان داد که این خلیج، متعلق به ایران است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha