• دوشنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۱۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404022215692
  • خبرنگار : 71129

نروژ، ریاست شورای شمالگان را واگذار می‌کند

نروژ، ریاست شورای شمالگان را واگذار می‌کند
وزیر خارجه نروژ

در پی اعلام وزیر خارجه نروژ که ریاست یک گروه موسوم به «شورای شمالگان» را برعهده دارد مبنی بر اینکه این گروه به دلیل تنش‌های غیرمنتظره مرتبط با جنگ اوکراین و تهدید تصاحب گرینلند توسط ترامپ دو سال پر تنش را طی کرده، حالا اسلو گفته می‌خواهد ریاست این گروه را واگذار کند.

به گزارش ایسنا، شورای شمالگان برای همه تصمیمات و بیانیه‌ها نیازمند اجماع عمومی تمامی هشت کشور عضو یعنی روسیه، آمریکا، کانادا، فنلاند، ایسلند، نروژ، سوئد و دانمارک به همراه گرینلند است.

به نوشته روزنامه گاردین، با وجود اختلافات عمیق بین اعضای آن که زیر ذره‌بین جهانی است به ویژه درباره روسیه و از زمان انتخاب مجدد ترامپ، این شورا همچنان فعال و پابرجاست.

«اسپن بارث ایده»، وزیر خارجه نروژ قرار است در نشست امروز (دوشنبه) شورای شمالگان، ریاست دوره‌ای دو ساله این گروه را به «ویون موتزفیلدت» وزیر خارجه گرینلند بدهد.

دانمارک قرار است ریاست دوره‌ای این گروه را بر عهده بگیرد، اما در نشانه‌ای از تلاش کپنهاگ برای بازتنظیم روابط خود با گرینلند که یک مستعمره سابق دانمارک است و هنوز بخشی از قلمرو دانمارک به حساب می‌آید و پس از تلاش‌های ترامپ برای خرید این جزیره، گرینلند ریاست را بر عهده می‌گیرد.

وزیر خارجه نروژ گفت: «دو سال سخت را به دلیل یکسری تنش‌های بین‌المللی و جهانی پشت سر گذاشته‌ایم. اما همچنان مشتاقیم تا این شورا، عضویت‌ها و فعالیت خود را حفظ کنیم.»

وی همچنین اذعان کرد که اهداف این گروه شامل مسائل اقیانوسی، بحران آب و هوایی و ساکنان شمالگان محدود است اما این شورا که در ۱۹۹۶ تاسیس شده به دنبال حفظ روابط همکاری با وجود یکسری تنش‌ها به ویژه از زمان جنگ اوکراین بوده است.

دو سال آینده می‌تواند چالش‌های بزرگتری را به همراه داشته باشد، چرا که ترامپ همچنان تهدید می‌کند که کنترل گرینلند را به دست خواهد گرفت و در بحبوحه روابط بی‌ثبات بین ایالات متحده و همسایگان قطبی‌اش و تغییر چالش‌ها بین ایالات متحده و روسیه، چین نیز حضور فزاینده‌ای در منطقه دارد.

وزیر خارجه نروژ همچنین گفت که شورای شمالگان برای مدت طولانی توانسته خود را از سیاست‌های اتخاذ شده در جنوب کره زمین دور نگه دارد، اما از زمان حمله به اوکراین این امر غیرممکن شده است. با وجود این تغییرات، او معتقد است که حفظ وحدت قطب شمال حیاتی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha