به گزارش ایسنا، اسماعیل بقایی در روز یکشنبه _ ۲۱ اردیبهشت ماه_ اعلام کرد که سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه به امارات متحده عربی سفر میکند.
سخنگوی وزارت امورخارجه تاکید کرد که «وزیر امور خارجه در این سفر که در چارچوب رایزنیهای مستمر کشورمان با همسایگان صورت میگیرد، با مقامهای عالی رتبه امارات در مورد روابط دوجانبه و تحولات منطقهای و بینالمللی گفتگو و تبادل نظر خواهد کرد.»
این سفر در حالی انجام می شود، که وزیر امورخارجه کشورمان در روز شنبه هفته جاری با سفر به عربستان صعودی و قطر با مقامات این دو کشور دیدار و رایزنی کرد.
امارات شریک راهبردی برای ایران به شمار می رود
حسین نوش آبادی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به رایزنی های منطقه ای دولت چهاردهم و سفر آتی وزیر امورخارجه به امارات، بیان کرد: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر توسعه روابط با کشورهای همسایه است. کشور امارات متحده عربی از جمله کشورهای همسایه جنوبی است که از سالیان گذشته روابط اقتصادی و تجاری گسترده با کشورمان دارد و شریک راهبردی برای جمهوری اسلامی بشمار می رود و پس از چین، در جایگاه دوم شرکای تجاری ایران، قرار دارد.
سفر به امارات بستری برای همکاری ها در عرصه اقتصادی است
وی در ادامه اظهار کرد: سفر وزیر امور خارجه کشورمان به امارات، در چارچوب رایزنیهای مستمر ایران با همسایگان خود با هدف تقویت روابط دوجانبه و بررسی مسائل منطقهای و بینالمللی انجام میشود. بدیهی است که در این سفر، وزیر امور خارجه ایران با مقامات عالی رتبه امارات متحده عربی در مورد روابط دوجانبه دو کشور و تحولات منطقهای و بینالمللی گفتوگو خواهد کرد و قطعا این گفتوگوها در راستای توسعه همکاریها و ایجاد زمینههای جدید برای همکاری در عرصههای مختلف خواهد بود.
این عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، تصریح کرد: با توجه به تغییر رویکرد سیاسی امارات با ایران از یک سو و نگاه ویژه جمهوری اسلامی به همسایگان، رابطه تهران و ابوظبی به سطحی از ثبات، بلوغ و عقلانیت رسیده است که متضمن منافع دو کشور و تامین کننده امنیت منطقه است.کمیته مشترک مشورتی ایران و امارات که اخیرا شکل گرفته است، می تواند به پیشبرد دیپلماسی منطقهای کمک کند و به عنوان ابتکاری جدید برای نزدیکی مواضع و رایزنیها دو کشور در حل و فصل چالش های دوجانبه و منطقه ای، قلمداد شود.
گفت وگو ها به تقویت روابط دو جانبه ایران با کشورهای منطقه کمک می کند
وی در ادامه تاکید کرد: تجربه ایران و امارات به عنوان شرکای اقتصادی و روابط تجاری گسترده، موجب گرایش به توسعه مناسبات و همکاری در حوزه های نظامی و سیاسی شده است و به رغم چالشهای دوجانبه و فشارهای خارجی، سیاست همسایگی با ابزار دیپلماسی و با هدف تامین ثبات منطقهای در دستور کار قرار دارد.به نظر می رسد یکی از موضوعات اصلی در مذاکرات سیاسی بین دو کشور، بررسی تحولات منطقهای و بینالمللی است که تاثیر زیادی بر روابط جمهوری اسلامی ایران و کشورهای همسایه دارد و طبیعی است که این گفتگوها، به تقویت روابط دوجانبه و کاهش تنشها در منطقه کمک خواهد کرد.
حجم روابط تجاری ایران و امارات ۳۰ میلیارد دلار تخمین زده می شود
وی افزود: ایران و امارات، به عنوان دو کشور همسایه که همواره از توسعه اقتصادی و تجاری از یکدیگر منتفع بوده اند، اما در حوزه های سیاسی بعضا با چالش هایی مواجه هستند که متاثر از فشارهای سیاسی کشورهای ثالث است. هم زمان با کاهش تنش میان ایران و عربستان، امارات متحده عربی هم مراودات سیاسی خود با کشورمان آغاز کرده است که تاکنون در سطوح مختلف ادامه یافته است.با تمام فراز و نشیبها در روابط سیاسی و موضوعات منطقه ای، کمیسیونهای مشترک اقتصادی میان بخشهای دولتی و خصوصی این کشور فعال بوده بطوری که حجم روابط تجاری میان جمهوری اسلامی ایران و امارات نزدیک به سی میلیارد دلار تخمین زده می شود.
این دیپلمات وزارت امورخارجه، تصریح کرد:با توجه به اینکه، امارات متحده عربی نقش به سزایی به عنوان مقصد صادراتی کالاهای جمهوری اسلامی ایران دارد، فراهم کردن زیرساختهای توسعه تجارت، هم در بخش تعرفه و هم در بخش حمل و نقل بسیار حائز اهمیت است.بر اساس آمارهای اعلام شده، از سال ۱۳۹۳ تا کنون بیش از ۵۰۰ هزار ایرانی در مناطق مختلف امارات زندگی می کنند که حدود ۳۰۰ هزار آن در دبی بسر می برند و تصویر تجارت ایران با ۱۴ کشور همسایه، نشان می دهد که از میان این همسایگان، کشور امارات پس از عراق، مقصد بیشترین ارزش کالاهای صادراتی ایران محسوب می شود.
انتهای پیام
نظرات