• دوشنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۰۵
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1404022215685
  • خبرنگار : 50130

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان هشدار داد

نان بی‌کیفیت، اجاره‌های کمرشکن و تخلفات نانوایی‌ها در کردستان

نان بی‌کیفیت، اجاره‌های کمرشکن و تخلفات نانوایی‌ها در کردستان

ایسنا/کردستان مدیرکل تعزیرات حکومتی استان با تشریح وضعیت نا مطلوب نانوایی‌ها از نان بی‌کیفیت و کم‌فروشی‌های تا ۸۰ گرم خبر داد و تاکید کرد: نبود صرفه اقتصادی و اجاره‌های سرسام‌آور، نانوایان را به تخلف کشانده است، آیا تعیین اتحادیه‌ها به عنوان ضابط تعزیرات، پایانی بر این آشفتگی خواهد بود؟

 نان، قوت غالب و خط قرمز معیشت اقشار مختلف جامعه، این روزها در استان کردستان با چالش‌های متعددی دست و پنجه نرم می‌کند. از کیفیت نازل و کم‌فروشی‌های آشکار گرفته تا سودای سودجویی برخی نانوایان با فروش نان‌های معمولی به قیمت «سنگک بزرگ»، سفره مردم این دیار را تحت تاثیر قرار داده است.

حسین رحیمیان، مدیرکل تعزیرات حکومتی کردستان، در گفت‌وگویی با ایسنا، سخن از وضعیت بحرانی این حوزه گفته و ریشه بسیاری از تخلفات را در نبود صرفه اقتصادی و فشارهای ناشی از هزینه‌های بالا، به ویژه اجاره بهای سرسام‌آور، جستجو می‌کند.

این موضوع در حالی مطرح می‌شود که نارضایتی شهروندان از کیفیت پایین نان، به یک معضل دیرینه تبدیل شده و توپ این بی‌کیفیتی، میان نانوایی ها و گندم نامرغوب داخلی، پاسکاری می‌شود.

در این میان، مدیرکل تعزیرات حکومتی از اهرم جدید نظارتی، یعنی تعیین اتحادیه‌ها و اتاق‌های اصناف به عنوان ضابط، سخن به میان آورده و بر ضرورت افزایش نسبی قیمت نان یا یارانه برای جلوگیری از تخلفات ناشی از فشار اقتصادی تاکید می‌کند. آیا این تدابیر می‌توانند مرهمی بر زخم کهنه نان بی‌کیفیت در کردستان باشند؟

حسین رحیمیان در گفت و گو با ایسنا به معضل جدی در بخش نان و نانوایی در استان اشاره و اظهارکرد: از آنجایی که حاکمیت و دولت نسبت به افزایش قیمت نان همیشه حساس بوده، نانوایی ها هم یکسری گلایه های به حق دارند و از قیمت موجود راضی نیستند.

 وی افزود: در حال حاضر به دلیل نبود صرفه اقتصادی، نانوایی در سطح سنندج وجود ندارد که تخلف نکرده باشد، از حق بیمه کارگران گرفته تا اجاره بها که در استان کردستان بسیار چشمگیرتر از سایر استان‌های همجوار است، از جمله عوامل زمینه ساز تخلف در این حوزه هستند، اما با این وجود نانوایی ها موظفند که قانون را رعیات کنند.

مدیرکل تعزیرات حکومتی نارضایتی مردم از کیفیت پایین نان در سنندج را یکی از معضلات همیشگی این اداره کل ذکر و بیان کرد: پایین بودن کیفیت نان را هیچ کس گردن نمی گیرد؛ کیفیت گندم استان کردستان پایین است و راهکار افزایش کیفیت آن، این است که گندم استان را با گندم خوزستان و یا گندم وارداتی مخلوط کنیم تا بتوانیم کیفیت را افزایش دهیم.

وی ادامه داد: طی بازدیدهایی که از کارگاه های تولیدی آرد صورت گرفت، کارخانه های آرد را مکلف کردیم که با ساخت یک تنور در محل و پخت نان توسط یک نانوا، کیفیت آرد را مشخص کنند.

به گفته رحیمیان، کم فروشی مهمترین تخلفی است که در حوزه نانوایی ها صورت می گیرد و گاهی این امر تا ۸۰ گرم هم پایین آمده و وزن اصلی نان نصف شده که از دایره عدالت، قانون و وجدان هم خارج است.

وی تصریح کرد که اغلب سنگک فروشی ها و برخی بربری ها هم با تخلف گرانفروشی مواجه بوده اما، نان لواش بیشتر با کم فروشی و کم کیفیتی مواجه است.

به گفته رحیمیان، اگرچه در حال حاضر چیزی به نام عرضه سنگگ و بربری بزرگ در کشور نداریم، اما یکی از تخلفات سنگکی ها فروش نان به عنوان سنگک بزرگ است در حالی که همان سنگک معمولی بوده که به عنوان سایز بزرگ با دو برابر قیمت به مردم فروخته می‌شود. در ایام عید چند واحد صنفی هم پلمب شد که تا ۳۰ هزار تومان سنگک فروخته اند و متاسفانه اکنون تا ۴۰ هزار تومان هم به ما گزارش رسیده است.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کرستان، اعلام کرد که استفاده از سیاهدانه و کنجد هم از دیگر معضلات حوزه نان در سنندج است، اکنون در کردستان برعکس قانون که گفته نان باید معمولی و بدون کنجد باشد عمل می شود، مردم متقاضی نان با سیاه دانه و کنجد هستند و نانوایی ها هم به میزان بسیار کمی از این مواد استفاده کرده و آن را گران به مردم می فروشند.

وی تاکید کرد که خبازها باید قانون را رعایت کنند تا میزان تخلفات کمتر شود، نان قوت غالب اقشار ضعیف بوده و سعی ما بر این است که نظارت‌ها را به جد در این حوزه ادامه دهیم تا مردم تحت فشار قرار نگیرند.

رحیمیان، با اشاره به ضعف نظارت‌ها و عملکرد ضعیف برخی اتحادیه‌ها، افزود: از ۱۵ اردیبهشت، اتحادیه‌ها و اتاق‌های اصناف به عنوان ضابط تعزیرات حکومتی تعیین شده‌اند و موظف به برخورد قانونی با متخلفان هستند.

وی، خاطرنشان کرد: گاهی نبود صرفه اقتصادی موجب سوق دادن اصناف به سمت تخلف می شود، افزایش قیمت نان و یا یارانه ها باید برای نانوایی ها مورد توجه قرار گیرد تا آن ها هم مجبور به تخلف نشوند، باید با افزایش قیمت نسبی نان بتوانیم زمینه تخلف را کنترل کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha